Arabica Koyu Kavrulmuş Kahve Önerisi

ByVoLkAn

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Mar 2024
Merhaba arkadaşlar;

Espresso makinemde yapacağım cappuccino, latte ve sütlü kahvelerde kullanacağım çekirdek kahve önerilerinizi bekliyorum, sizin tavsiyeleriniz üzerine alacağım çünkü bu forumdaki önerilerden hiç pişman olmadım, gerçekten çok deneyimli arkadaşlarımız var.

Migrostan aldığım The Whirl Espresso Tanned orta kavrulmuş çekilmiş kahve kullandım sizin tavsieleriniz üzerine çekirdek alıp kullanacağım kadar öğütme yapacağım bundan sonra.

Sizlerden ricam sütlü kahvelerde kullanabileceğim kreması yoğun çekirdek kahve önerileridir.

Teşekkürler.
 

ByVoLkAn

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Mar 2024
Arkadaşlar yokmu alışveriş yaptığınız yada önerebielceğiniz kahveler :confused:
 

Teomanak

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
22 Haz 2022
Benim asil merak ettigim, herkes diyor ya sutle iyi giden cekirdek diye, kimi asidik cekirdek icin bunu soyluyor kimi tatli govdeli cekirdek icin. Senelerdir anlayamadim hangisi icin diyorlar sutlu iyi gider diye 😁
 

BleuRebel

Aktif Demleyici
Katılım
22 Ocak 2023
Konum
İstanbul
Bir ara latte-cappuccino vs tüketirken şunu farketmiştim sütün tadı çok baskın ve çok şekerli, bu yüzden açık-orta kavrum meyvemsi çekirdeklere yöneliyordum sütlü içecekler için. Şunu da ekleyeyim sütlü içecekler için pahalı espresso çekirdeklerini kullanmaya gerek yok bence, hatta bir ara espressoda beğenmediğim kahveleri harmanlayıp gelen misafirlere sütlü içecek olarak veriyordum, beğeniyorlardı.
 

Teomanak

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
22 Haz 2022
Genelde zaten iyi coffee shoplar daha asidik kahveleri tercih ediyorlar sutluler icin. Sutun tatliligi ile o asiditenin birlesimi sonucu cikan meyvemsi tatlardan dolayi. Ama iki turlu cekirdeginde “sutlulere yakisan cekirdek” sifatini tasidigini cesitli ortamlarda ve forum konularinda gordum. Bir dogrusu tabiki yoktur. Ama boyle sifanlandiriyorsak, spesifik bir tanesi olmali diye dusunuyorum.

He gerci benim icin kahve = anything but black

Latte ise italyanca gibi benim icin de sut demek. Yani sadece sut😁
 
Üst