1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

ROK Espresso Maker

'Diğer Ekipmanlar' forumunda moretimeforcoffee tarafından 3 Nis 2016 tarihinde açılan konu

  1. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Paylaşımcı Üye

    Bana hediye olarak gelen ROK espresso maker ilginizi çekebilir diye paylaşmak istedim.
    Öncelikle internet sitesi şurada:

    ROK | Homepage for the ROK espresso maker

    Elle espresso yapmak için tasarlanmış güzel bir makine. Oldukça güzel bir kutuda geliyor öncelikle. Kutu içeriğinde tamper, espresso makinesi, 2 adet o-ring, süt köpürtücü ve 1 adet de portafiltre geliyor. Espresso makinesinin paslanmaz metalinin kalitesi ve görünümü çok iyi, ayrıca bardak koyduğunuz kısım ise bakır yapılmış.

    Kahve yapma olayına gelince, bence mükemmel espresso yapıyor. Çok fazla espresso insanı olmasam da önce bonarri'den aldığım fullcity kavrulmuş Kenya Nyeri AA, daha sonra ise fullcity kavrulmuş Kenya Kanja ile denedim. Sonuçlar özellikle Kenya Nyeri AA'da çok iyiydi. Oldukça yoğun aromalı ve kremalı bir kahve yapmayı başarabildim. Tabii manuel bir makine olduğu için her seferinde farklı bir tat almanız da mümkün. Denedikçe daha iyi sonuçlar elde edeceğimi düşünüyorum :)

    Ayrıntılı bir tanıtım için aşağıdaki videoyu da izleyebilirsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=EFVkId6GNb0

    [​IMG]
     
  2. mete

    mete Yeni Üye

    Cevap: ROK Espresso Maker

    Çok orjinal bir makine. Bence bir videoyu hakediyor.
     
  3. tkaragoz

    tkaragoz Yeni Üye

    Cevap: ROK Espresso Maker

    Merak ettiğim bir makine. Biliyorsunuz normalde espresso makinelerinde pompa basıncı 15 bar grupta da 9 bar olarak gerçekleşir.
    Bunda da o stabilitede shotlar alınabiliyor mudur acaba?
     
  4. SilveR

    SilveR Yeni Üye

    Cevap: ROK Espresso Maker

    Jägermeister bardağımı o.
    olsada içsek .
     
  5. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Paylaşımcı Üye

    Cevap: ROK Espresso Maker

    O kadar bilgim yok maalesef ama manuel bir makine olduğu için illaki aynı standartta kahve yapmak pek mümkün değildir sanırım.
     
  6. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Paylaşımcı Üye

    Cevap: ROK Espresso Maker

    Evet iyi görmüşsünüz :)
     
  7. Master

    Master Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: ROK Espresso Maker

    Merhabalar, Öncelikle hayırlı olsun :) Merak ettiğim birşey var aletin portafiltresi kaç mm hocam? ve de aldığınız shotların birkaç resmini paylaşabilirmisiniz manuel ekipmanları seven biri olarak alet çok orjinal birşeye benziyor :)
     
  8. nibelungs

    nibelungs Yeni Üye

    Cevap: ROK Espresso Maker

    Türkiyede bulmak mümkünmü bunu.. Ya da herhangi bir manuel espresso makinesini bulabilirmiyiz... Yarı otomatik ve otomatiklerin içindeki plastik ve bakır borulama beni korkutuyor.. Manuel paslanmaz çelik bi makine bulunabilir mi sizce ?
     
  9. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Paylaşımcı Üye

    Cevap: ROK Espresso Maker

    Portafiltre 49,7 mm tamper ile tam uyumlu diye okudum bir yerde. Yani 50 mm olabilir tam emin değilim :) Shotları paylaşabilirim elbette ilk kahve yaptığımda :)
     
  10. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Paylaşımcı Üye

    Cevap: ROK Espresso Maker

    Valla benim patron almanya'dan gönderdi. Sitesinden alınabiliyor sanırım :)

    ROK | Shop, products, accessories and photo gallery for the ROK espresso maker
     
  11. Akurgal

    Akurgal Yeni Üye

    Cevap: ROK Espresso Maker

    Nette alırsınız ebay global shipping yapmanız gerekir gümrük için 70 - 75 dolar ödüyorsunuz yoksa 4 kg civarı büyük bir kutuda ve kesinlikle fiyatından dolayı gümrüğe takılıyor. İşe yarar çok şey gibi türkiye'de yok. güzel makinadır. Avrupada bazı kafeler ikinci makina olarak kullanıyor görselliğinden dolayı sanıyorum ard arda 4,5 fincan çıkarıyorlar. Elektirikli bir delonghi yada onun türevlerinden daha başarılı ve oldukça uygun fiyatlıdır 600tl civarı bir fiytı var 10 yıl garantisi vardır vs.. Kahvelerinizden her zaman iyi sonuç alırsınız da bunun için aşağıdaki videda uygulanan tekniği denemeniz gerek.

    Ek olarak videoda gördüğünüz moka benzeri kahve makinası. Bu ocak üstü aletin elektrikli olan modelleri de var fakat özellikle süt köpürtmek için harika bir makina kahvesi güzel oluyormuş. Ben ocak üstü bir tane alacağım özellikle süt köpürtmek için Rok makinanın en büyük eksiği bu zaten birde üzerinde gelen tamper pılastik saçma bir şey değiştirmek gerek.

    https://www.youtube.com/watch?v=gD0IBO_1z6E
     
    Son düzenleme: 4 May 2016
    freenautilus bunu beğendi.
  12. ziyaretci5

    ziyaretci5 Guest

  13. Polemik

    Polemik Yeni Üye

    Yaklaşık 1,5 yıl sonra izlenimleriniz nasıl?

    Ben de manuel bir espresso makinesi (Flair ya da ROK, gerçi başka alternatif de bulamadım) almak istiyorum, önerir misiniz?

    Şimdiden teşekkürler.
     
  14. myso

    myso Paylaşımcı Üye

    Bir ayi askin suredir bu makinayla kahve demliyorum. Fiyat performans olarak gayet basarili. Comandante ile birlikte istikrarli bir sekilde lezzetli ristretto/espresso veriyor.
    Kendi cektigim shot videosu ☝
     
  15. myso

    myso Paylaşımcı Üye

    Diğer başlığa yazdıklarım burada da bulunsun:
     
    moretimeforcoffee bunu beğendi.
  16. turgutayar

    turgutayar Yeni Üye

    slm.bende tükiyeden bu modeli almış bulunuyorum henüz gelmedi .araştırdığım kadarı ile tamper
    ROK Steel Coffee Tamper (49.7 mm) boyutlarında .acaba tamperi temin edebildinizmi ? halen kullanmakta iseniz püf noktaları nelerdir. kullanırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor.şimdiden teşekkürler.