Espresso için Kahve Öğütücü Kararsızlığı İdose vs Eureka

fatihdemir

Yeni Kahvesever
Katılım
27 Ara 2023
Öncelikle herkese merhabalar
Evinde Gaggia espresso makinası, v60, chemex, Moka Pot ve French press gibi kahve demleme ekipmanları bulunan birisiyim. 3 yıla yakın süredir molent g50 ile süren ilişkimiz artık her sabah kalk,doldur, çevir rutini açıkçası kahveden soğuttu ve elektirikli bir öğütücü almaya karar verdim.
Bu noktada siz kahvesever arkadaşlardan tavsiye almak istedim.
Bütçem 15 bin liralara kadar müsait ancak günümüz şartlarında tabiki hepimiz ne kadar ucuza mal edebilirsek kardır diyoruz. Bu anlamda tabiki elimde birçok demleme ekipmanı bulunsa da öğütücüyü espresso için kullanmayı düşünüyorum
Bu anlamda kafamda 3 makina var. Birinci makina idose DF64 Grinder 64. Çok övülüyor ancak anladığım kadarıyla modifikasyonlar istiyor. Diğeri Eureka Mignon Zero, son olarak da bir adet Eureka Mignon Crono alıp 50 mm espresso Burr alarak değişim yapmak. Bu noktada en makul fiyatlısı tabi Crono olsa da tahmin ediyorum ki idole veya Zero kadar bir randıman alamayacağım. İdose 64 mm, Zero 55 mm az bir fark değil neredeyse 1 cm fark yaparki bu kayda değer bir değişim demek. Fiyat olarak da aynı olduklarını düşündüğümüzde idose önde gibi ancak bilemedim. Siz olsanız hangisini alırdınız
 

Etozlu

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Kas 2020
Paranizin yettiği en pahalı en kaliteli degirmeni alın.

-Burr çapına değil de geometrisine dikkat edin
-Flat mi conical burr mu size uyuyor
-Body / texture mü clarity / brightness mi istiyorsunuz
-Kaç gram kahve ogutmesini istiyorsunuz, bazı makineler tek seferde 20-30 gram alıyor en fazla

Espresso odaklı istediğinizi belirtmissiniz o yüzden her gün hem espresso hem pour over için ayar degistirmeyeceginizi düşünerek ayar kolaylığını seçenekler arasına koymuyorum.
İki üç video ile güncel değirmenlerin kiyaslamalarini izleyip karar verebilirsiniz. James Hoffman ve lance hendrickin birer videosu var son zamanlarda çıkan degirmenlerle ilgili.
 
Üst