Beko 2170 bozuldu. Arçelik) Gaggia. ÇÖZÜLDÜ

Voltanika

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Ara 2023
Kahveseverler merhaba,
Yine bu sitedeki kıymetli yorumlarla alıp yıllardır keyifle kullandığım emektar espresso makinem geçen hafta hastalandı :p sesi değişerek basıncı düştü. 30 saniyede akacak su 100 saniye üstünde akmaya başladı. Alttaki filtre kısmı temizlerken biraz abarttım, tersten su tuttum lavaboda. Ertesi gün kuruduğunu düşünerek çalıştırdım. İlk denemede güç ışığı sönük yanınca kapatıp 1 gün daha kurumaya bekledim. Artık güç düğmesi basar basmaz evin ana şalteri attırıyor.
Iç Kablolarını tek tek çıkarıp kontrol ettiğimde sorun görmedim. Açık şekilde kapalı balkonda 3 gün daha kuruttum ama sorun çözülmedi. Tavsiyesi olan var mıdır?

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
-o-
Arkadaşlar benzer sorun yaşayanlar için anlatıyorum. karbonat sirke limon karışımı sorunu çözmeyince kazanı demonte edip içindeki kireci kazıdım. Montaj sonrasıkaynar su içinde limon tuzu eritip makinede çalıştırdım. Aralıklarla çalıştırip 2 depo su geçirerek sistemi temizledim. Şimdi ilk espresso mu içiyorum, muhteşem diyebilirim.
 
Son düzenleme:

ontheotherhand

Aktif Demleyici
Katılım
6 Ocak 2021
Ürüne elektrik vermeden multimetre ile tüm kabloların elektriksel bağlantısı var mı bakın. Şalter atıyorsa bir yerlerde kısa devre vardır. Butonlara basılı ve basılı değil durumdayken fonksiyonları düzgün çalışıyor mu multimetre ile kontrol edin. Bu kontrollerin hepsi kırmızı ile işaretli beep sesi veren yerde yapmalısınız.

1703154582936.png

Basınç düşüklüğü varsa pompada veya contalarda ayrı bir sorun da olabilir.
 

badsiders

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Haz 2020
Artık güç düğmesi basar basmaz evin ana şalteri attırıyor.
Benim makinada şalter attırma durumu vardı paylaştığınız fotoğrafta kazanın yakınında olan kabloları erimiş olabilir (hatta fotoğrafta gri kabloda bir açıklık görünüyor gibi) eriyen kablo kazanla temas ettiği için şalteri attırıyordu kabloyu kaplayınca sorun çözülmüştü.
 

KenyaAB

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Ocak 2021
Önce işaretlediğim topraklamayı kazandan vida ile sökün ve çalıştırın, düzelecektir bence. Kolay gelsin

IMG_7335.jpeg
 

Voltanika

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Ara 2023
Kıymetli yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Kuruma tamamlanınca makine şalter indirmeyi bıraktı. Ancak basınç düşüklüğü devam ediyor. Video çektim ama nasıl eklerim bulamadım.

Tembellikten ara ara kullandığım musluk suyu kireç yapmış olabilir mi, en kolay nasıl temizlerim diye düşünüyorum. Nette sirke, karbonat ve limon karışımının kireci söktüğü yazılmış. Su haznesine bu karışımı doldurup biraz çalıştırsam sorun çözülür mü başka bir şey mi denesem, ne dersiniz?
 
Üst