Kafeinsiz Kahve Satan Kavurucular Hangileri?

Coffehunter

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Kas 2020
Günde 20 gr filtre kahve kullanıyorum. Bazı günler 30 gr a kadar çıktığı oluyor. 2 haftadır kalpte çarpıntı oluyor. Bu sebeple KAFEİNSİZ KAHVE içmeyi düşünüyorum. (herhangi bir kalp rahatsızlığım yok, düzenli kahve içince çarpıntı oluyor)
Acaba kafeinsiz kahve çarpıntı yapar mı? her ne kadar kafeinsiz densede kahveyi kafeinden tamamen arındırmak zor. Kafeinsiz kahvede de az da olsa kafein var.
Diğer sorum Bildiğiniz kafeinsiz kahve satan yerli KAVURUCULAR hangileri 🙏🙏🙏☕
Kafeinsiz kahvede kafeini arıdırma yönteminin sağlık açısından önemli bir faktör olduğunu biliyorum ama şu an onu dert edecek durumda değilim. Kahve olsun yeter şimdilik. İlerleyen süreçte yurtdışından da almayı düşünüyorum decaf kahveyi.
 

DtB

Tecrübeli Demleyici
Katılım
12 Ağu 2023
Bulambuli Elgon Dağında (Kenya sınırında) ve 2000 ile 2100 mt'de yetişiyor. Yüksek rakımlarda yetişen kahvelerde 3-4 özellik gözlemlenir; kahvedeki şeker (doğal sakkaroz) oranı yükselir, yoğunluğu artar, kafeini düşer, hasatı uzar (soğuk iklim sebebiyle) gibi... Bu kahvemiz şimdilik ilk analizden geçemedi, sebebiyse İlçe Tarım Müdürlüğün "Kafeini alınmamış, kavrulmamış çiğ çekirdek" tebliğinde minimum kafein oranı % 0.70'in altında olamaz diye bir ibare var. Bu kahvemizin kafein oranı % 0,68 çıktı :D
Kahve analizden çıktı,bilginiz olsun belki denemek istersiniz diye bırakıyorum.Mevzubahis konuda bir de spesifik bir varyeteden söz ediliyor kafein düşüklüğü ile karakterize bir varyete,ona da göz gezdirebilirsiniz.
 

isokrates

Yeni Demleyici
Katılım
17 Ara 2022
Kahve Departmanı'nda bir kafeinsiz kahve vardı. Kafeinsiz kahvelerin tadı iyi olmayabilir. Denediklerim beni tatmin etmedi. Kahve tüketimi azaltmak daha iyi olabilir. Az ama öz gibi bir yaklaşım...
 

EmreTemur

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Ara 2023
Kimyasal kullanmadan sik yikama ile kafesinsiz kahve cekirdegi satisi var mi bilinen acaba, ben de abartmak istedigimde degerlendirmek isterdim.
 
Üst