Demoka Minimoka GR0203 Öğütücü Hk.

CoffeeCat

Yeni Kahvesever
Katılım
26 Eyl 2023
Herkese selamlar,

Uzunca bir süre espresso ve türevi kahveler tükettikten sonra zaman içerisinde damak zevkimin de değişmesi ile artık farklı kavrumlara ve demleme yöntemlerine yönelmek istedim.
Bir Aeropress edinip envai çeşit kavrumcu ve çekirdek denedikten sonra yakın zamanda da bir adet Hario v60 02 (plastik) edinerek sonunda kendimi bu dipsiz kuyuda siz kahveseverlerin arasında buldum.

Aeropress ile her zaman olmasa da kahvelerdeki tadım notlarına ulaşabiliyordum fakat v60 ile bütün kahveler "jenerik" demleniyor gibi.
Aeropress ile belirgin şekilde karamel, çikolata, çilek tadı aldığım (infüze çekirdek değildi) ve hatta karabiber tadı aldığım bile olmuştu.
Kahvelerde acılık, ekşilik ya da az / fazla ekstraksiyon gibi sorunları büyük oranda yaşamıyorum, içimi gayet hoş kahveler oluyor fakat hepsi bu...
Kahveleri Kurasu, Kasuya ve Hoffman tarifleri ile demlemeye çalışıyorum.

Öğütüm için Demoka Minimoka GR0203 (stepless / dozerless) kullanıyorum. Şu an v60 ile demlemede henüz emekleme aşamasında olduğumun farkında olarak Comandante ya da 1zpresso K-plus gibi bir değirmen almak için henüz hamle yapmadım. Aslında demokanın espresso öğütümü tatmin edici idi ama şimdi daha kalın öğütümlerde öğütüm kalitesini saydığım el değirmenleri ile kıyasla hangi noktadadır bilmiyorum.

Şimdi merak ettiğim şu, değirmenimi değiştirmeli miyim, yoksa sorun değirmende değil sende gibi bir durum mu söz konusu?
Konu hakkında siz tecrübeli kahveseverlerin yorumlarını duymak istiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.
 
Üst