en iyi sert kahve yardım

iskooo

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Haz 2023
colombia kafvesi çekirdekli aldım 100gr deneme için kahve dünyasından en sert kahve buymus ama pek tat alamadım çekirdekli ensert yoğun kokusu olan rahat bulabilecegim kahve önerebilirmisinız kendim ögutecem evde birde kahveyi oguttukten sonra hemen mi kulanmalıyız yoksa birgun filan bekletipte kulanmaliyız
 

coffeepunk

Aktif Demleyici
Katılım
23 Mar 2023
Konum
Zonguldak
Merhaba, sert kahve içmek istediğim zaman TAFT Kahve'ye yöneliyorum. Hem bitter, çikolata tatlarıyla hem de yüksek kafeiniyle bana keyif veriyor. Kahveyi öğüttükten sonra hemen tüketmeniz tazelik bakımından daha iyi olur.
 

veyselgundogdu

Yeni Demleyici
Katılım
29 Ocak 2020
Sert kahveleri sevmemekle beraber illa sert kahve arıyorsanız Endonezya Sumatra bölgesine ait çekirdekleri tavsiye ederim.
 

beytbaba

Kavurucu
Katılım
8 Ocak 2016
Hocam yüksek rakimda yetismis kahveler genelde yogunlugu yüksek ve sert oluyor. Tabii kahve turune gore de degisebilir. Daha ufak kahveler de sert oluyor genelde. Elinle falan zor kirarsin yani. De napacaksiniz sert kahveyi havali tufekle boncuk mu atacaksiniz yoksa yuksekde yetismis kahveler daha tatli oluru gozeterek mi dusundunuz?
 

biunlu

Yeni Demleyici
Katılım
3 Eki 2018
Değerli @iskooo, forumlarda ufak tefek yazım yanlışlarını hepimiz yapabiliriz ancak mesajınız baştan sona yazım imla hataları ile dolu.

Büyük harflerin uygun yerde kullanılmaması, noktalama işaretlerinin olmayışı, yazımı yanlış sayısız kelime ve anlatım bozukluğu içerisinde mesajınızı okumak gerçekten yorucu.

Bu özensiz mesaja rağmen arkadaşlar ilgiyle cevap vermeye çalışmışlar.

Bundan sonraki süreçte Türkçemizi daha özenli kullanacağınızı ümit ederek sorunuza cevap vermeye çalışayım.

Çok yumuşak bir çekirdek ile çok sert kahve içebileceğiniz gibi, çok sert bir çekirdek ile de çok yumuşak bir kahve içebilirsiniz.

Bunda çekirdekten ziyade, demleme şekli, öğütüm şekli, kahve/su oranı, su sıcaklığı, su tipi vb. gibi birden fazla değişken vardır.

Siz hangi türde, nasıl bir kahve su oranı kullandığınızı yazarsanız daha iyi yardım alabilirsiniz.
 
Üst