Hepinize Merhaba ben Noyan Demirtaş

NosferatuTR

Yeni Kahvesever
Katılım
26 May 2023
Merhaba arkadaşlar. Foruma yeni katıldım, yeni gelenlerin kendini tanıtması istenmiş haklı olarak, ben de kurallara uyup yazmak istedim. Adım Noyan Demirtaş, İstanbul Bahçeşehir'de evim, Bakırköy'de Ofisim, yaşım 42. En önemli hobim motorsikletler, 30 yıldır kendi motorlarına sahip bir biniciyim ve hiç inmedim üstünden. Basit bir içici olmak haricinde öyle bir kahve uzmanı değilim, pek bilgim yok ama biraz da olsa damak tadım vardır ama kahve konusunda. Sizlerin sayesinde daha bilinçli bir tüketici olacağıma inancım var.

14 yıldır Turizm ile uğraşıyorum, T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığından A tipi lisanslı bir seyahat acentem var ve firmalara Kongre, eğitim seminerleri, teşvik gezileri, konaklamalı kamplar, konser organizasyonları gibi alanları ile meşgulüm turizmin. İşim gereği sık sık seyahat edip özellikle herşey dahil otelerde kalitesiz kahve deneyimlerinden sonra otel odalarında yanımda adam gibi kahvemi yapabilmek adına serüvene girdim (geçmiş olsun :D
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Selamlar Noyan Bey, hoş geldiniz.

Kendini tanıtmak zorunlu değil ama bir anda farklı bir bağ kurulmasına yardımcı olabiliyor :D Aynı yoldan geçenler bir anda o anıları hatırlıyorlar.

Motorsiklet her zaman istediğim ama bir türlü yapamadığım bir şey... hep içimde kalmıştır.

Zamanında çok seyahat eden biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. Kahveyi seviyorsanız, kalitesi önemli. :D

Şu anda elinizdeki ekipmanlar nelerdir? Değirmen var mı?

Tekrardan hoş geldiniz.
 

NosferatuTR

Yeni Kahvesever
Katılım
26 May 2023
Ekipmanım yok denebilir, evde bir delonghi caffee corso makinem var basit, ama ne iş ise çok mutluyum kendisi ile yıllardır. Yanılıyor muyum bilmiyorum ama sanırım iyi bir kahve içiminin yüzde 70ini kahvenin kendisi ( tabi burada çekimi de çok farkediyor, makineye giren son halinden bahsediyorum kahvenin kendisi derken) yüzde 30 unu da kullanılan ekipman sağlıyor gibi geliyor bana. Zira kuzenim kendine bir Lelit Mara almış, biraz upgrade etmiş ama gidip tchibo dan çekilmiş basit kahveler alıyor, onun evinde içtiğim kahve benim evde basit makine ile yaptığım kahvenin anca yarısı kadar zevkli. başlarda davidof intense 57 alıyordum, sonra bialetti roma intenso keşfettim ve bayıldım, geçenlerde Caffe Borbone Blu aldım, bialetti kadar olmasa da o da idare etti, yani bu kahveler basit bir makinede dahi yapılsa (tarihlere de dikkat ederek) baktım ki iyi denecek aletlerin özensiz seçilmiş kahvelerle hazırlanan kahvelerinden iyi sonuç veriyor. Bunları yazmam acaba doğru mu düşünüyorum diye danışmak.
Evde şimdilik delonghi caffe corso, basit bir el değirmenim (amazondan almıştım, seramik değirmenli) french press ve birkaç moka por harici birşey yok.
geçengün Shepherd ile buluşup Flair 58+ a hazırlık bir terazi aldım, hayırlısı bakalım. bulaştık bir işe. Flair için de konu açtım, siparişi girdim heyecanla ve umutla bekliyorum.
 
Üst