Milestones Coffee Roastery

cemix

Profesyonel Demleyici
Katılım
6 Kas 2017
Kavurucu ve kurucusu Zafer Yalçın gerçekten kahveleriyle aşk yaşayan biri. İnşallah istediği yerlere gelir. 8 kahvelik bir seçki aldım kendisinden. Ramazanda sınırlı tüketimim sebebiyle henüz 2 kahvesini denedim ve oldukça beğendim.
İlk kahvesi Ruanda Abu Rushashi'yi beklentisizce demledim ama dengeli asiditesiyle limonlu çay kıvamında güzel bir deneyim yaşattı.
İkinci olarak bu akşam Elkin Guzman ı denedim. Kokusu çok güzel komplex. Fincanda da çok boyutlu güzel bir çıktı verdi. Ben daha çok çilekli çikolata yorumu yaptım ama çok daha farklı şeyler denebilir. Yarın biraz daha ince çekip deneyeceğim.
Diğer kahvelerini için de oldukça meraklandım bakalım neler çıkacak.
 

Oguzhan

silinmiş kullanıcı
Katılım
20 Ocak 2022
Ben de birkaç aydır alışveriş yapıyorum, henüz pişman etmedi.
Yeni Ruanda gelmiş, ona göz diktim, bakalım hayırlısı.
Zafer hocam forumda da varmış. 😀 @blackeagle
 

CanYOZCU

Yeni Kahvesever
Katılım
16 Ocak 2021
Yaklaşık 3 aydır ben de kendilerinden alış veriş yapıyorum. Hiçbir kahvesi üzmedi. Hele ki Elkin Guzman ile Guji için şiir yazsan yeridir. Şeffaf, kibar ve yaptığı işin hakkını vermek için çok çabalayan birisi Zafer Hocam. Türkiye'de ki bir çok kavurucuda olmayan kahveleri var. Piyasaya değer kattığına inandığım bir işletme... Yolu açık, kavrumu well developed devam etmesi dileğimle :D
 

Ziyasahin

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Ocak 2022
Benim de kendileriyle yaklaşık 3 aylık bir tanışıklığım var. Kurucusu ve mevcut kavurucusu Zafer bey gerçekten bu konuya gönül vermiş birisi. Yukarıda birinin de ifade ettiği gibi gerçekten kahveleriyle aşk yaşayan , çok ilgili ve yaptığı işin arkasında duran biri.
Gelelim kahvelere , kahvelerin sitede bulunan hepsini denedim. Kötü bir kahvesini içtiğimi söylemem şimdiye kadar. Ancak bazı kahveleri var ki gerçekten çok iyi .
Etiyopya gujisi bildiğiniz lavanta bahçesi. Kahve parfüm olarak başlayıp o haliyle bitiyor. Şimdiye kadar içtiğim en iyi natural Etiyopya olabilir.
Colombia Elkin Guzman , tropikal meyveler kendini çok güzel gösteriyor alttan şarabımsı yapısıyla gerçekten farklı ve denenmesi gereken üst düzey bir kahve .
Guatemala la joya anaerobik, biraz beklemesi gereken ancak bekleyince çok bambaşka olan bir kahve. Mango ve sarı meyvelerin buram buram geldiği çok farklı çekirdeklerden biri . Dediğim gibi bu kahveyi bekletin 3 hafta pişman olmazsınız .
Ve son olarak Ruanda cocamu natural anaerobik, ki bu kahve gerçekten çok farklı çok üst seviye bir çekirdek . Genel Ruanda profilleriyle alakası olmayan kendini geisha sanan bir arkadaş bu çekirdek . Kahve çok kompleks, her yudumda değişiyor soğudukça meyve suyuna doğru evriliyor . Beni bir Ruanda olarak çok şaşırttı.
Kahveler genel olarak light kavrum olduğu için biraz beklenmesi daha iyi sonuçlar veriyor . 2 3 hafta sonra demlemeye başlamanız iyi olacaktır.
Demleme yöntemi genel olarak v60 ta orkun üstel yöntemiyle demledim, öğütüm cmd de 18 19 klikler iyi sonuçlar veriyor. Filtre th3 ve Abaca plus, su olarak da Nestle pure life ve pınar Uludağ kullanıyorum . Su ve bu reçete genel olarak hepsinde çalışıyor hiçbiri üzmedi.
Henüz daha yeni bir firma olmasına rağmen bu kavrum işini oturtmuş görünüyor Zafer bey @blackeagle . Yolu açık , başarıları daim olsun.
 

psychedelicoffe

Yeni Kahvesever
Katılım
11 Ara 2022
Konum
istanbul avrupa yakası
zafer beyle tanışalı 1 sene oldu kahve tutkusu ve sıcak kanlı yapısıyla ilgimi çekti ilk simple yapımlarını tattım ve eleştiriye de açık ama şuan görüyorum ki hatasız çok güzel profiller çıkartıyor benim değil birçok kahve severin dikkatini ve ilgisini çekmeyi başardı böyle giderse adını çok sık duyacağımıza eminim

mini deneme paketlerini mutlaka denemenizi tavsiye ederim yolunuz açık olsun :D
 

baristasarcasti

Yeni Kahvesever
Katılım
22 Ağu 2022
Konum
istanbul
milestones le psychedelicbarista yusuf sayesinde tanışma fırsatım oldu özellikle kenya meru yu birçok kavurucudan içtiğim halde çok iyi bir tat profili çıkarttı fiyatlarda gayet makul

colombia elkin guzman
ruanda cocamu
brazil eldorado tavsiyelerim :D
 

cemix

Profesyonel Demleyici
Katılım
6 Kas 2017
Ruanda Cocamu'da 2.günüm. Bence anaerobik fermente tatlar çok dengeli biçimde geçiyor fincana. Arcila'nın mutedil hali diyebiliriz. Benim listemde üst sıralarda yerini aldı.
 

iamphysicist

Yeni Kahvesever
Katılım
22 Mar 2023
Seçkideki çoğu kahveyi denemiş bulunuyorum. Teker teker yorumlamak gerekirse;

Guji;

Kavrum profili neredeyse tüm çekirdeklerde light roast denebilir. Guji segmentinde gerçekten üst düzey bir natural Etiyopya fikrimce. Kayısı tarzı sert çekirdekli meyveler ile birlikte çiçeksilik de eşlik ediyor kahveye, gerçekten başarılı.

Ruanda Cocamu;

Çilek şurubu ile çilek reçeli arası orta gövdeli çok temiz bir kahve. Anaerobic natural sevenler kesinlikle deneyebilir.

Brezilya Eldorado;

Tat olarak ilk denediğimde kesinlikle sıcak şarabı anımsatmıştı. Şarapsı hissiyatla birlikte kiraz, erik gibi meyveler kendini gösteriyor.

Kenya tekangu AA;

Bazı Kenyalar vardır hakikaten sirke gibidir, bu kesinlikle onlardan değil. Greyfurt, frenk üzümü ve çok dengeli bir asiditeye sahip. İlginç yanı ılıdıkça siyah incir tarzı notaların gelmesi. O noktada diğer Kenyalardan bariz ayrılıyor.

Henüz paketini açmadığım kahveler de var denedikçe güncelleyeceğim. Kısaca yeşil çekirdek olarak iyi kavrum olarak da gerçekten başarılı bir kavurucu. Zafer abinin kendisine de değinmeden olmaz, işini severek yapıyor ve çok ilgili. Bundan sonraki seçkilerini merakla takip edeceğim bir kavurucu oldu. Denemek isteyip arada kalanlara hazır indirim de tanımlıyken deneyip şans vermesini tavsiye ederim. 😊
 

bulcum

Tecrübeli Demleyici
Katılım
5 Ara 2016
Konu altına ilk mesaj olarak tanıtım girişi ve web adresi eklenebilir mi?
 

Coffeedcoffee

Tecrübeli Demleyici
Katılım
24 Ara 2022
Keramo Microlot ve Melka Gumie ile bir naturel bir yıkanmış sipariş geçmiştim. Bugün ulaşmış, biraz dinlendikten sonra denemeleri merak ediyorum. Bu arada paketleme oldukça iyi geldi.
 

coffeewizard35

Tecrübeli Demleyici
Katılım
25 Tem 2022
Jairo Arcila
Cmd 16 Klik / Cafec Traditional
Nestle / 95C / 12-200
50-75-75 (Son döküş Rao Spin) Bitiş 1.55

Kahveyi öğüttükten sonra kokusundan iyi bir kahve olduğu anlaşılıyor.Tatta aldığınızı zaten kokuda da veriyor. Bence tam deneyim kahvesi, her gün içmek istemezsiniz ama içtiğinizde de mest eder :D Demlerken tropikal meyve vardı kokuda hafif, bardakta pek rastlamadım.Daha çok böğürtlen gibi yoğun kırmızı meyveler ve oldukça alkolsüydü.Asiditesi oldukça yüksek lafın kısası.
Daha önce başka bir kavurucudan da içmiştim bu çekirdeği aynılar mı tam emin olamadım ama bu kavrumun daha hoşuma gittiğini söyleyebilirim.
 
Üst