Türk kahvesinin köpüğünü alıyor musunuz?

utkuyzc

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Şub 2023
Sanırım kahvenin yağının süzülmeyip direk olarak suya karışması sebebiyle kolesterol seviyesinde bir artışa sebep oluyor.
 

utkuyzc

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Şub 2023
evet şu an okuduğum yazı "Research has shown that drinking five cups of coffee daily over 4 weeks from a French press brewing method can increase blood cholesterol levels by 6 to 8 percent." diyor.

Ama 1 ayda yüzde 6-8 yükseltmek ne demek bilmiyorum. Belki de önemsiz bir detaydır.

Ancak bir tanıdığımın french press'i çok tükettiği için zamanla baş ağrısı gibi sorunlar yaşadığını, filtre kahve içtiğindeyse bu sorunları yaşamadığını biliyorum.
 

Aderisa

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Şub 2023
Konum
İstanbul
Kalp-damar sorunu olan veya olması muhtemel olan (kalıtsal) kişiler günde 2 bardak Türk kahvesi içse her gün yuttuğu 2-3 gram kahve bile evet, kalbe ve damarlara zarar verebilir. 50 yaş üzeri kişiler için özellikle daha da sakıncalı. Bizzat babam kalp krizi geçirdi, 3-5 bir şey öğrendim bu konu hakkında.
Siz daha net bilgi istiyorsanız istediğiniz doktorla konu hakkında konuşabilirsiniz, size kalmış. Türk kahvesi içen kesin erken ölür demiyorum ancak filtrelenmiş kahveye kıyasla daha zararlı. Ama dediğim gibi siz gene de isterseniz bir doktora sorun, kahve yutmanın herhangi bir zararı var mı diye.
Hayır, size hem katılıyorum hem de katılmıyorum. ''Türk kahvesinin ne kadar zararlı olabileceği'' hususunun tek taraflı bir kanıya kapılıyorsunuz. Daha zararlı ifadesi kime göre neye göre kıstası altında sorgulanması gereken bir konu. Kanda kolesterol seviyesini arttıran ve uzun vadede kalp damar sistemi rahatsızlıklarına sebep verebileceği öngörülen içerikler olan kahweol ve cafestol 1963'ten beri araştırılıyor. LDL seviyelerini direkt değil, indirekt bi mekanizmayla arttırdığı bir gerçek fakat sağlıklı bi bireyde anti-enflamatuvar, anti-karsinojenik, anti-diabetik etkilere sahip olduğu da bir başka gerçek. Hatta kahweolun kemik erimesine karşı olan etkisi bile 2012'de keşfedilmiş bulunmakta.
Vücudumuzun enzimatik aktivitelerinin devamlılığı için almamız gereken hemen her vitamin bile, bilinçsiz düzeyde tüketildiği taktirde toksik etki yaratabiliyorken, sağlıksız beslenmenin, sedanter yaşam tarzının etkileri kalp ve damar sağlığı açısından çok daha büyük bir risk unsuru oluştururken, Türk kahvesinin etkisini gözünüzde büyüttüğünüzü düşünüyorum.
cfc 26.JPG
İlgili kaynak
 
Üst