Subminimal NanoFoamer

nuclearmoonrise

Eşsiz Kahve Çekirdeği
Katılım
29 Kas 2018
Manuel espresso makinelerinin ülkemizde oldukça rağbet gören ürünler olduğunu düşündüğümüzde bu süt köpürtme aletinin forumda bir konusunun olmaması ve ayrıca ülkemizde bir distribütörü de bulunmaması ilginç geldi.

Bu köpürtücünün güncel olarak 2 modeli var. Lithium model şarj edilebilir, V2 ise pille çalışıyor.

Forumda da kullanan birkaç arkadaş gördüm. Artısıyla eksisiyle kullanıcı deneyimlerini öğrenmek güzel olur.

Daha fazla bilgi: https://subminimal.com/products/nanofoamer
 

RedRightHand

Tecrübeli Demleyici
Katılım
10 Eyl 2020
Ben bir dönem kullandım. Lelit grace makinem vardı ısıyı sabit tutmak için buhar gücünü düşürüp sadece espresso odaklı bir hale getirmiştim. Süt köpürtme işini nanofoamer ile yapıyordum. Oldukça başarılı bir ürün olduğunu düşünüyorum. Ilk başta alışana kadar kuru köpük oluyor ancak alıştıktan sonra oldukça başarılı çıktılar aldım. Şunu da belirtmek isterim french press ile de gayet guzel süt kopurtuluyor arada dağlar kadar fark yok tek fark fp ile yapmak ortaliği biraz dağıtıyor :D
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
El alışkanlığı kazandıktan sonra süt köpürtmek çok kolay. Sütü önceden başka bir yerde ısıtmanız gerekiyor. Bu zaten dezavantajı.

Ardından hemen sütü işlemeniz lazım. Yüzeye yakın başlayıp süte önce hava ekliyorsunuz ki bu aşama kritik. Çok yukarda kalırsa köpükler büyük oluyor ve sonra kıvamı tutturmak zor oluyor.

Şöyle bir avantajı var. Çalışırken sütü ısıtmadığından daha uzun süre sütle işlem yapabiliyorsunuz. Yani hataları da tolere edebiliyor. Süte istenen kıvam verilene kadar çalıştırabilirsiniz. İlk başlarda benim uzun sürüyordu. Tekniği anlayınca hızlandım. Latte art için kesinlikle yeterli.

@RedRightHand in de dediği gibi alışmak lazım. Bendeki ilk versiyonu. Pil tam dolu değilken yetersiz geliyor. İyi pil ile kullanmak lazım.

Yine French press de bir alternatif ama onda kontrol zor.
 

seamlesstalks

Tecrübeli Demleyici
Katılım
8 Nis 2020
Herhalde sahip olalı 1 yıl oldu ama yaklaşık 4-5 aydır düzenli kullanıyorum ve çok memnunum. Burada paylaştığım sütlü içeçeklerin hepsini nanofaomer ile yaptım. Öğrenmi eğrisi haliyle bu ekipmanda da var ve pratik yaptıkça harika microfoam çıkartabiliyorsunuz. Bu süreçte keşfettiğim ve yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olabilecek birkça şey daha eklemek istiyorum:
1- Yağlı günlük süt tercih ediyorum. Özellikle Tekirdağ'da bulunduğumda oradaki yerel marka olan Dağlı günlük süt çok lezzetli ve zahmetsiz bir microfaom yapıyor. Bunun haricinde Balkan süt, Carefour discount günlük, Dost günlük süt, Sek latte art serisi kullandım ve memnun kaldım.
2 -Sütü 63-65 dereceye kadar ısıtıyorum. 60 C altında olunca farklı bir pitcher'a aktarmak, airation ve vortex ile birlikte ısı kaybediyor. Bu aralıkta süt daha optimum sıcaklıkta kalıyor ve ilk airation safhasında daha rahat hacim kazanıyor.
3 - Levent Bey'in dediği gibi, yüzeye yakın tutup önce sütü havalandırıyoruz. Yalnız yüzeye yakından kasıt döner başlığı çok az batırmak olarak anlaşılmamalı. Döner başlığı çok az batırıp havalandırmaya çalıştığınızda süt çok fazla köpürüyor. Döner başlığını, başlık süte tamamen batacak şekilde tam ortadan batırın ve 5-7 saniye arasında ortadan hacim kazandırktan sonra, başlığı merkezden uzaklaştırıp iyi bir vorteks yakalamaya çalışın. Subminimal'ın youtube kanalında ki şu video çok yardımcı oldu bana.
4- Vorteksi 40-50 saniye kadar aynı açıda tutmaya çalışın. Kenardan merkeze gitmek ve durmak sütününüz bozacaktır.

Bunlar benim bu süreçte öğrendiklerim. Birkaç deneme yanılma ile az çok neler yapmanız gerektiğini anlıyorsunuz zaten.
 
Son düzenleme:

nuclearmoonrise

Eşsiz Kahve Çekirdeği
Katılım
29 Kas 2018
Ben bu arkadaşı kullanmayı hala tam beceremiyorum. Tamam krema çıkarıyor ama 30 saniye de girdap yapsam 60 saniye de hep çok fazla kabarcık kalıyor ve pitcher'ı vurunca da kaybolmuyorlar. 600 ml pitcher'da 250 ml içim %3,5 yağlı süt kullanıyorum. Havalandırmayı 3-4 saniye tabana mümkün olduğunca yakın yapıp sonrasında merkezden uzaklaştırıp girdap yapıyorum.

Sıkıntı nerede, millet nasıl pürüzsüz süt yapıyor anlamadım 🙂

Edit: Şimdi bi kez yaptım ama foamer'ı kapatıp sütten çıkardıktan 30 saniye sonra sokup tekrar girdap yaptım. Kabarcıklar çok azaldı kalanını da vura vura hallettim neredeyse ipek gibi oldu :D
 
Son düzenleme:

MrBean

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Ocak 2022
Ben de ilk aldığımda bu aleti kullanmayı başaramadım. Yaptığım sütlerin tamamı köpükten ibaret oluyordu. @seamlesstalks 'un tavsiyeleri kesinlikle çok işe yarar. Süte ilave olarak %3.5 yağlı Birşah var A101'de satılan. f/p olarak başarılı buldum. Yaptığım ilk hataydı yağlı bir süt ile denememek. Henüz art tarafında kayda değer bir başarım olmasa da, texture noktasında çok memnunum. Tavsiye edilir.
 
Üst