El öğütücüsünü elektrikli öğütücüye dönüştürmek

Bütün bunlarla uğraşmaya değer mi?


  • Kullanılan toplam oy
    22

Cknvisual

Profesyonel Demleyici
Katılım
9 Tem 2019
Bence olayın orijinalliği, keyfi o el değirmenini kullanırken emek harcamak, zaman harcamak. Ben büyük keyif alıyorum el değirmeniyle kahve öğütmekten. Ayrıca çoğu zamanda picopresso için espresso inceliğinde. Yani gayet emek isteyen bir öğütme.
valla kahve yaparken en az keyif aldığım kısım öğütme kısmı. Çevir babam çevir, bir de misafir varsa herkes farklı bir şey istiyor, oturup 30-40 gr kahve öğütmek gerekebiliyor. manuel grinder kullanmamım tek sebebi bu kalitede öğütebileceğim elektrikli grinderların çok pahalı olması ya da tek seferlik kullanım için sorun çıkarması.

Matkap ya da elektrikli vidalama aletiyle el değirmenini kullanmak riskli ayrıca. O an taş benzeri birşey karışsa çekirdeğin içine, o farklılığı anlamaz, elektrikli aletle döndürmeye devam etmeye çalışır, burr a aşırı zarar verirsiniz.
bu yüzden birbirimize en çok ettiğimiz dua "öğütücünüze taş değmesin" oluyor 🤣 KinGrinder'ın iletişimi matkapla kullanabilirsiniz üzerine mesela, dayanıklılığını test etmişler bu şekilde. Ayrıca bu elektrikli öğütücü kullanacak herkesin aldığı bir risk sonuç olarak. Değişen bir şey yok...
 

kahve724

Yeni Demleyici
Katılım
2 Eyl 2020
En küçük şarjlı vidalama aparatları yetersiz kalıyor. Çeviremiyor. Bu amaçla satın almayınız.
Yanlış model:
1676903760268.png




Ayar yapılabilen üst model kullanınız.
Doğru model:

1676903956182.png
 

ColorTR

Profesyonel Demleyici
Katılım
27 Tem 2022
böyle hazır bir şey alıp entegre etmeye kalkarsanız baya uğraşlı olur mühendislik gerekir cnc gerekir bence gereğinden çok daha fazla uğraşırsınız. Çoğu değirmen zaten matkaba uygun şekilde oluyor 2 vitesli herhangi ucuz bir matkapta alsanız uzun süre size götürür. Ama bir süre sonra bence ondan da sıkılacaksınız ve normal öğütücüye geçmek isteyeceksiniz. Ha bir süre matkapla idare edeyim derseniz olur
 

Divemaster

Yeni Demleyici
Katılım
10 Şub 2023
En küçük şarjlı vidalama aparatları yetersiz kalıyor. Çeviremiyor. Bu amaçla satın almayınız.
Yanlış model:
Ekli dosyayı görüntüle 15060




Ayar yapılabilen üst model kullanınız.
Doğru model:

Ekli dosyayı görüntüle 15062
Şimdi dediğin gibi o küçük çeviremiyorsa espresso ya da Türk kahvesi için ince öğütümü, usb li şarjlı değirmen nasıl çevirsin. Biri gücü yeter demişti. Şimdi o üstteki küçüğün yetmediği söylenince aklıma o geldi. 😉
 

Bigvocate

Yeni Demleyici
Katılım
17 Nis 2022
Bıçakları inceledim de olacak gibi değil sanırım. Yalnız çelik bıçak kullanan benzer bir elektrikli öğütücü buldum, belki bunun çapakları sizin cihaza uyabilir. Bunun için de Aliexpress'te detaylı arama yapmak lazım: https://www.aliexpress.com/item/1005004573154958.html
aslında olmayacak bir şey değil, haricen satılan burr'ler 38mm, bizim aletteki burr boşluğu 36 mm, ufak bir törpüyle veya hatta zorlasan bile dış burr rahatlıkla girecektir. tek sorun sabitlenmesi, onu da yanlardan siyah parçaya minik vidalar atarak veya geri dönüş olmayacak şekilde güçlü bir yapıştırıcı ile yapıştırarak (ki neden geri dönülsün ki?) halledilebilir. geriye sadece, sonradan taktığımız burr'e uygun mil bulmak kalıyor. timemore milinin tümüyle uyumlu olacağını düşünüyorum. elektrikli tornavida veya standa harcanacak enerji ve bütçe öncelikle buna harcanabilir, ki zaten elinizde anladığım kadarıyla bir timemore da var, çok rahatlıkla deneyebilirsiniz. çünkü ortaya çıkacak şey görseli de güzel olacak ve taşınabilecek bir alet. 5,5 bits ucu bulamadım demişsiniz, linkini bırakıyorum aşağıya.
yalnız bu değirmenin miline girecek ama diğer ucuna da bir adaptör bulmanız lazım
 

gyildirim

Yeni Demleyici
Katılım
27 Haz 2020
Goat Story Arco'nun kickstarter fiyatları mumla aranıyor... :confused:

Bu tarz düzeneklere ben de çok baktım ama kafamda çok fazla soru işareti oluştu. Mildeki ufacık yalpalama büyük bir sorun doğurabilir. Sevgili Ural bile Motordante (Grindbuddy) projesinde işinin ehli olmasına rağmen bir çok zorlukla karşılaştı. Umarım güzel fikirler çıkar. Ben de araştırmaya devam edeceğim.
Kaplin diye bir parça var, iki hareketli mil, birbirine civata ile değilde bu parça ile bağlanıyor ve yalpalamayı sönümlüyor. Güç aktarımı olan her yerde kullanılıyor. Motorun mili ile comandantenin milinin birbirine bağlanacağı noktaya bir adet kaplin atılıp , güç aktarımı bu şekilde sağlandığında , herhangi bir yalpalanmaya karşı, kaplin sönümleyerek stabiliteyi sağlar ve görevini yerine getirecektir. Bir sürü modeli var nette. Güzel bir buluş . Güç aktarımı olan heryerden kullanılıyor.

 

Cknvisual

Profesyonel Demleyici
Katılım
9 Tem 2019
Anlamsız bir fiyatla electric coffee grinder holder diye bir şey yapmışlar:
 

brkisa

Aktif Demleyici
Katılım
20 Ocak 2022
Anlamsız bir fiyatla electric coffee grinder holder diye bir şey yapmışlar:
Güzel gözüküyor, aliexpresste yaygınlaşırsa ucuzlayabilir fiyatı.
 
Üst