Ikea Metallisk Kahve Değirmeni

kahveyeniden

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Mar 2019
Merhaba arkadaşlar, İkea son zamanlarda mokapot, çelik filtre vb. derken son olarak değirmen ile de kahva sektörüne olan ilgisini devam ettirmekte.

https://www.ikea.com.tr/urun-katalo...oslar/20360280/metallisk-kahve-degirmeni.aspx

Linkteki ürünün dış kısmı çelik olsa gerek, öğütücü kısmının seramik olduğu belirtilen ürün hakkında uzman arkadaşların yorumlarını merak ile bekliyoruz.

Yurtdışındaki sitelerde aşağıdaki değerlendirmeye denk geldim.

https://finercoffee.com/?p=1542
 

mancho

Yeni Kahvesever
Katılım
31 Ocak 2018
Kullanmadım ama fiyat çok yüksek geldi. Dışarıdaki fiyatı 30 USD, yaklaşık 170 TL, burada 250 TL. Vergi ile açıklanamayacak bir fark arada. İndirime girer bu yakında.
 

serbes

Tecrübeli Demleyici
Katılım
17 Eki 2019
Merhabalar.

Bu fiyat civarında İkea ürününe alternatif başka değirmen seçenekleri var mı yada İkea ürününü deneyen arkadaşlar mevcut mu?

Herkese keyifli forumlar.
 

kahveyeniden

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Mar 2019
İki hafta sonra bizzat ikea mağazasında yüzeysel olarak inceleyemeyi umuyorum. Kullananlardan da yorum bekliyoruz ama teknik bakımdan tutarsız öğütüm yapacağı kesin ama ne oranda olduğuna bakmak lazım.
 

serbes

Tecrübeli Demleyici
Katılım
17 Eki 2019
Bugün İkea mağazasında ürüne baktım lakin en ufak bir deneyimim olmadığından evirip çevirip söküp takmaktan öteye gitmedi incelemem. :confused:

Metallisk 0.4 lt lik moka pot ve Överst çelik filtre alarak geri döndük.

Forumda okuduğum kadarıyla öğütücü olayı dönüp dolaşıp Commandante C40'a ulaşıyor ancak o bütçeyi şu aşamada karşılamam çok zor. Timemore ürününden yada kimi elektrikli öğütücülerden bahsediliyor, forum konularını okuyup youtube videolarını izleyerek bir görüş edinmeye çalışıyorum.

En olmadı gene İkea ürününü alıp ilerlemeye çalışacağım.
 

mehmetaksit

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Kas 2017
Eger bütçeniz düşükse sözen alın. Gerisi fiyatını hak etmeyen urunler bence. Butceniz 600-800tl arasiysa bu civarlarda ikinci el baratza encore(genel olarak filtre icin, mod ile espressoya evrilebilir) satanlari takip edin. Daha yuksekse hic düşünmeden CDT alin derim.

Selamlar,
 

serbes

Tecrübeli Demleyici
Katılım
17 Eki 2019
Bir haftadır İkea öğütücüyü kullanıyorum.

Konuya hakim olmadığımdan ve Encore/BCG600 seçeneklerini şu an için değerlendirecek bir deneyimim bulunmadığından (ve dahi sözen değirmen istemediğimden) doğru seçimi yapabilecek tecrübe edinene kadar bu ürünle idare edelim diye satın aldım.

Yurtdışı rakamlarıyla kıyasladığımızda 150-200TL arası bir fiyatı olsa makul olacakken şu an pahalı bir ürün kategorisinde.

En inceden kalına pek çok deneme yaptım. Açıkçası kalınlıkları Türk kahvesi, espresso ve Petra, Segafredo ve Tchibo'da çektirdiğim mokapot, filtre ve French press incelik/kalınlıklarıyla kıyasladım, görebildiğim kadarıyla Türk kahvesi inceliğine ulaşamadı ancak diğer boyutlarla aynısı kısmen yakalayabildim. Lakin bu bir tecrübesizin bakışı, doğru gözler ayrıntıları çok net fark edebilir diye düşünüyorum.

Değirmen konularını okuduğumda mil oynaması diye bir noktadan bahsediliyordu bunu yaşamadım. Tabanının geniş olması çekerken değirmenin stabil kalmasını sağlıyor. (düz bir zemine oturtup çekiyorum) Çevirmede de herhangi bir zorluk hissetmedim.

Ayar konusuna yeni yeni alışıyorum. İlk başta bir iki çevirip çıkana bakıp ayarlarken artık yavaş yavaş en sıkı noktadan tık tık genişleterek bu sayıma göre yapmaya başladım. (Comandante de böyle yapıldığını gördüğümden) Bu ayar olayı C40 ile kıyaslanamaz, o üründe çok daha kolay, güvenilir ve hızlı.

İki kişi olduğumuzdan çoklu çekim ihtiyacımız yok ve elektrikli yerine el değirmeni bize daha çok uyduğundan bu ürüne yöneldik. Kahve konusunda ilerledikçe C40 yada olası başka bir el değirmenine yönelebiliriz. Eğer piyasada Timemore nano yerine Chestnut modeli bulunabilseydi büyük ihtimalle onu alırdım.

Herkese keyifli forumlar...
 
Üst