İngiltereden Gelen Parçalar

Cy

Tecrübeli Demleyici
Katılım
12 Nis 2012
namco isimli üyemizden alıntıdır

Merhaba arkadaşlar,
Espresso Services - Suppliers of Gaggia, Marzocco and Franke Coffee machines adresinden yaptığım alışverişimdeki ürünler geldi. Belki burayı kullanarak alışveriş yapmak isteyenler olabilir. Satın aldığım ürünler, benim araştırmalarıma göre piyasadaki en ucuz ürünler. Ayrıca kargo bedeli çok uygun. 8 gün içerisinde ürünler kapıma kadar herhangi bir gümrük ekstrası olmadan masrafsız bir şekilde geldi.
Alttaki bağlantıdan tabansız portafiltreyi bulabilirsiniz.

Gaggia Filterholders and Components
Tabansız portafiltrenin kalitesine bayıldım. Krom çerçevenin parlaklığı bile bir harika, üstelik pro makinelerdekine benziyor. En büyük sepetler dahi rahatlıkla takılabilir. Ayrıca portafiltre içinde 21 gr lık sepetle geliyor. Ama bence bu sepete 26 gr rahatlılka dozlanabilir. Sepetin kalitesi bekonun içinden çıkandan daha kaliteli. İkisi birlikte 19,95 pound TL karşılığı yaklaşık 75 lira gibi.




Alttaki bağlantıda İMS marka sepetler var.
IMS Filter Baskets

22 gr lık sepet kademesiz, fakat 18 gr lık olan kademeli. Bu arada portafiltreyle beraber gelen sepet neredeyse İMS nin 22 grlığından büyük.


Buradan duş başlıkları;
IMS Shower Plates



Bunlarda diğer parçalar,


Burada da fatura mevcut. Tamamı 370 TL tuttu. Aslında 360 tl gibi tutması lazımdı ama, paypal - işbank üçkağıtçılığı ile kur dönüşümlerinde biraz daha fark etti.

fKJLYRgs.jpg


Siteyi şiddetle tavsiye ediyorum. Özellikle tabansız portafiltre mükemmel kalitede diyebilirim. Ancak daha makineye takmadım uyumluluk konusunda bilgi vereceğim.
 

Cy

Tecrübeli Demleyici
Katılım
12 Nis 2012
-PalazzoBarutti
Hayırlı olsun. Özellikle buhar çubuğunun uyumluluğu konusunu merakla bekliyor olacağım.

-MrFahrenheit
İyi günlerde kullanın. Aynen ben de buhar çubuğu için takipçiyim. Hatta almak isteyen bir kaç arkadaş olursa katılırım.

-ugurugurlu
Bunları Beko makine için aldınız değil mi? Tabansız portafiltre ve buhar çubuğu için ben de yorumunuzu bekliyorum makine uyum konusunda.

-maranki
ayirli olsun. Baya para harcamissiniz bende ortaya soyle bir soru atip kacayim acaba bu kadar para harcamaya deger miydi yerine biraz daha para biriktirilip bekodan daha iyi birseyler alinabilir miydi acaba?

-namco
Buhar çubuğu sorunsuz oldu. Buhar çubuğunu takabilmek için makinenin üzerinde gelen buhar çubuğunun erkek aparatını sökmek zorundasınız. Bu işlemi yaparkende eski buhar çubuğunu biraz bükmek gerekiyor. Aşağıdaki resimlerde bükülmeden önceki, sonraki ve montaj sonrası halini görebilirsiniz. (Resimlerin büyük hallerini görmek için tıklamayı unutmayın) Fakat silvianın buhar çubuğuna hiçbir işlem yapmadan rahatlıkla takılabiliyor. Buhar çubuğu bence olmazsa olmaz, çünkü çok fark yaşadım diyebilirim. Kesinlikle tavsiyemdir.

Tabansız portafiltre birebir uyumlu, hiç çekinmeden alabilirsiniz. Harika bir görüntüsü var. Ayrıca tabansız portafiltre çok güzel bir şeymiş. İnsan tüm hatalarını rahatlıkla görebiliyor. Kahvenin akışını seyretmek de çok zevkli.

OPV mod ile ilgili şunu söylemek istiyorum. Bu modu yapmadan önce makinenizin standart valfle olan basıncını mutlaka ölçün. Çünkü benim makinem 9-10 bar basınç basıyor. OPV yapmama hiç gerek yokmuş. Makinenin pompası 15 bar olması lazım belki pompada bir arıza olabilir belki de ben doğru bir ölçüm yapamamışta olabilirim. İlerleyen zamanlarda makineyi temizlemeye giriştiğimde orjinal valfi takıp tekrar bir basınç ölçümü yapacağım. Başka bir zamanda italyanların meşhur 6 bar basınç söylemi hakkında denemeler yapacağım. Çünkü onlara göre en iyi ekstrakt 6 bir ile alınıyormuş! Ben daha hiç birşey bilmediğim için yorum yapamayacağım.
[MENTION=161]Maranki[/MENTION]
Dediğinizde haklı olabilirsiniz tabii ki. Fakat başka bir makinem olsaydı dahi tabansız pf ve İMS sepetlerden (özellikle Ridgeless 22 GR) muhakkak alacaktım. Zaten parayı tutan onlar. Ayrıca ben bekoyu 265 tl'ye aldım. 370 tl lik bu masrafla beraber 635 tl yapar. Bu paraya belki 2. el bir silvia bulunabilirdi. Ama ben mod yapmaktan da çok hoşlanıyorum. İlerde daha iyi bir makine aldığımda da muhakkak modlar yapmaya devam edeceğim. Çünkü birşeyleri sökmek ve değiştirmek çok eğlenceli bir uğraştır benim için. Sırada bir elektronikçi arkadaşımla beraber becerebilirsek beko için bir PID düzeneği hazırlamak var.




-vino
Shower screen'de integrated olanı tercih etmenizin sebebi woven olanın backflush gerektiriyor olması mı? 3-way valve'i olan bir makineye alacak olsanız yine integrated olanı mı alırsınız yoksa woven olanı mı? Bu soru sana da gelsin @nisanagca

-nisanagca
370 liralık mal iyi geçmiş yalnız, 75 euro sınır diye biliyorum ama tabi gümrükteki çalışanın insafına kalmış bir şey gibi duruyor. Çok güzel olmuş yaptığınız masraf tebrik ederim. O fiyata bunları yapabilecek başka makina alamazsın emin ol. En azından Türkiye sınırları içinde ehehee Tebrik ederim böyle şeyleri görmek güzel ama yine hemen bütçesel konular girmiş araya IMS shower screen ben de almayı düşünüyordum bu ara, yurt dışına çıkınca getiririm diyordum ama buradan alabilirim. Yorumlarını da yazarsan sevinirim. @namco

-namco
@vino
Bekonun üzerinde gelen shower kötü bir shower değil ben şahsen suyu dağıtmasından memnunum fakat yüksek dozlamalarda hatta bazen normal dozlamalarda bile kahve taneleri bu başlığı tıkayabiliyor. Üstelik bez ile silmeyle bile güzel temizlenmiyor. Bu da suyun dağılışını bozuyor ve bana göre kanallanmaya sebebiyet veriyor. Ara sıra başlığı söküp güzelce temizlemek gerekiyor. İMS bu satın aldığımın pürüzsüz yizeyi sayesinde kolay temizlenebildiğini iddaa ediyor. Sanki bana da tıkanmayacakmış gibi geliyor. Yani benim asıl tercih etme sebebim dağıtım değil tıkanma olduğu için woven modellere bakmadım bile. Bence wovenleri temizlemek daha zor olrdu. Bizim bekolarda 3-way valve bulunmadığı için zaten back flush yapamıyoruz. 3-way valve olan bir makinem olsaydı dahi integrated screen tercih ederdim. Bizim için bu iki tip screen i artı-eksi yönleriyle karşılaştırırsanız çok faydalı olur doğrusu.

-nisanagca
@vino , makinaya hangisini alırım açıkçası tamamen sallamasyon olur şu an. Zaten back flush yapıyorum haftada bir, o yüzden ikisini de alabilirim. Ama şu anki tercihim muhtemelen woven olan olur. Nedeni de belki slayer'lardaki gibi flow control olayına daha müsait olması fikri şu an için. Daha yavaş bir akışla vermesi benim daha ince öğütme yapabilmeme izin verebilir, daha uzun bir pre infusion ile belki daha değişik profiller çıkartabilirim kahveden.

Diğer model integrated olan için de home barista'da idi yanılmıyorsam, kullananlar channelling'i örttüğünü, yani hataları kapattığını ve distributing ile çok uğraşmak gerekmediğini - eski duş başlığına nazaran - söylüyorlardı en son. Yani hata payı yüksek, tek avantajının bu olduğunu, asıl mevzunun kahve ile duş başlığı arasındaki mesafede olduğunu söylüyorlardı. Bir başka kullanan görüşü de, sepetteki kahvenin fine'larının deliklerini kapadığını - zamanla - ve pre infusion'da duş başlığının sıkıntı yarattığını anlatıyordu.

Burada biraz da tercih aslında ama muhtemelen 2sini birden alırım alacağım zaman. 100 150 şer shot aldıktan sonra karşılaştırabilirim ancak. Şu an için ne desem boş olur ama seçimimi integrated olandan yana yapıyorum şu an Ama ikisini de kullanmak lazım dediğim gibi.

-keremp
sevgili @namco, teşekkürler bilgilendirme için.
birşey daha soracağım. bu parçayı takınca çok değişti diyorsunuz. neyi değişiyor. ne farklı oluyor? temelde aynı ürün gibi?

-namco
Evet kazan aynı kazan makine aynı makine, buhar çubuğu da amaç olarak aynı. Lakin bekonun kendi buhar çubuğuyla ucundaki ek parçayı çıkarmama rağmen çok iyi köpürtülmüyor. Ben çubuğu değiştirince sanki buhar daha bir yüksek basınçla çıkıyor gibi geldi, bunun sebebi ucundaki delik ve deliğin boyutu olabilir. Nihayetinde ben memnum kaldım. Sonunda meşhur süt köpürtme videolarındaki gibi kremamsı süt elde edince çok sevindim. Belki o sırada tekniğimin de oturmasından dolayı daha iyi sonuç almışta olabilirim.
Çubuğu değiştirseniz dahi doğru tekniği kullanmazsanız yine güzel köpürtemeyebilirsiniz.

-keremp
Merhaba @namco,
bugün sipariş verdim ebay'den. gelmesini bekliyorum.
inşallah hızlı ve doğru ürün gelir. buradan deneyimlerimi paylaşırım.

-alierhan
Merhaba keremp
Kargo ücretlimiydi. Toplamda ne ödediniz. Uygunsa bende sipariş vermek istiyorum. Paylaşırsanız sevinirim.

-keremp
Merhaba [MENTION=172]alierhan[/MENTION],
kargo dahil kk çevirmesiyle filan 51TL'ye geldi bana.

linki aşağıdaki gibidir http://www.ebay.com/itm/271383061059?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

-alierhan
Bilgilendirme için teşekkür ederim . Umarım en kısa zamanda elinize ulaşır. Yorumlarınızı bekliyorum.
 

Cy

Tecrübeli Demleyici
Katılım
12 Nis 2012
evet aynen. [MENTION=172]alierhan[/MENTION] ın ricası üzerine buldum.
 

alierhan

Yeni Kahvesever
Katılım
23 Eki 2014
Konum
İzmir
Çok teşekkür ederim tabansız portafilitre arayan arkadaşlar için yardımcı olur diye düşünmüştüm.
 

alierhan

Yeni Kahvesever
Katılım
23 Eki 2014
Konum
İzmir

khvsvr

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Ara 2014
Bende ingiltereden tabansız portafilitre ve metal çifli musluk aldım. Portafilitre harika içinde 21gr lık sepeti ile birlikte geliyor. Ancak musluk tam 90 derecelik konumunda durmuyor. Yani tam sıkarsanız neredeyse portafilitrenin sapına paralel olacak sekilde yaklaşıyor.

Bende almayı düşünüyorum da

Espresso Services - Suppliers of Gaggia, Marzocco and Franke Coffee machines sitesinden 3 ürün sepete ekledim beko için bu ürünler doğru mudur (ürün kodları başta)

Listeden European Countries (Non EU) seçtim doğru mudur

Metal musluğun şekil şemal haricinde bir yararı var mıdır gerekli midir?

Bu musluğun 2 tipi var

1- http://thumbs4.ebaystatic.com/d/l225/m/m9HdVPpGuWKg-v9NBMqs84Q.jpg
2- http://thumbs3.ebaystatic.com/d/l225/m/mmvYEssPcdRFVBOZRlP5eAQ.jpg

Farkı nedir?

ES10258 - Gaggia Double Delivery Spout 3.95
ES10255 - Gaggia Bottomless Portafilter 19.35
ES10283 - Gaggia Classic Steam Tube Kit 8.75
Prices are in UK Pounds. Subtotal 32.05
Delivery 9.95
Tax VAT 0.00
TOTAL 42.00
 

tuncerize

Tuncer KÖSEOĞLU
Katılım
8 Ara 2014
Bende ingiltereden tabansız portafilitre ve metal çifli musluk aldım. Portafilitre harika içinde 21gr lık sepeti ile birlikte geliyor. Ancak musluk tam 90 derecelik konumunda durmuyor. Yani tam sıkarsanız neredeyse portafilitrenin sapına paralel olacak sekilde yaklaşıyor.

Teflon Bant kullanarak halledebileceğinizi düşünüyorum.
 

muraty

Yeni Kahvesever
Katılım
24 Eki 2014
Bende ingiltereden tabansız portafilitre ve metal çifli musluk aldım. Portafilitre harika içinde 21gr lık sepeti ile birlikte geliyor. Ancak musluk tam 90 derecelik konumunda durmuyor. Yani tam sıkarsanız neredeyse portafilitrenin sapına paralel olacak sekilde yaklaşıyor.

Ben de kıbrıstan almıştım çiftli musluk ucunu. Biraz ısıttıktan sonra iyice sıkınca tam oturdu. Isıtmayı bir deneyin.
 

nando

Yeni Kahvesever
Katılım
24 Nis 2012
Teflon Bant kullanarak halledebileceğinizi düşünüyorum.

Bende ingiltereden tabansız portafilitre ve metal çifli musluk aldım. Portafilitre harika içinde 21gr lık sepeti ile birlikte geliyor. Ancak musluk tam 90 derecelik konumunda durmuyor. Yani tam sıkarsanız neredeyse portafilitrenin sapına paralel olacak sekilde yaklaşıyor.

Bende teflon bant ile kullanıyorum.
 

alierhan

Yeni Kahvesever
Katılım
23 Eki 2014
Konum
İzmir
Bende almayı düşünüyorum da

Espresso Services - Suppliers of Gaggia, Marzocco and Franke Coffee machines sitesinden 3 ürün sepete ekledim beko için bu ürünler doğru mudur (ürün kodları başta)

Listeden European Countries (Non EU) seçtim doğru mudur

Metal musluğun şekil şemal haricinde bir yararı var mıdır gerekli midir?

Bu musluğun 2 tipi var

1- http://thumbs4.ebaystatic.com/d/l225/m/m9HdVPpGuWKg-v9NBMqs84Q.jpg
2- http://thumbs3.ebaystatic.com/d/l225/m/mmvYEssPcdRFVBOZRlP5eAQ.jpg

Farkı nedir?

ES10258 - Gaggia Double Delivery Spout 3.95
ES10255 - Gaggia Bottomless Portafilter 19.35
ES10283 - Gaggia Classic Steam Tube Kit 8.75
Prices are in UK Pounds. Subtotal 32.05
Delivery 9.95
Tax VAT 0.00
TOTAL 42.00

(non EU) seçiminiz kesinlikle doğru. ES10258 kodlu ürünü aldım. Bu musluk kapalı musluk olarak geçiyor. Diğer musluk ise açık musluk. Kapalıda yaklaşık 4mm lik iki delik var ve kahve bu deliklerden akıyor. Açık olan musluk ise zaten kendini belli ediyor. iki musluk arasındaki farkı yorumlayacak kadar uzman değilim ama Gaggia için uygun olan ES10258 kodlu musluk. Evet metal musluk şekil şemal için ancak mümkün olduğu kadar plastik parçalardan uzak durmak isteğim içinde bu musluğu aldım. Musluk için teflon bant seçeneğini zaten kullanıyorum. Isıtma işine gelince ısıtıpta zorlarsam portafilitre sapına tam paralel olur. Doğru bir seçim değil benim elimdeki musluk için. Yinede önerileriniz için çok teşekkürederim. Sanırım forumun güzelliği burada.
Siparişi verdikten tam 1 hafta sonra parçalar elimdeydi. Ancak kargo takibi pek yapamıyorsunuz. Yada ben beceremedim , takiple uğraşacak zamanımda yoktu. Sepetinizdeki ürünlerin hepsi arçelik ile uyumlu. Tabansız portafilitre için ben bir de yay siparişi vermiştim ama gereksizmiş. Tabansız portafilitrenin kalitesi Arçelik'inkinden daha iyi gibi. En azından güzel parlıyor. Ancak filitre sapında üretim sırasında oluşmuş bazı metal ezikleri var. Ama dikkate değer görmedim. Önemsenmeyecek bir şey. Yinede gözüme çarptı. Birde portafilitrenin sapkısmında bulunan ve şık görünmesini sağlayan metal sap kapağı yoktu.
Başka sorularınız olursa yardımcı olabilirim.
 
Son düzenleme:

khvsvr

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Ara 2014
[MENTION=172]alierhan[/MENTION] detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Tabansız portafiltre kodu ile ilgili birşey demediğinize göre sanırım bir sıkıntı yok. Buhar çubuğu ile ilgili alan arkadaşlar teyidlerse bir karışıklık olmaması adına iyi olur.

Tabansız portafiltre içinden çıkan 21 gr lık sepetle kaç ml espresso alıyorsunuz?
Herkesin dediği gibi tabansızda hatalar belli oluyormu daha kaliteli espresso yapabildiniz mi, ne gibi hatalarınızı fark ettiniz ve nasıl gidersiniz?
 

myso

Aktif Demleyici
Katılım
6 Kas 2014
[MENTION=172]alierhan[/MENTION] detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Tabansız portafiltre kodu ile ilgili birşey demediğinize göre sanırım bir sıkıntı yok. Buhar çubuğu ile ilgili alan arkadaşlar teyidlerse bir karışıklık olmaması adına iyi olur.

Tabansız portafiltre içinden çıkan 21 gr lık sepetle kaç ml espresso alıyorsunuz?
Herkesin dediği gibi tabansızda hatalar belli oluyormu daha kaliteli espresso yapabildiniz mi, ne gibi hatalarınızı fark ettiniz ve nasıl gidersiniz?

Rancilio Silvia V1/V2 Steam Wand'i ben kullanıyorum uyumludur. Montajda bağlantı elemanı değişimini bazı arkadaşlar bükerek yapmışlar. Ben sıcak suyla ısıtıp bir de kayganlaştırıcı olarak bulaşık deterjanı kullanınca hafif zorlamayla yapabilmiştim.
 

alierhan

Yeni Kahvesever
Katılım
23 Eki 2014
Konum
İzmir
[MENTION=172]alierhan[/MENTION] detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Tabansız portafiltre kodu ile ilgili birşey demediğinize göre sanırım bir sıkıntı yok. Buhar çubuğu ile ilgili alan arkadaşlar teyidlerse bir karışıklık olmaması adına iyi olur.

Tabansız portafiltre içinden çıkan 21 gr lık sepetle kaç ml espresso alıyorsunuz?
Herkesin dediği gibi tabansızda hatalar belli oluyormu daha kaliteli espresso yapabildiniz mi, ne gibi hatalarınızı fark ettiniz ve nasıl gidersiniz?

Tabansız portafilitre ve buhar çubuğu ile ilgili hiç bir sorun yok. Ayni buhar çubuğu bendede var ancak espresso tercih ettiğim için pek kullanmıyorum.
21 gr'lık sepette double espresso aldım. Yani 14 gr'lık ile ayni. Farkı soruyorsanız benim acemi olarak yorumum 14 gr'lık ta 16 - 18 gr dozlayabiliyorsunuz. Daha fazla dozlamak isterseniz duş başlığına temas oluyor. Portafilitreyi takarken zorlanıyorsunuz. 21 gr'lık sepette böyle bir sorun yok. Hatta 26 gr bile dozlayabilirsiniz ama akış değiştiği gibi kahvenin tadıda değişiyor. Bu yüzden 21 gr lık yerine genellikle alıştığım 14 gr'lık sepeti tercih ediyorum. Misafirler varsa ve iki portafilitreyide kullanacaksam o zaman 21 gr'lık sepeti kullanıyorum.
Hataları göstermesine gelince evet doğru tamp yapıp yapmadığınız net bir şekilde gözlemlenebiliyor. Ama bu sorunu kısa sürede aşabiliyorsunuz. Yani tamperi doğru kullanmayı kısa sürede öğrenebiliyorsunuz. Asıl güzelliği bence görselliğinde. Kahvenin akışı çok hoş görünüyor.
Bu anlattıklarım teknik olarak sizi pek tatmin etmeyebilir. Ama acemi yorumu bu kadar oluyor. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
 
Son düzenleme:

khvsvr

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Ara 2014
[MENTION=172]alierhan[/MENTION] tekrar teşekkürler, fazlasıyla yardımcı oldunuz.
 

domienz

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Kas 2014
arkadaşlar bana şu şu ürünler tam oldu diyin alayım. inanın böyle yorumlar üzerinden konuşmak çok havada.

kesin bilgi olarak link verirseniz drek alacağım.
 

khvsvr

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Ara 2014
Bende almayı düşünüyorum da

Espresso Services - Suppliers of Gaggia, Marzocco and Franke Coffee machines sitesinden 3 ürün sepete ekledim beko için bu ürünler doğru mudur (ürün kodları başta)

Listeden European Countries (Non EU) seçtim doğru mudur

Metal musluğun şekil şemal haricinde bir yararı var mıdır gerekli midir?

Bu musluğun 2 tipi var

1- http://thumbs4.ebaystatic.com/d/l225/m/m9HdVPpGuWKg-v9NBMqs84Q.jpg
2- http://thumbs3.ebaystatic.com/d/l225/m/mmvYEssPcdRFVBOZRlP5eAQ.jpg

Farkı nedir?

ES10258 - Gaggia Double Delivery Spout 3.95
ES10255 - Gaggia Bottomless Portafilter 19.35
ES10283 - Gaggia Classic Steam Tube Kit 8.75
Prices are in UK Pounds. Subtotal 32.05
Delivery 9.95
Tax VAT 0.00
TOTAL 42.00

Ben bu adamlara mail attım kargo ile ilgili bişeyler sordum 3 hafta oldu cevap yok, güvenilirlik konusunda tereddütlerim var, takip numarası verirler mi bilmiyorum.

Mesajımı tekrar düzenledim

Aynı maili tekrar attım cevap geldi hemen sorun yok.

All orders are supplied with tracking number, time to deliver would depend on your location and local post office
 
Son düzenleme:

alierhan

Yeni Kahvesever
Katılım
23 Eki 2014
Konum
İzmir
Takip numarası bende alamamıştım ama gelmesi 3 haftayı bulmadı. Umarım gümrüğe takılmamıştır. Nekadarlık ürün satın aldınız.
 

khvsvr

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Ara 2014
[MENTION=172]alierhan[/MENTION] Aşağıda listesini paylaştığım ürünleri satın almak itiyorum henüz satın almadım, ebay den alıp farklı zamanlarda gelmesini beklemektense dostlarımızın referansıyla bu siteden almak istedim o sebeple mail atmıştım. Tracking number verdiklerini söylüyorlar.

ES10258 - Gaggia Double Delivery Spout 3.95
ES10255 - Gaggia Bottomless Portafilter 19.35
ES10283 - Gaggia Classic Steam Tube Kit 8.75
Prices are in UK Pounds. Subtotal 32.05
Delivery 9.95
Tax VAT 0.00
TOTAL 42.00
 
Üst