Panama Altieri Catimor Washed - Wayta Coffee

Haggard1963

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
15 May 2022
Tadım Notları: Acıbadem, Melisa, Sandal Ağacı, Marzipan
Puan: 87,00
Varyete: Catimor
Yükseklik: 1700m
İşlem: Washed


Arabica ve robusta melezi tür olan Catimor varyete bir kahve.
Kavurucunun önerdiği reçete olan 93 derecelik 2.45 süren demlemede de, parametrelerle oynayarak yaptığım demlemelerde de bitter olmayan bir bademsi tattan çok farklı bir şey algılayamadım açıkçası.
Bu kahveyle yaptığım en ideal diyebileceğim sonucu Chemex ile 20/320, Cmd 25 klik, 93 derece ve 3.10 sürede biten demleme ile elde ettim.
Ortalama bir Etiyopya ile yüzde 20 oranında robusta ilave edilerek bence daha lezzetli bir sonuç elde edilebilir.
 

Haggard1963

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
15 May 2022
Kinu ile 4.2 öğütüm, 2.35 demleme bitişi.
Comandante öğütümüyle yaptığım demlemelere kıyasla tatlı badem denebilecek, hatta çok derinlerde damla sakızını anımsatabilecek o tatlı/acı tat belirginleşti ve bence daha lezzetli bir sonuç oldu.
 
Son düzenleme:

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Bu kahve bizim evdeki favori V60 kahvelerinden olmuştu. 2 ya da 3 paket tükettik. En son aldığım Aralık ya da Ocak ayıydı.

Günlük içime uygun, biraz baharatımsı, hafif çiçeksi ve soğudukça bitki çayı tadında burukluk içeren de bir kahve.
 
Üst