Beko 2170 SPV, Silvia Buhar çubuğu & Ön Kapak Modifikasyonu

Cy

Tecrübeli Demleyici
Katılım
12 Nis 2012
-Hasskabal nickli üyemizden alıntıdır

Arkadaşlar selamlar;

Bu Akşam SPV modu için makineyi açtım.

Öncelikle SPV için ihtiyacımız olmayan parçaları söktüm. Bu parçaları aşağıdaki resimde görebilirsiniz.

attachment.php


Bu resimde de SPV modu için kapatmamız gereken deliği Kapı menteşesi içinden çıkan küçük ayar vidası yardımı ile kapatıyoruz.

attachment.php


SPV modu bu kadar. Yalnız bilen arkadaşlara sorayım ben bu modu yaptıktan sonra makineyi çalıştırdım espresso yaptım fakat yine su geldi aynı noktadan. Acaba vidaya beyaz su sızdırmaması için banttan sarmalımıydım? o yüzden yinede vida dan su geçirebilme riski varmı? yoksa kapı menteşesi işe yaramıyormu? orayı daha salam civata ilemi kapatmak lazım bir daha açıp bakacağım makineyi...

Yada OPV yapmadan SPV yapmak sakıncalımı? Yani çünki Dışarı çıkış borusunu kaldırıyoruz sonuçta...



İkinci modum Silvia Buhar çubuğu takmak oldu. Bunu da eski çubuğu söktüm ve yenisini takmak için eski çubuğa takılı olan civatayı çıkartmak zorunda olduğumuz için ki ben başka yöntem bulamadım? mecburen eski çubuğu pense ile kırıp civatayı çıkardım. Ve eskicivata yardmı ile silvia buhar ucunu eskisi gibi taktım. Silvia içinden gelen büyük civatayı kullanmadım sanırım kullanılmıyor bu modda o civata?.


attachment.php

attachment.php

attachment.php



Son olarak ön kapak modifikasyonunu ben kendim uydurdum :D Ama fena olmadı. Ön tarafın orjinal Gaggia Evo modelinde olan chrome kaplı ön kapak hoşuma gittiği için chrome kaplama aldım ve direk kapladım. Bombeli olduğu için çok zor oluyor kaplaması hava kabarcığı çok fala kalıyor. Ama idare eder. Çok hoş durdu...OPV modu yapacağım zaman belki söker Boya atarım Boya ile daha güzel olur sanırım kaplama yapınca azda olsa illaki havakabarcığı kalıyor. Boyada bu kadar iyi chrome gibi görünmez tabi ama çok daha orjinal bir görüntü olacağı kesin...

attachment.php

attachment.php

attachment.php




-selcukm
Modlarınız hayırlı olsun Hasan Bey. SPV iptalinden sonra oradan su sızmaması gerekiyor çünkü tahliye hortumunu da iptal ettiniz. Su elektronik parçalara zarar verebilir. Vidayı, dişlerini teflon bant ile sararak tekrar takın.

-Hasskabal
Yarın yapacağım o işi. Büyük ihtimal ile teflon bant kullanmadığım için yinede su sızdı oradan diye düşünüyorum. Evet tehlikeli kesinlikle teflon bant kullanmak lazım. Hatta mümkünse orayı direk uygun civata bulup onunla kapatmak lazım bu menteşe vidası da pek güven vermedi bana. Yarın bauhaus'a bakacağım uygun civata bulursam birde teflon bant ile güzel sarıp öyle vidalayacağım...İçinden çıkan topu geri oraya koymaya gerek yok değilmi? o topuda çıkardım ben...

-selcukm
Topu koyup ardından vidayla çok sıkınca buhar kanalını tıkayabilir diye düşünüyorum. Riske girmemek için topu çıkarmıştım.

-DragonFly
teflon bant sarıp gidebildiği yere kadar sıkın çünkü arada topun oturduğu bir kısım var buhar kanalına kadar gitmiyor vida...ben ışıkla bakmıştım kanal arkada kalıyor...

-Hasskabal
Hocam çok zorlanıyor ama fazla sıkmaktan korktum dişliler çatlayacak diye. Fazla gacır gucur ses çıkartıyor bir noktadan sonra..

-Hasskabal
Evet dün gece tekrar açtım makineyi teflon bant aldım ve vidayı bant ile sararak tekrar sıktım. Makineyi kapatmadan deneme yapayım dedim. Çalıştırdım buhar verdim filan baktım yine çok az su sızıyor kapadım hemen...

Sonra baktım az teflon bant sarmışım hemen erimiş. Direk söktüm vidayı adam gibi teflon ile sardım. Son aklıma fener ile delkten içeri bakmak geldi. Bir baktım delikten ana boru ile baplantı noktasında çok ufak bir delik mevcut. Yani o içerisindeki topun ana boru içerisine kaçması imkansız. Bende direk topu geri koydum üzerine de teflon bantlı vidayı iyice sıktım ve topta oraya sıkışıp deliği komple kapatmayı sağladı...

Böylece yeniden denedim ve zerre su sızmaz oldu vidadan. Yani SPV modunu sonunda başarı ile gerçekleştirmiş oldum...

Size tavsiyem SPV için dünya para verip ebay ile filan uğraşmayın. Yapacağını şey çok basit gidin bir nalbura yada bauhaus koçtaş vb... yerlerden normal kapı menteşesi satılan reyonu bulun orda menteşelerin yanında ayar vidaları da satılıyor 10'lu paketler halinde ve fiyatı 1.70 kuruş... Sonra birde teflon bant alın oda 1.80 kuruş filan. Güzelce bantlayın 5-6 tur bantayın sağlam olsun. Sonra eski vida içinden çıkan topu tekrar deliğin ağzına tıkayın ve teflon bant ile sardığınız menteşe ayar vidasını direk olarak sonuna kadar sıkın ve SPV Modunu tamamlamış olun.

Fazla para vermeye gerek yok bu basit işlem için.

-hifly
Merhaba,
OPV yapmadan SPVnin herhagi bir zararı yok değil mi? Bir de bu modun gruba giden buharı engellediğini okudum, buharsız direkt olarak su gelmesi için. Acaba SPV kahve kalitesinde nasıl bir fark yaratıyor? Çok bariz mi?

-selcukm
OPV yapmadan SPV yapılabilir tabi. Buharı engellemiyor, iptal ettikten sonra SPV'nin otomatik yaptığı buharı uzaklaştırma işini siz manuel yapmaya başlıyorsunuz. Niye yapıyoruz o zaman derseniz, stabil basınç beklediğiniz bir anda bu otomatik işlem basıncın dalgalanmasına neden olabilir.

Kahve kalitesinde ben bariz bir fark görmedim. Bu tarz farkları tadarak anlamak için gözü kapalı ve arka arkaya deneyler yapmak lazım. Belki dili daha hassas arkadaşlar farkı hissetmiştir.

-hifly
Anladım. Bu basıncın dalgalanma olayı süt köpürtürkende oluyordur herhalde değil mi? Öyle ise yapmayı düşünürüm bende zira daha çok cappuccino ve latte meraklısıyım.

Birde Zannediyorum özellikle cappuccino ve latte meraklıları için OPV çok gerekli değil yanılıyormuyum? Yani süt karıştıktan sonra kahvenin aromasındaki farkları anlamak için çok iyi bir tat duyusuna sahip olmak gereklidir diye düşünüyorum ne dersiniz?

-selcukm
Espresso acı olursa latte de acı olur ama sütle karışınca rahatsız etmez belki. Doğru öğütme ile OPV olmasa da olur, latte içiyorken hiç zorlamaz.

-ssdenizci
Arkdaşlar cappuccino veya latte yapabilmek için opv veya SPV falan yapmanıza gerek yok.
Bekonun değişiklik yapılmamış haliyle gayet güzel süt köpürtebilirsiniz.
Şimdiye kadar bekoya sahip olan herkes yaptı, SPV yapanlar da SPV'siz yapmıştır, ben yapıyorun siz de yapabilirsiniz.
Makinede suç aramayalım yada suçu makineye atmayalım lütfen.He beko şu yönden iyi değildir.Arka arkaya süt köpürtme yaparsanız makine dengesizleşebiliyor o kadar. Bunun çözümü de ilk köpürtmeden sonra pompayı çalıştırıp hazneye su almaktır.
Yoksa gayet güzel bir makinedir.
Ben süt köpürtmeyi öğrenme sürecimde ne kadar süt harcadım ve beraberinde süte verilen para hatırlamıyorum.
Sizin de sabredip çalışmanız gerekiyor

-hifly
Bunu söylediğiniz çok iyi oldu, bende diyordum 2. köpürtme niye sıkıntılı oluyor, makinada bir arıza mı var? Makinayı anlamak lazım demek ki. Ben makinadan çok memnunum zira sabahlarıma ayrı bir keyif katıyor En yakın zamanda latte artlı bir fincanımın fotosunu koyacağım inşallah


Kaybolan verilerden kurtardım bu konuyu
 

Ekli dosyalar

  • beko-2170-spv-mod1.jpg
    beko-2170-spv-mod1.jpg
    213.6 KB · Görüntüleme: 511
  • beko-2170-spv-mod2.jpg
    beko-2170-spv-mod2.jpg
    213.6 KB · Görüntüleme: 502
  • beko-2170-silvia-buhar-cubugu-mod1.jpg
    beko-2170-silvia-buhar-cubugu-mod1.jpg
    264.9 KB · Görüntüleme: 493
  • beko-2170-silvia-buhar-cubugu-mod2.jpg
    beko-2170-silvia-buhar-cubugu-mod2.jpg
    218.9 KB · Görüntüleme: 496
  • beko-2170-silvia-buhar-cubugu-mod3.jpg
    beko-2170-silvia-buhar-cubugu-mod3.jpg
    148.6 KB · Görüntüleme: 490
  • beko-2170-krom-kaplama1.jpg
    beko-2170-krom-kaplama1.jpg
    191.2 KB · Görüntüleme: 487
  • beko-2170-krom-kaplama2.jpg
    beko-2170-krom-kaplama2.jpg
    149.8 KB · Görüntüleme: 474
  • beko-2170-krom-kaplama3.jpg
    beko-2170-krom-kaplama3.jpg
    176.4 KB · Görüntüleme: 486

alierhan

Yeni Kahvesever
Katılım
23 Eki 2014
Konum
İzmir
Buhar çubuğunu kırmanıza gerek yoktu. Belki ileride lazım olabilir. Bir arkadaşımız sıcak su ile ısıtarak çıkarmayı başarmış ancak bende yapamadım. Orjinal buhar çubuğuna bez dolayıp bir mengene yardımıyla çok az sadece 1 veya 2 mm kadar bukerek kolayca çıkardım. Bezi bakır buhar çubuğun galvanizinin zarar görmemesi için kullandım.Zaten çıkmaya hazır bir parça. Belki ısıtarak bile çıkabilir ama benim elimdeki çubuk biraz bukmeden olmayacaktı. Bu midifikasyonu yapacak arkadaşlar buhar çubuğuna zarar vermeden somunu çıkarabilirler.
 

Urikasit

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Mar 2017
Konum
Ankara
Cevap: Beko 2170 SPV, Silvia Buhar çubuğu & Ön Kapak Modifikasyonu

Beko/Arçelik makinanın ön kapağına manometre monte edeceğim ama bir türlü kapağı çıkartamadım. üstteki çentikleri yukarı kanırtıyorum olmuyor, alttaki geçme kısımlarını tornavida ile yokluyorum yine yok. Oysa daha önce çıkarmıştım.
Yardım lütfen.
 

erkannhl

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Ara 2016
Cevap: Beko 2170 SPV, Silvia Buhar çubuğu & Ön Kapak Modifikasyonu

Beko/Arçelik makinanın ön kapağına manometre monte edeceğim ama bir türlü kapağı çıkartamadım. üstteki çentikleri yukarı kanırtıyorum olmuyor, alttaki geçme kısımlarını tornavida ile yokluyorum yine yok. Oysa daha önce çıkarmıştım.
Yardım lütfen.

bende çok zorlanmıştım önce boileri tutan alyan civataları sökün ,
üstteki çentiklerin ön tarafındaki bir çentik ile ön kapaktaki çentik iç içe geçmiş oluyor bu kısma dikkat din .Birde alttaki 4 çentik düz tornavidayla kendinize doğru çekince kapağın çentikleri kurtuluyorlar makinenin üst kapağını tutan gizlı yıldız vida var vidayı çıkarın ve buhar vanasına içeri doğru bastrınca üst kapak çıkıyor ve ön kapaktan kurtuluyor
resimler daha iyi anlatıyor
1 resim çentikleri kendinize doğru çekiyorsunuz düz tornavida ile
3813287217_9f92fe1414.jpg

2.resim burada gizlenmiş vida var
3813287265_edf0c747f5.jpg

3.resim
3813287283_b69a85865f.jpg

4.resim burada 5/32'' alyan oluyor
3813287299_c4a40d4f04.jpg

5.resim
3813287313_85b32f016c.jpg

6.resim
3814098536_1d62ae6166.jpg
 
Son düzenleme:

Urikasit

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Mar 2017
Konum
Ankara
Cevap: Beko 2170 SPV, Silvia Buhar çubuğu & Ön Kapak Modifikasyonu

bende çok zorlanmıştım önce boileri tutan alyan civataları sökün ,
üstteki çentiklerin ön tarafındaki bir çentik ile ön kapaktaki çentik iç içe geçmiş oluyor bu kısma dikkat din .Birde alttaki 4 çentik düz tornavidayla kendinize doğru çekince kapağın çentikleri kurtuluyorlar makinenin üst kapağını tutan gizlı yıldız vida var vidayı çıkarın ve buhar vanasına içeri doğru bastrınca üst kapak çıkıyor ve ön kapaktan kurtuluyor
resimler daha iyi anlatıyor
1 resim çentikleri kendinize doğru çekiyorsunuz düz tornavida ile
3813287217_9f92fe1414.jpg

2.resim burada gizlenmiş vida var
3813287265_edf0c747f5.jpg

3.resim
3813287283_b69a85865f.jpg

4.resim burada 5/32'' alyan oluyor
3813287299_c4a40d4f04.jpg

5.resim
3813287313_85b32f016c.jpg

6.resim
3814098536_1d62ae6166.jpg
Üst kapağı zaten çıkarmıştım hocam, ön kapak bir türlü kurtulmuyordu. Benim de son çare düşündüğüm, boiler alyanlarını da sökmekti ki siz de öyle tarif etmişsiniz zaten. Akşam bir de öyle deneyeyim.
Teşekkürler
 

karahan

Yeni Kahvesever
Katılım
8 May 2015
Cevap: Beko 2170 SPV, Silvia Buhar çubuğu & Ön Kapak Modifikasyonu

Buhar vanası plastik parça çekince çıkıyor itmeye gerek kalmıyor
 

erkannhl

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Ara 2016
Cevap: Beko 2170 SPV, Silvia Buhar çubuğu & Ön Kapak Modifikasyonu

Üst kapağı zaten çıkarmıştım hocam, ön kapak bir türlü kurtulmuyordu. Benim de son çare düşündüğüm, boiler alyanlarını da sökmekti ki siz de öyle tarif etmişsiniz zaten. Akşam bir de öyle deneyeyim.
Teşekkürler
üst kapağı söktüyseniz boileri tutan civataları sökmeye gerek yok ön kapağı tutan çentikler alttaki 4 çentik kalmış sizin durumunuzda onları düz tornavidayla kaldırtın
 

Urikasit

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Mar 2017
Konum
Ankara
Cevap: Beko 2170 SPV, Silvia Buhar çubuğu & Ön Kapak Modifikasyonu

üst kapağı söktüyseniz boileri tutan civataları sökmeye gerek yok ön kapağı tutan çentikler alttaki 4 çentik kalmış sizin durumunuzda onları düz tornavidayla kaldırtın
Şu çentikli montajlardan nefret ediyorum. Birini açıyorsun, kesin bir öteki kırılıyor. Zaten öndeki saçma kürdan şeklindeki siyah çıkıntıyı ilk açma denemesinde kırmıştım.
Umarım bu sefer kırıksız çıkarabilirim.
 
Üst