Tchibo Caffissimo'da Büyük İndirim

'Diğer' forumunda klimt tarafından 1 Eyl 2015 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. klimt

    klimt Yeni Üye

    Arçelik/Sözen ikilisi ile devam etmekteyim, bu forumdan çok bilgi kazandım. Ancak bazen gerçekten zor geliyor; Sözen'de kahve çekmek (KG79'u tekrar tekrar araştırmak), kahveyi düzgün sıkıştırmak, ardından portafiltre temizliği vs, kapsül makinalara sürekli aklım kayıyor, aslında hanımdan oluru alsak Caffissimo Compact'ı koyacağım Arçelik'in yanına, (Arçelik'i de doğumgünü hediyesi almıştı bana, üstüne kuma istemiyor:) ) bazen kahve içmek istiyorum az önce saydığım işleri düşününce vazgeçiyorum, ritüel olmuyor her zaman.

    Compact 119,95 TL 'ye düşmüş, diğer modellerde de sağlam indirim var.

    İlginenenlerin bilgisine...

    Cafissimo COMPACT, Siyah 295785 | Tchibo.com.tr
     

    Ekli dosyalar:

    Son düzenleme: 1 Eyl 2015
  2. malemsteen

    malemsteen Yeni Üye

    Cevap: Tchibo Caffissimo'da Büyük İndirim

    bende bu modelden var. Misafir falan geldiğinde yada uğraşmak istemediğim zaman kurtarıcı gibi oluyor. Kapsüllü bir makine olduğunu unutmazsanız gayet tatmin edici.
     
  3. atabora

    atabora Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Tchibo Caffissimo'da Büyük İndirim

    Eskiden bende de vardı. Güzel makine dır
     
    Son düzenleme: 1 Eyl 2015
  4. djdigy

    djdigy Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Tchibo Caffissimo'da Büyük İndirim

    çok güzel fiyat Classic modelini öneririm. Kapsül doldurarak çok güzel espresso veriyor.
     
  5. Yirgacheffe

    Yirgacheffe Necdet Âgâh - Bonarri Coffee

    Cevap: Tchibo Caffissimo'da Büyük İndirim

    Kapsüller de taze kahve ile doldurulabiliyor malum. Ama bu defa ritüel ikiye katlanmış oluyor. :)
     
  6. malemsteen

    malemsteen Yeni Üye

    Cevap: Tchibo Caffissimo'da Büyük İndirim

    kapsül kahve denemelerini epey yaptım. Efektif olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca krema ve lezzette bariz düşüşler aldım. Kapsüllerin filtrelerine bakarsanız birbirinden farklı olduğunu görürsünüz.( beyaz delikli plastik filtreler. Her kapsülde 2 adet var.) Tchibo kahvelere göre bunları ayarlamış. Rastgele kapsüle koyacağınız kahve bu plastiğe göre değişik tepkiler veriyor oluyor. Ayrıca tchibo'nun kapsül grind büyüklüğü espressodan daha kalın bir boyut ben bunu tutturmakta epey zorlandım. Ayrıca kapsüllerin tam kapasiteleri de farklı. Bazıları 7 gr iken bu oran 9 gr'e kadar değişebiliyor. Velhasılı yaklaşık 1 hafta kadar süren ve epey detaylı yaptığım testler sonucu Tchibo için kapsüller doldurulabilir ama ne hazır kapsül nede bir espresso makinesi gibi olur. Kapsül doldurmak daha ekonomik bir kahve imkanı verirken keyiften taviz verdirir. Ayrıca plastik filtreler 3-5 kereden sonra şekil değiştiriyor yapısı bozuluyor değiştirmek gerekir.
    Kapsül kampanyalarını takip edip stok yapmak daha iyidir :)
    Ayrıca tchibo makinesi caffitaly denen kapsül sistemini kullanıyor. Yani Caffitaly kullanan diğer kapsülleri de çalıştırır. Ecafe, Chicco d'Oro, Map Italian Cafe, Julius Meinl, CBTL gibi... Ecafe hariç diğerleri türkiyede bulunmuyor ama aklımızda bulunsun. Ayrıca K-fee sistemli kapsüllerde çalışırken bir sorun vermiyor. Starbucks var meşhuru k-fee için. Amazondan alınabilir. ( dolar kuru zıpladı kesinlikle pahalı :) )
     
  7. klimt

    klimt Yeni Üye

    Cevap: Tchibo Caffissimo'da Büyük İndirim

    Zaten kapsül dolduracaksam niye alayım, benim derdim sabah işe giderken, bazen çok yorgun olduğumda veya misafir geldiğinde hızlıca kahve içmek, kapsülün taze kahve yerini tutmayacağı kesin ama bazen hakkaten keşke makina olsa düğmeye bassam kahveyi alsam diyorum, keza fiyat çok iyi...
     
  8. djdigy

    djdigy Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Tchibo Caffissimo'da Büyük İndirim

    Ben arçelik alıp 2 gün sonra sattım tchibo'nun lezzeti çok daha üstün diye:) ben sizin tam tersiniz çok memnunum tek negatif yön double shot alamamak. Öğütücü çok önemli bende breville var harika öğütüyor ve aldığım her shot yarısına kadar krema oluyor ve yavaş yavaş üste çıkıyor. Lezzette ise hiçbir acımtıraklık olmuyor arçelik makinayı bu yüzden verdim zaten. Hatta dışarıda profesyonel makinalardan defalarca kahve içtim inanın eve gidip kendim yapayım diyorum her seferinde, ya kahvelerinden ya makinelerinden bilemiyorum acımtırak oluyor hep dışarıda içtiklerim. Tabi göreceli şeylerdir belki bunlar bir başkası memnun kalmazsa bilemem. Ha bu arada hazır kapsüller de fena değil lezzet olarak uğraşmak istemeyenler de alıp kullanabilirler memnun kalırlar gibime geliyor.
     
  9. djdigy

    djdigy Isınmaya Başlayan Üye

  10. spongio

    spongio Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Tchibo Caffissimo'da Büyük İndirim

    Baya iyi krema vermiş. Acaba sistemi pressurized portalfiltreler gibi de ondan mı. Şaşırdım :)
     
  11. djdigy

    djdigy Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Tchibo Caffissimo'da Büyük İndirim

    evet çok güzel krema veriyor. Kahve de çok önemli ben barista sepeti'nin kahvelerinden aldım çok memnunum Gold ve diamond denedim sonuç hep başarılı oldu.
     
  12. ismailcan19

    ismailcan19 Yeni Üye

    Cevap: Tchibo Caffissimo'da Büyük İndirim

    Öğütücü nedir ?
     
  13. djdigy

    djdigy Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Tchibo Caffissimo'da Büyük İndirim

    Öğütücüm Breville Smart Grinder Pro BCG820
     
  14. malemsteen

    malemsteen Yeni Üye

    Cevap: Tchibo Caffissimo'da Büyük İndirim

    hocam sen doldurma işini başarmışsın. Vaktin olursa birde doldurma işlemini video'a çekebilir misin?
     
  15. djdigy

    djdigy Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Tchibo Caffissimo'da Büyük İndirim

    Evet cok onemli bazen yapamadigim oluyor zift gibi geliyor kahve ama cooook nadir. Ben çeker koyarım
     
  16. djdigy

    djdigy Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Tchibo Caffissimo'da Büyük İndirim

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    1- İlk 3 fotodaki tamperi normal tchibo kapsülü etrafına aleminyum sararak yaptım. İlk 3 fotodaki tamperle ilk başta kahveyi bastırıyoruz.

    2- ince olan tamper la en son tamp'i yapıyorum. Onu da kapsülün üstüne en son aşamada koyduğumuz plastik kısmı aleminyum folyoaya sararak yaptım. Amacımız altı düz, kapsüle uyan bi tamper yapmak. Videoda yapmayı unuttum ama ince tamperla en son bir kez hafif güç uygulayarak bastırmanız yeterli.

    [​IMG]

    3- 9 gram kahve hazırlıyorum.

    gerisi videoda:

    https://youtu.be/tDhMufrh-Jc

    kolay gelsin:)
     
  17. malemsteen

    malemsteen Yeni Üye

    Cevap: Tchibo Caffissimo'da Büyük İndirim

    valla deneyesim geldi. Bir baktım kahvem bitmiş. Şimdi alsam gelmesi falan 3 günü bulacak.
     
  18. plez

    plez Yeni Üye

    Cevap: Tchibo Caffissimo'da Büyük İndirim

    Merhabalar , 2 yıldır filtre kahve ve son 6 aydır moka pot ile kahve hazırlıyorum. Zaman zaman 2. dalga bazen 3. dalga satıcılarından öğütülmüş yada çekirdek kahve alıyorum. Sözen değirmenim de var.
    Bazen de yeşil çekirdek alıp kendim kavuruyorum. Profesyonel olmasa da ortalamanın üzerinde sonuçlar alıyorum. Biraz inceledim ama cafissimo makinalarını alıp almamak konusunda kararsız kaldım. Kendimce kullanım kolaylığı kapsül doldurulabilmesi ve ucuz olması konusunda avantaj gördüm. Ancak verimliilik konusunda şüphelerim var. Cafissimo makinaları moka pota göre daha iyi kahve sunabilir mi ? Kullanan arkadaşlardan yorumlarını rica ediyorum
     
  19. djdigy

    djdigy Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Tchibo Caffissimo'da Büyük İndirim

    Üstteki videoları görünce şaşırdım benim ilk makinamdı cafissimo. Tavsiye etmem zira ben kapsülleri taze çekilmiş kahveyle doldurarak ortalama bir lezzet alıyordum, zahmetli bir iş. Moka potu bilmiyorum hiç kullanmadım ancak bundan daha az zahmetli olacağı kesin. Bence almayın ya da alacaksanız kendiniz kapsül doldurup yapmayı göze alın, kendi kapsüllerinin çamur suyundan farkı yok.