Yeni Başlangıç için TIMEMORE C3 PRO mı KINGrinder K6 mı?

maviplanet

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Mar 2024
Kahve serüvenim(filtre) başlayalı 3-4 sene olsa da kaliteli kahve içimini daha ca 6-7 aydır keşfetmiş çiçeği burnunda bir kahve severim.

Demlemelerimi french press ile yapıyorum. lezzet ve tat kavramları 4 dakika bekle+ karıştır 5 dakika bekle ve iç reçetesini keşif edenden sonra(o reçeteleride bu form vasıtası ile ulaştım) ulaştım. şuan iş görür bir v 60 da aldım ama elimde french press için hazır çekilmiş kahve olduğundan pek de keyif alamadım. önceleri filitre kahve makinası alayım diye düşündüm ama sizler lezzet olarak french press in tadını veremiyeceğini söylediğiniz için vaz geçtim.

bir müddettir değirmen bakmaktayım. 5000 tl ye kadar elektrikli olanlardan baktım ama onlarında pek istikrar vermediğini duyunca el değirmeni almaya karar verdim. açıkçası dahaca espresso deneyimim hiç olmadı, sadece sert olduğunu biliyorum ve muhtemelen americano bana daha çok yatkın geliyor. ilerde espresso makinesi de alırım ümidi ile bana ve ev halkına 3-4 bardaklık demlemelerime hitap edebilecek genel kullanım amacınada uyan gerektiğinde yeterli seviyede espresso luk öğütümde yapabilecek bir ürün bakıyorum.

espresso dahaca tanışmasam da, ilerde tekrar bir başka öğütücüye masraf etmeden, arada da olsa espresso ihtiyacımı karşılıyacak bir değirmen arıyorum.

hani bir hayalimde otomatik değirmeni olmayan espresso makinası da alıp değişik lezzetleri tadımlamak. Grundiğin çıkardığı espresso makinası sanırım ben gibi aceminin işine ilk baş için yeter mi.

Başlıktada belirttiğim bu 2 markadan hangisi bana daha uygun olur acaba. TIMEMORE C3 ün ESP li olan da var ama o KINGrinder den daha pahalıya geliyor amazonda.

ürünleri amazondan almayı düşünüyorum siz nereyi tavsiye edersiniz.
 
Üst