Private Label Timemore C3ESP Benzeri El Değirmeni - Detaylı İnceleme

NeverOneFM

Yeni Kahvesever
Katılım
15 Eki 2020
Başlıktan da gördüğünüz üzere ürün tasarım olarak birebir Timemore C3 ve 7 bıçaklı burr'e sahip. Ürünü AliExpress üzerinden aldım. Zaten Timemore Çin menşeili bir firma olmasından kaynaklı aynı site üzerinde orijinalini almak da mümkün. Gelelim benim aldığı modele. Ürün temizleme fırçasıyla alttaki kutunun içinde geldi. Bana toplam maliyeti 1136 lira.

IMG_5431.jpgIMG_5434.jpg

Ürünün fotoğrafları
IMG_5410.jpgIMG_5414-min.jpg

Fotoğraflarda da görüldüğü üzere 24klik bir ayarlama plakası ve Heptagon Burr 38mm bulunuyor. C3'ten iki farkı da bunlar. Klasik C3'lerde bulunan 12klik ayar plakası yerine daha hassas 24klik plaka ve Hexagon Burr yerine Heptagon Burr. Daha önce hiç C3 kullanmadım ancak izlediğim incelemeler sonucu anladım ki kasası tamamen aynı.

Ürünle yaklaşık 7-8 kere kahve öğüttüm. Elimde rastgele bir markadan alınmış, kavurucunun italyan blend dediği dark roast diyebileceğim bir kahve var. Kullandığım makine forumdan almış olduğum Beko 2170, opv modsuz.
İlk yaptığım öğütümde üreticinin verdiği aralığa bağlı kalarak 8klikte öğüttüm. Beklediğimden çok ince öğüttü. Zorluk ve hız bakımından şunu söyleyebilirim; ele çok güzel oturuyor ancak fazla zorlandığında kayıyor ancak öğütüm fazlaca rahat ve kısa sürüyor. Bundan önceki el değirmenim Hario Skerton replikası olduğu için zaten buna geçmek bambaşka hissettiriyor.
Ne kadar ince öğütse de 8klikte espresso yapmayı denedim. Standart basket ve 15g kahve kullanıyorum. Tahmin edildiği üzere makine su vermedi. Bu sefer 12klikte öğüttüm. Yine ince oldu, yine su vermedi. 17klikte makine kreması oldukça bol güzel bir espresso verdi. Gün içinde öğütüm sonuçlarının fotoğrafını çekip yanıt olarak atarım. Açıkçası üründen oldukça memnunum. Aldığım AliExpress mağazasının ismi "Barista Preference Store". Linki https://tr.aliexpress.com/store/1103203634

Eğer ürünü daha üst bir seviyeye çıkarmak isterseniz C3ESP için üretilmiş olan klik levhasını takabilirsiniz. Zannediyorum ki uyumlu ancak dikkat edilmesi lazım. Şahsen şu an öyle bir ihtiyaç hissetmiyorum ancak belki duruma göre alabilirim. Aliexpress üzerinden totalde 300 lira civarına 30klik plaka temin edilebilir. Heptagon Burr olduğu için muhtemelen C3ESP modelinden daha iyi çıktılar alınacaktır.

Ürünün bence bir büyük bir küçük eksisi var. Büyük olan elden kayma sorunu. Bir yerden sonra cidden zorluyor ve rahatsız ediyor. Bunun için bulduğum çözüm evdeki eski silikon bileklikleri uygun çapta kesip takmak oldu. Daha rahat, kaymayan bir tutuş sağlıyorlar.
Küçük eksisi ise yeni modellerde olan Titanize Burr olmaması. Dileyen yine AliExpress üzerinden veyahut farklı bir satıcından onu da tercih edebilir.

Konuyla alakalı merak ettiklerinizi ve gördüğünüz eksiklikleri yazarsanız sevinirim.
 
Son düzenleme:

barbarossa

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Ocak 2024
merhabalar, standart makine öğütümü ve v60 öğütümü için sizce bu model uygun mu? homojen şekilde öğütüyor mu? makine ve v60 için öğütme derecesi kaç önerirsiniz?
 

NeverOneFM

Yeni Kahvesever
Katılım
15 Eki 2020
Merhabalar,

Kendi öğütümlerimden gördüğüm kadarıyla öğütüm gayet homojen ve güzel. Fotoğraf eklemeyi unuttum, yarın aklıma gelirse öğütümün fotoğraflarını da eklerim. V60 almayı düşünüyorum ancak kullanmadım. Benim makinem Beko 2170, kullandığım kahve dark roast. 18klikte tam istediğim sonucu yakaladım(15g kahve 30g çıktı 20-21 saniye). Her bir tam tur 24klik olduğundan muhtemelen 30klik civarı işinizi görür ama tabii ki denemek lazım. Daha hassas turlama isterseniz C3ESP ayarlama plakası öneririm.
 
Üst