Delonghi Dedica ve Benzeri makineler...

ayhanKurt

Yeni Kahvesever
Katılım
16 Eki 2022
Merhabalar,
Ağırlıklı olarak filtre kahve tüketen biriyim(moccamaster, V60, Aeropress ve hatta mokapot). Ama arada da olsa espresso için fazla bir bütçe ayırmadan Delonghi dedica veya aynı fiyat skalasındaki benzerleri alınır mı? Yoksa boşver ağzının tadını bozma mı dersiniz? İlgili makine ile ilgili forumdaki konuları okudum ama sorularıma cevap bulamadım.
Hatta aşağıdaki makine 4.200'e geliyor.
Saygılarımla.
 

sicario

Aktif Demleyici
Katılım
9 Ara 2020
Boşverin ağzınızın tadını bozmayın 😄
Şaka maka bütçe nedeniyle giriş seviyesinde alacağınız cihazlar sizi tat anlamında tatmin etmeyecektir. ilerde değiştiririm diyorsanız siz bilirsiniz tabii de en azından orta sınıf bir makine ile başlamak size hem zaman hem de para kazandırır.
 

enkoppkaffe

Profesyonel Demleyici
Katılım
22 Ocak 2023
Uygun değirmen ve eklentilerle ve belli çekirdeklerde beklentinizi karşılayacaktır bence. Beğenmezseniz zararınız max 2-3k olur🙂. Halihazırda kullandığınız değirmen espresso için uygun değilse asıl masrafın değirmen tarafında olacağını akılda tutmak lazım.
 

Enzo

Tecrübeli Demleyici
Katılım
29 May 2023
Bu tarz makinalar belli bir yere kadar iş görüyor naked portafiltre iyi bir sepet vs ile burada önemli olan gerçekten iyi bir değirmene yatırım yapmanız olacaktır
 

ockucukay

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Eyl 2023
Bende sizin gibi yeniyim. Delonghi EC 685 basınçsız portafiltre ile kullanıyorum. Ama el değirmeni çok yorucu oluyor. Konchero öğütücü aldım ve memnunum. Size de benzer setup tavsiye ederim.
 

Ekli dosyalar

  • Kahve setup.jpg
    Kahve setup.jpg
    150.1 KB · Görüntüleme: 11
  • Like
Tepkiler: DtB
Üst