timemore c3 vs molent g50+

wuttafa

Yeni Kahvesever
Katılım
23 May 2023
merhabalar, belki önceden kamyonla tartışılmış bir konu ve soruyla geldiğim için kusruma bakmayın-forumu didik didik ettim ama yine de karar veremediğim için bir konu açayım dedim.

evde nitelikli kahve demlemeye başlayalı iki üç ay oldu. şu an kullandığım ekipmanları güncellemeye gitme kararını aldım, birkaç gündür ekipman beğenmeye uğraşıyorum. gelburadan timemore c3 almak ile molent g50+ arasında kaldım. halihazırda arkadaşımdan ödünç aldığım c2 ile demleme yaptığım için c3 tanındık ve bilindik geliyor. bir de forumda okuduğum c3'ün c2'den daha iyi olduğu yorumları da içimi rahatlatıyor fakat büyük hazne kapasitesi, plastik aksam içermeyişi ile g50+ çok fena sırıtıyor kenardan bana.

günde en az bir kere iki kişilik (ya 30 gram ya da 36 gram) kahve öğütüyorum, o yüzden molent'in kapasitesi benim için bir artı. ha ama c3ün bana daha uygun aromalar sunacağından emin olsam hiç çekinmeden alırım, doldurur öğütür boşaltır bir daha doldururum, nolacak diye düşünüyorum-vazgeçilmez bir nitelik değil benim için. asidik çıktıları pek tercih etmiyorum ve sadece pour over demlemeler yapıyorum. bu ikilinin veya biraz altı biraz üstü fiyat bandında, asidik tatlar verme eğilimi olmayan değirmen önerileriniz için tecrübeli forumdaşların yorumlarını bekliyorum.
 
Üst