Stanley Pour Over

mem47

Yeni Kahvesever
Katılım
22 Şub 2019
Stanley pour over ekipmanını deneyen var mı ciddi anlamda? Dezavantajları var mı? Nasıl buldunuz almaya değer mi?
 

drumit112

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Ara 2018
Konum
Malatya
Çok saçma tasarım hataları var. İçerisinde su seviye ölçeği var gibi yapmışlar ama yukarından suyu doldurduğunuz gibi bardağa aktığı için ölçekleme yapılamıyor. Mecburen miktarı ayarlanmış su döküşü yapmak gerekiyor. Metal olduğu için soğuk kahve içmemek için ısıtarak ön hazırlık yapmak gerekiyor. Ne kadar iyi öğütüm yaparsanız yapın berrak bir bardak elde edemiyorsunuz. Filtresi küçük partikülleri geçirsin diye yapılmış gibi. Kamplarda kullanılsın gibi bir hava ile pazarlanıyor ama kamptaki kahve keyfini de sabote edebileceğini kestirmek zor değil. Çok pahalı ve işlevi de bir o kadar yetersiz. Bununla birlikte çok dekoratif olduğunu düşünüyorum.
 

anonimkahveci

Aktif Demleyici
Katılım
21 Tem 2022
Öğütüm ne kadar coarse olursa olsun, ürün French Press gibi bulanık kahve veriyor 8-10 kez kullandım daha sonra da bir kenara attım duruyor.
 

umutbarantr

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Ağu 2018
Metal filtre kullandığı, filtre inceliği kısmen kalın sayılabilecek büyük deliklere sahip olduğu ve konik yerine, bence kahve için hatalı bir tasarım örneği olarak, silindir şeklinde filtre kullandığı için kendi adıma "Hario Pour Over" kahve demleme aparatını satın almayı tercih etmem. Hakkında yapılan yorumlar da nitekim olumsuz olacak şekilde ve bu yönde. Şahsi fikrim; kağıt filtrenin ince "lifli" yapısı gereği, kahveyi süzerek berraklaştırması ve acılığı oluşturan büyük partiküllü, asidik parçalarını fincana ulaşmadan süzgeçte tutarak eleyebilmesi özelliğini, hiçbir "metal filtre" tam olarak yapamaz. Mikron düzeyindeki ince delikli metal filtreler ise ince öğütüm kahvelerde tıkanmaya neden olur. Bu olayın kağıt filtrede olmamasının nedeni, liflerin "X" biçiminde çapraşık olarak birbiriyle örülüyor olmasındandır. Cafec marka filtrelerin, görece Hario markasından bir kademe daha kaliteli olmasının sebebi, Cafec'in bu örgü modelleri üzerinde yaptığı Ar-Ge çalışmaları ve geliştirdiği ileri mühendislikten kaynaklanmaktadır.
 

DenizKSK

Aktif Demleyici
Katılım
28 Ocak 2022
Konum
Gayrettepe - KARŞIYAKA
Gereksiz ekipmanlar listesine kafadan giriş yapacak bir ürün bana kalırsa. Sırf adı için almıştım, sonra da yol verdim gitti zaten :D
Tee Nisan 2021'de şaka, goy-goy amaçlı "FAIL" videosu bile çekmiştim. Acaba kağıt filtreyle bir şeye benzer mi diye?? 😁
Not: Video, dalga-goy goy amaçlı 2021 yılında tarafımdan çekilmiştir. 😃



Sonuç: Almayın, paranıza yazık etmeyin.
 
Üst