Arama sonuçlarınız

  1. A

    Espresso Nasıl Yapılır ? Adım Adım Anlatım

    Sanal baharattan alabilirsiniz nitelik olarak çok kaliteli kahveler olmasalar da en azından taze ve ortalamanın üstünde kahvelerdir. Hem akışın ve tadın taze kahvede ne kadar fark ettiğini görürsünüz hem de ucuz çekirdekler oldukları için deneme yanılmada çok ziyan olmazlar
  2. A

    Bitter Çikolata...

    Tam olarak çikolata olmasa da şunu kahveyle birlikte denemek isterdim. https://jimseven.com/2016/09/15/make-cascara-chocolate/
  3. A

    Cold Brew (Soğuk Demlenen) kahve

    Kahve çok tozlu değilse elemenize aslında çok da gerek yok. Çünkü buzdolabı sıcaklığındaki su partiküller ne kadar küçük olsa da acılaşmaya sebep olacak kadar kahveyi çözemiyor-en azından ben buna bağlı bir problem yasamadim-. Acılığı su oranını artırarak veya demlenmiş kahveyi seyrelterek...
  4. A

    Gümrüksüz alışveriş sınırının 22 Euro'ya düşmesi

    Siz yazdıktan sonra ben de bakmış ama bulamımıştım. Şimdi tekrar bakınca buldum ama yine de AA kendine atıf yapanlardan daha geç yazmış duruyor :) http://aa.com.tr/tr/ekonomi/e-ticarette-gumruksuz-alisveris-limiti-indiriliyor/1048647
  5. A

    Gümrüksüz alışveriş sınırının 22 Euro'ya düşmesi

    Yurt dışından kettle veya benzeri fiyattaki şeyleri almayı düşünenler hızlı olursa iyi olur. Yoksa bu gidişle 1 paket kahveyi bile geçiremeyeceğiz. https://eksisozluk.com/gumruk-limitinin-30-eurodan-22-euroya-cekilmesi--5559897?a=popular
  6. A

    Gardelli - İtalya'dan Kahve İsteyenler

    Bir haftadır son güne sarkmış sınavlarla uğraştığım için biraz gecikmeli yazıyorum. Benim kahvem de ambella. Açıkçası demlemesi zor bir kahve. Geldiğinden beri 5 kez demledim birinde bitter 3 ündeyse otsu ham ve gövdesiz sonuçlar elde ettim. Aralarından birindeyse hoş bir asiditeyle çok çok...
  7. A

    Findik, Vanilya, Karamel Aromali Kahveler

    Bu konuda kahvedelisin güzel bir yazısı var. Tam olarak süreçle ilgili olmasa da gayet açıklayıcı
  8. A

    Bugün İçtiğim Kahve

    Aslında diğer az demlendiğinden ekşi olan kahvelerle aynı sebepten ekşi oluyor. Demleme kahvedeki bileşenlerin suya geçmesini sağlıyor ama tüm bileşenleri eşit hızda kahveden çıkartamıyor ilk çözünenlerde genelde en çözünebilir durumda olan asitler ve tuzlar oluyor. Ardından şeker gibi asitliği...
  9. A

    Gardelli - İtalya'dan Kahve İsteyenler

    Eğer yer kaldıysa ambella ethiopıa ekleyebilir misiniz?. Eğer yoksa alternatif olarak Los calos olabilir. Ayrıca ince düşünceniz için teşekkür ederim
  10. A

    Band of Beans Coffee Roasters

    Hayırlı olsun. Kenya ve Hindistanı gözüme kestirdim.
  11. A

    Pour Over, Chemex, V60 ve Metal Filtre

    Necdet abiydi sanırım. Konuyu ben de hatırlıyorum tortu ve tattan şikayetçiydi.
  12. A

    Espresso Fincan Önerisi

    Cevap: Espresso Fincan Önerisi Double shot için 60 gram çok değil mi? Benim bildiğim yaygın olan aynı zamanda benim de kullandığım miktar 30/40 gram espresso
  13. A

    Sizin Kahve Çekirdeğiniz Hangisi?

    Cevap: Sizin Kahve Çekirdeğiniz Hangisi? Muhtemelen her oyu yeni mesaj olarak kabul ediyor. Aynı sıkıntı su ve süt başlığında da var
  14. A

    İstanbul' dan merhabalar.. acemi ama azimli :)

    Cevap: İstanbul' dan merhabalar.. acemi ama azimli :) Hoş geldiniz
  15. A

    starbucks pour over

    Cevap: starbucks pour over Daha çok melita tipi filtrelere uygun gibi duruyor
  16. A

    Diyarbakır'dan selamlar

    Cevap: Diyarbakır'dan selamlar Hoşgeldiniz :)
  17. A

    Altınoluk'tan Selamlar

    Cevap: Altınoluk'tan Selamlar Hoşgeldiniz
  18. A

    Burundi Buzi

    Cevap: Burundi Buzi Filtre kavurumu da çıkmış sonunda
  19. A

    Sıfır Arçelik espresso makinesini çalıştıramadım!

    Cevap: Sıfır Arçelik espresso makinesini çalıştıramadım! Arçelk yanlış hatırlamıyorsam ulka pompa kullanıyor. Bulması çok zor olan cihazlar değil internette bir çok yabancı sitede satılıyor. Eğer onlar bulamazsa pompanın fiyatını talep edebilirsiniz veya eşdeğer bir ürünle değiştirmek...
  20. A

    Kronotrop

    Cevap: Kronotrop @moretimeforcoffee sizin waykanı yine eş geçmişler :)
Üst