Kombucha

sophium

Yeni Kahvesever
Katılım
29 Şub 2020
Selamlar geçen sene probiyotik ve prebiyotik özellikleri olan Kombucha ile tanıştım ve akabinde bir SCOBY temin ederek kendim evde üretmeye başladım.

Oldukça sağlıklı/şifalı bir içecek ve Earl Grey gibi esansiyel yağ veya aroma ihtiva etmediği sürece bütün sade çaylarla (Darjeeling, Oolong, Siyah, Beyaz, Yeşil, Pu-erh, Rooibos, Gingko Biloba vd.) yapılabiliyor. Bir güzelliği de Kahve (Kaffucha) ve Cascara (Cascacha) ile de yapılabilmesi. Cascara ile yaptığım Kombucha denemesinden oldukça olumlu sonuç aldığımı belirtmeliyim.

İlk mayalandırmadan sonra kapalı şişelerde iki gün tatlanması için 2. fermantasyon yapılabiliyor. Oldukça modüler bir soğuk içecek olduğu için kokteyllerde de kullanılabilir.

Uzun süre beklediği zaman elinizde bir sirke de olabiliyor. Kahve sirkesi nasıl olur merak ediyorsanız Kahve ile Kaffucha yapmayı ve uzun süre bekletmeyi deneyebilirsiniz.

Konuyu burada anlatmayacağım daha önceden teferruatları ile Kombucha yapımını ele aldığım bir makale yazıp kendi siteme koymuştum onu paylaşıyorum.

https://medium.com/sifagonullusu/evde-kombucha-yapımı-740380f54b6a
 

amnesiac

Yeni Kahvesever
Katılım
15 Eki 2020
Kendim yapmıyorum ama çok güvendiğim bir markadan alıyorum. İnanılmaz da faydasını gördüm, keşke daha çok kişiye ulaşsa.
 
Üst