Black Ivory Coffee

engineercoffee

Yeni Kahvesever
Katılım
16 Şub 2022
Black ıvory kahvesi, asya fillerinin (elephas maximus) muz, demirhindi ve pirinç kepeği gibi diğer tipik yemlerle birlikte 1500 metre yükseklikten toplanan en iyi 0 tay arabica kahvesi (coffea arabica) ile beslenmesi sonucu ortaya çıkan fil gübresi içinden toplanan kahve meyvelerinin temizlenip kavrularak tüketime hazır hale getirilmesidir. üretimiyle ilgili hiçbir etik kaygı bulunmadığı söylense de yine de kafalarda soru işareti bırakmaktadır.

Kahve kirazları, filin mide-bağırsak sistemi içinde 12 ila 72 saat boyunca çeşitli diğer bileşenlerle birlikte sindirilir ve fermente edilir. filin gübre boşaltımımdan sonra, kahve çekirdekleri fil bakıcıları tarafından elle toplanır ve daha sonra belirli bir nem yüzdesi ile güneş ışığı altında yıkanır ve kurutulur, daha sonra kahve çekirdekleri soyulur ve mükemmel yeşil kahveyi elde etmek için sınıflandırma yapılır sınıflandırma bittikten sonra çekirdekler kavrulur, tazeliğini sağlamak için tek yönlü valf torbasında paketlenir ve dışarı gönderime, tüketime hazır hale getirilir.

Bir kilogram black ıvory kahvesi üretmek için yaklaşık 33 kilogram kahve kirazı gerekmektedir. kahvenin içimindeki tat, aroma ve notalara bakacak olursak çikolata/kakao, baharat (tütün ve deri), bir tutam çimen ve kırmızı kiraz notaları içeren çok farklı bir fincan sahip olduğu ve ayriyeten black ıvory kahvenin acılıktan yoksun narin içimi ile neredeyse çay gibidir. lezzet öznel olsa da, bunun tadabileceğiniz en ayırt edici benzersiz bir tadı olduğu belirtilmektedir.

Black ıvory coffee üretimi meşakkatli ve zor olduğu için yılda yaklaşık 200 kg ile sınırlı bir üretkenliğe sahiptir. bundan kaynaklı kilogram başına 2500 ile 3500 dolar arası pazar değeriyle, fiyat bakımından dünyanın en pahalı kahveleri arasında yer almaktadır.

Black ıvory coffee, kuzey tayland’ın uzak kırsal ili surin’de black ıvory coffee company ltd tarafından üretilen ve arabika kahve çekirdeklerini tüketen fillerin dışkılarından elde edilmektedir. black ıvory coffee, tazeliği sağlamak için sipariş üzerine kavurur ve kavrulmuş kahveyi saklamaz. ayrıca kaynakları orijinal chiang rai eyaleti ve surin eyaletindeki bir başka yeni kaynak tarafından da üretime başlanmaktadır.

Back ıvory coffee'nin asıl amaç ve misyonu, insan-fil çatışması olan olumsuz bir durumu alıp fillere zarar vermeyen lüks bir ürün yaratarak olumluya dönüştürmek. bu süreçte farkındalığı ortaya çıkarta bilmek için de kahvelerin harika, ayırt edici olmaları, olumlu ve unutulmaz bir deneyim yaratarak akılda kalıcılıcık sağlanması istenmiştir.
 

Ekli dosyalar

  • BlackIvoryCoffee.jpeg
    BlackIvoryCoffee.jpeg
    38.9 KB · Görüntüleme: 16
Üst