Merak İşte 😊

NoPainNoCoffee

Süper Mokapot Adam 💪
Katılım
21 Ocak 2021
Selamlar,

Çekirdek temini yaparken hepimizin en çok dikkat ettiği husus elbette çekirdeğin künyesi lakin benim şöylede bir kıstasım daha doğru söylemi ile tercihim var,merak ettim kimlerin böyle bir isteği yada arzusu var;

Temin edeceğim/ihtiyacım olan 2 paket ise iki paketinde farklı ülkelerin kahvesi olmasını tercih ederim,böylesi bana hem daha heycanlı hemde daha keyifli geliyor.

Sizlerinde kahve temini yaparken çekirdeğin künyesi haricinde heycanlandığınız yada keyif aldığınız ufak nüansları var mı?
 

cemix

Profesyonel Demleyici
Katılım
6 Kas 2017
Farklı bir tür yada farklı fermantasyon tekniği varsa meraklanıyorum. Özellikle aynı kahvenin farklı işlemden geçmiş olanları varsa beraber almak, farkları keşfetmek güzel oluyor.
Bir de forumda konuşulan demlemede farklı sonuçlar veren kahveler meraklandırıyor. Bazı kahvelerde kimileri çok iyi sonuç alırken bazılarımız hiç tutturamayabiliyor demlemeyi.
 

Eyilmaz

Tecrübeli Demleyici
Katılım
21 Ocak 2022
Konum
İstanbul
Orta ve güney Amerika kahveleri daha çok ilgimi çekiyor, denediğim Burundi kahvelerinide beğenmiştim. Seçerken puanı, rakımı önceliğim değil, fakat özellikle ağır anaerobik yöntemle işlenmiş olanlarla tadım notlarında limon varsa tercih etmeme sebebim oluyor, genelde çok methedilen değilde kendi merak ettiklerimi denemek daha hoşuma gidiyor. Tadım notlarında mayhoş meyveler, kakao, çikolata notları varsa ayrıca ilgimi çekip alım sebebim olabiliyor.
 
Son düzenleme:

LastDrip

Profesyonel Demleyici
Katılım
18 May 2020
Konum
İstanbul
Çekirdek alırken en çok heyecanlandigim şey kahveler. net'in ansızın yaptığı kampanyalar oluyor. Kampanya haberi çıktığında heyecanlanmaya başlıyorum ta ki firma açıklanana kadar. Çekirdek için kriterim genelde yok. Sen bana şunu al bu çekirdek güzel dersen onu da alırım mesela. Ama bu kampanya heyecanı çok hoşuma gidiyor. Sağolsun @teyyaredenkahve ve @pepukkahve
 
Üst