Paragon Brewing Device

Ventigrammi

Aktif Demleyici
Katılım
21 Ocak 2022
Instagram paylaşımları üzerinden haberdar olduğum 2015 Dünya Barista şampiyonu Sasa Sestic’in MICE 2022'de tanıttığı yeni ekipmanı. İsviçreli bilim insanlarıyla birlikte geliştirmiş. :D Doğrudan bir demleme ekipmanı değil, kahvenin filtrelenmesi sonrası karafa/bardağa düşerken rol alan bir alet. Tanıtımına göre filtrelenme sonucu karafa inen kahvedeki uçucu aromaların %40 oranında korunmasını arttırdığını ve kahvenin aroma ve lezzet olarak daha belirgin olmasını sağladığını iddia ediyor. 3 kademeli bir ekipman. En üste herhangi bir demeleme ekipmanını koyabileceğiniz bir yer yer alıyor. Orta kademede asıl işi yapan sarı bir taş (harry potter'daki snitch'i andırıyor🙃 ) var. Sonunda da demleme bittikten sonra yer alan drip tray bulunuyor. Böylelikle benim yeni duyduğum bir kahve demleme kavramı daha oldu "Chill Extract Theory"

Koruma sağladığı düşündüğü uçucu aroma oranını nasıl ölçebildiler? Bundan sonrasında sektörde nasıl bir etkisi olur? Kahve tadımında neleri değiştirir? Gerçekten etkili bir ekipman mıdır? Sorularının cevabını merak ettiren bir ekipman oldu kendisi.

Şu sıralar forumda Hype'lanan ekipmanların konuşuldğu dönemde nasıl bir etki yaratacağını da merak ediyorum. :D

İlgilenler için tanıtım videolarının linkini aşağıya bırakıyorum.







 
Son düzenleme:

OkanTurfanda

Calibre Coffee Firma Yetkilisi
Katılım
6 Şub 2022
Nasil olcttuklerini merak etmissiniz, sorunuzun net cevabı olmamakla birlikte, bu olcumlerin yapıldıgı zurih universitesi coffee excellence center gezme imkanım olmustu, 2 sene once katıldıgım yine aynı yerde yapılan Sensory Summit sırasında, labaratuar ve kullanılan ekipmanların fotograflarını cekmiştim, belki fikir verebilir.















 

lorenzen

Profesyonel Demleyici
Katılım
5 Şub 2020
ürüne bakınca "hadi oradan" diyorsun. adamın anlattıklarına bakınca "hmm" diyorsun, sonra kahve demlemesine bakınca tekrar "hadi oradan" diyorsun :D

adamın oğlu daha güzel kahve demliyormuş kendisinden, şaşırmadım :D
 
Üst