Kafe İçecek Fiyatları - Memnuniyet

noneed

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Tem 2021
Malesef serbest ekonomi anlayışının ucunu bu kadar kaçıran bir toplum dünyada belkide yoktur.Karşılığında bir de kalite düşüyor.Mahalle içi sıradan diyeceğimiz yerlerde bir kahve 80-100tl bandında ve bakıyorum çok kalitesiz çekirdekler kullanılıyor.Marka lüx algısı olan bir çok yerde hem ucuz çekirdek hemde bizim evlerde gösterdiğimiz özverinin yarısını bile göstermeden,o çok pahalı cihazlarda yalap şalap kahve yapıldığına tanık oluyoruz.İnanın çok lüx bir mekanda tamp yapmadan öğütücüden aldığı gibi kubbe şeklindeki kahveyle beraber portafiltreyi gruba zorla takıp kahve yapıldığına da tanık oldum.O yüzden dışarda hiç bir mekanda kahve içmiyorum artık.
 

Haggard1963

Tecrübeli Demleyici
Katılım
15 May 2022
Kiloluk ve ağzı aralık duran öğütülmüş kahve paketinden makineye "bir kaç kaşık" kahve konarak yapılan filtre kahvenin bile bardağı 50 TL üzeri, mekan hele ki biraz deniz ya da harekeli bir cadde gören bir konumdaysa fiyatın ucu açık. Kullandıkları kahve ise iyi ihtimalle Metro'dan alınma. Nitelikli kahve kullanıp, güzel bir makine demlemesi ya da manuel demleme yapılan yerde artık 80-100 TL fiyata atık kızamaz olduk.
Bu asgari ücret, kiralar, vergiler, faturalar vb, sonuç bu. Ben artık dışarda hiç bir şey yemez-içmez oldum.
 

CoFFeePaTh

Profesyonel Demleyici
Katılım
8 Nis 2019
Konum
Adana
Konuyla ilgili bir makale. Global piyasaya ait bilgiler var.

Özet:
"Avustralya'da hayat pahalandı, iyi kahve içmeye devam etmek istiyorsak sütlü içecekler için ortalama fiyat 7 Avustralya doları olmalıdır. Yoksa kalite düşer. Bizden söylemesi... Ne kadar çabuk zam koyarsak o kadar iyi hatta."
 
Üst