Lazerle kahve demlemek

utkukaya

Aktif Demleyici
Katılım
21 Ocak 2022
Almanlar kahve demleme olayını farklı bir boyuta taşıdı ve soğuk kahveyi sadece 3 dakikada demlemenin bir yolunu buldu.

Özel bir lazer tekniği kullanan bilim insanları, 24 saatlik demleme ile neredeyse aynı sonuca ulaşmayı başardı.

Almanya'daki Duisburg-Essen Üniversitesi bünyesinde çalışan bir grup bilim insanı, soğuk kahve yapmanın oldukça hızlı bir yoluna ulaştı. Normal koşullarda kahveyi soğuk olarak demlemek için 24 saat gibi uzun süreler harcamak gerekirken bu yöntemi kullanarak birkaç dakika içerisinde soğuk kahve demlemek mümkün olabilir. Tabi uygun malzemelere ve de en önemlisi bir lazere sahipseniz. Gelin hep birlikte; kahve tutkunlarını mest edecek bu gelişmeye yakından bakalım.

Bilim insanları, saniyede 80 bin adet lazer atışı yaptıkları bir teknikle kahveyi demlemeye çalıştı. Yaklaşık 3 dakika boyunca bu işlemi sürdüren uzmanlar, oldukça etkileyici sonuçlara ulaştı. Öyle ki hızlıca demlenen kahvenin asiditesi, 24 saat boyunca demlenen kahve ile neredeyse aynıydı. Kahvedeki aroma seviyesi de kabul edilebilir düzeydeydi. Lazerle demlenen kahvenin kafein miktarı ise sıcak kahveye eşdeğerdi.

Araştırmacılar, soğuk kahve demleme için hızlı ve etkili bir yöntem bulmuş olsalar da bu yöntemin kimyasal açıdan test edilmesi gerekiyor. Zira lazer ışınlarının kahve çekirdekleri ile etkileşime girip girmedikleri henüz bilinmiyor. Yani bu kahvenin sağlıklı olup olmadığı henüz net değil. Yapılacak çalışmalarla bu soru da yanıt bulacak ve yöntemin uygulanabilir olup olmadığı anlaşılacak.



(Kaynak: WebTekno - New Atlas)
 

EceJayTamer2022

Starbak Gold Üye
Katılım
22 Ocak 2022
Von Karman'da Particle Image Velocimetry (PIV) vs yaparken neden aklıma gelmemiş bu :D Tabii o zamanlar nitelikli kahveden bir haberdim. Soğuk demleme zaten çok sonra :D
Benim de erken tanışmam şans olmuş. Yeni heves etsem gidip Türbin tepesinde yükleme havuzunda falan demlemeye kalkardım. Sonra şu altitude sweetness için şu gust acidity için🥶
 
Üst