Adana'dan Selamlar

Psychoffee

Yeni Demleyici
Katılım
8 Mar 2022
Selamun aleyküm,
Üyeliğim yeni üye için uygun olmasa da ben tanışma faslını yapmadığımı, forumda bu alanı kullanmadığımı fark ettim.

Benim adım Caner. 17 yaşındayım. 1 ay sonra 18 oluyorum. Karakteristik olarak sakin bir yapım var. 1 aydır spor yapıyorum. Spor öncesi 7 aylık bir depresyon sürecim oldu. Hala o süreç devam ediyor ama hafif.
Hayalim şu efendim. İki hayal var. Biri realistik biri sürrealistik. 😁
1.Psikiyatri olmak istiyorum. Psikolojiye merakım var.
2.Kendi kahve markamı kurmak istiyorum. İşin hayal kısmı da burada. Psyche Coffee Co. Nası ama? Depression Blend, Anxiety Blend, Bipolar Blend, Neurosis Blend, Dissociative Blend
Evet biliyorum. Her şey isim bulmakla bitmiyor. Ben işin esprisindeyim.

Hobilerim: kitap okumak, müzik dinlemek, kahve yapmak, web siteme makale yazmak.
Websitem var evet: https://www.canerkosedag.com

Kahveye merak salmam şöyle oldu. Görüştüğüm bir uzman bir kafede kitap oku dedi. Tek başına yalnız bir şekilde. Benim de aklıma direkt popüler kültürden Starbucks geldi. Gittim içtim. Efendim ben 3'ü 1 aradaya kahve diyen cahılmışım meğersem. O kadar güzel geldi ki tadı. Haftada 3 gün gitmeye başladım. Sırf kitap okumak ve kahve içmek için. Ama sonra tadı baya bozdular, kalite yerlerde şu an. Neyse efendim ben bu tadı eve nasıl taşırım diye araştırmaya girdim. Aynen hareketim şu Google'a girdim. "Evde ucuz yollu espresso yapımı"
Şak moka pot çıktı önüme. Özetle ben bu kahveye moka pot ile başladım. Alaska Blend (Espresso Perfetto), EVOLUTION BLEND (Coffee Sapiens) ile bi' latteler, mocha'lar yapıyorum nasıl güzel nasıl güzel? Kendim yaptım diye söylemiyorum hakikaten güzel geliyor.

Neyse filtre kahveye bakam dedim. Starbucks'tan içtim. İlk filtre kahve deneyimim rezaletti. Acı, ekşi değişik bir tattı. Ama McDonald's'ta 1 TL'ye içtikten sonra gördüm ki filtre kahve sadece acı değilmiş. Güzel tatları da olabiliyormuş. (Evet McDonald's'ı beğendim) Son zamanlarda açtığım konulardan da biliyorsunuz. Filtre kahveye geçiş yapıyorum. Bunun için V60 edindim Amazon'dan. Tartı, drip kettle gibi parçaları ilerleyen zamanlarda maddi durumum oldukça alacağım. Şimdi elimdekiyle yetineceğim. İnşallah kötü tatlarla karşılaşmam.


Bunun dışında kahve cahılıyım. Sora sora baka baka öğrenmeye çalışacağım.

Sizler nasılsınız?
 
Üst