Kavurucuların Ambalaj ve Kargo Tasarımları!

pepukkahve

Kahve Masası
Yönetici
Katılım
3 Eki 2018
Konum
İZMİR
Sanırım bir marka yaratırken isim bulmak kadar en çok üzerinde durulması gereken konulardan biri de ambalaj tasarımı.
Valf, zip, tasarım ve kargo paketlemesi sektörde bilinirlik ve farkındalık yaratması açısından oldukça önemli...

Tasarım olarak ilk aklıma gelen marka Baristatus. Arkas Holding'te yaptığımız kahve demleme atölyesinde tasarımı gösterdiğimde herkes çok beğenmiş ve şaşırmıştı. Kutu tasarımı ve paketlemesi oldukça başarılı. Yine paketlerde tasarım olarak Null'un logo kullanımı ve siyah-beyaz çizgisinin Super Colombians şişe tasarımına uygulaması da oldukça güzeldi.
CleanCup'ın el emeği göz nuru ip ile sarılan tasarımları, Niji'nin sarı renk markalama ambalajlarına kahve çuvalı ile yaptıkları paketlemeler aklımda kalanlar...
Yine kutu tasarımlarında Kahve Fabrikası, Coffee Department, Baristocrat deneme setleri ile Ultra Coffee'nin tanışma paketi cam kavanozlar içerisindeki bir demlemelik tasarımı da oldukça güzeldi. Renk konusunda en iyi markalamalardan biri de Kafein Kültür'de. Hem ambalaj dokusu ve farklılığı hem kullanılan renk oldukça akılda kalıcı ve ayrıştırıcı. Mutlaka bunların yanında sizler yazıncaa 'aaaaa evet ya' diye hatırlayacaklarım olacaktır.
Unuttuklarım şimdiden kusura bakmasın :D

Son olarak şunu da eklemek lazım. Son dönemde ambalaj ve kargo ücretlerine gelen zamlar maalesef herkesi zor durumda bıraktı. En son yurt içi kargo zamlar ile +30 TLleri gördü. Ambalaja gelen zamlar devam ederse sanırım kahve paketleri de sigara paketleri gibi tek düze olacak.
Sizlerin aklında kalan tasarımları benim aklımdan çıkanları merak ediyorum :D
 

RecepMirza

Tecrübeli Demleyici
Katılım
16 Mar 2021
Konum
Afyonkarahisar
Benim en çok beğendiğim paketler tasarım ve dokusuyla açık ara Grizzly ayrıca turuncu severiz 😀
Not: nedense yeşil ve mavi tonları kahve paketlerinde bana itici geliyor malesef 🤷🏻‍♂️ renklerin psikolojik etki ve çağrışımından olsa gerek 🙄
 
Son düzenleme:

portakalhalil

Uzman Demleyici ☕
Katılım
20 Ocak 2022
Ben direk etiketten yana, tasarımı olan kutu veya paketleri daha çok beğeniyorum, niji coffee, lot coffee, spada, paper gibi kahve veya başka motiflerin olduğu paketler daha bir hoş oluyor, paket saklayan ben artık kutular ne kadar güzel olsa da kutu istememeye başladım o ayrı, güzel bir vitrin yapsam da kendime oraya koysam o zaman isteyebilirim 😁
En beğendiğim paketi yazmayı unutmuşum Baristatus, insanı kahve almaya tesvik eden çok özel ve güzel bir tasarımı var her kahveye kutu açılım videosu çekesiniz geliyor. Sticker çıkması da ayrı hoş onları da biriktiriyorum defterimde 😂
 

irfbor

Yeni Demleyici
Katılım
1 Ara 2020
Bende grizzly paketlerini çok seviyorum , dükkanlarına gittiğimde ayrıca kendilerine çok hoş göründüğünü iletmiştim
 

NoPainNoCoffee

Süper Mokapot Adam 💪
Katılım
21 Ocak 2021
Selamlar,

Benim en çok ilgili çeken CoffeeNutz’ın logosu ve henüz yeni paketleri ile tanışmamışta olsam eski klasik paketleride çok hoşuma gidiyor.Aynı zamanda paketleri inanılmaz bir güven veriyor.

Spada Coffee’nin çekirdek ambalajını içerisine koydukları kutuların dokusu gerçekten özel hissettiriyor.

CleanCup’ın şuan ablaj firmasında bitmiş ve stoklarında kalmamış olsada kırmızı paketlerini çok sevmiştim,gerek renkleri gerekse verdiği sağlam hissiyat sebebi ile.

Gordion Coffee’nin her bir çekirdek için farklı renklerden oluşan ve künye bilgilerinin detaylıca yer aldığı etiketleri yine çok hoşuma gidiyor.

Coffeedepartmant’ın o hiç değiştirmedikleri lakin insana güven veren sarı kağıt çekirdek ambalajı bence oldukça özgün ve artık bir klasik olmuş durumda ve bana olumlu yada olumsuz eskiyi hatırlatan herşeyin bende yeri çok başkadır.

Sevgili dostum Orkun Üstel’in kavurucusu ve ortağı olduğu Kafein Kültür paketleri gerek hissiyatı gerekse geri dönüştürülebilir olması ile beni çok etkiledi.

Aklımda kalanlar bunlar.
 

Bjornhawk

Profesyonel Demleyici
Katılım
24 Ocak 2022
Gercekten çok şık görünüyorlar.Daha önce deneyimlediniz mi peki?Kavrumları hakkında bir fikriniz var mıdır?
ne yazık ki deneyimlemedim. onyx deneyenler mutlaka olmuştur forumda. avrupa'dan gelecek bir arkadaşıma sipariş vermek için dolanırken görmüştüm diğer firmayı da :D benzer kutu kullananlar var ama etiket tasarımları çok hoş.
 
  • Like
Tepkiler: DtB

DtB

Tecrübeli Demleyici
Katılım
12 Ağu 2023
ne yazık ki deneyimlemedim. onyx deneyenler mutlaka olmuştur forumda. avrupa'dan gelecek bir arkadaşıma sipariş vermek için dolanırken görmüştüm diğer firmayı da :D benzer kutu kullananlar var ama etiket tasarımları çok hoş.
İki firmanın da tasarımları çok hoş,yaşattıkları deneyim kargo paketini açıldığında başlıyor gibi 😊 Peki paketlerinde sticker gönderen kavurucular hakkında bilginiz var mı?Baristatus stickerları çok hoşuma gidiyor ancak malumunuz ha denince alinacak bir firma değil kendileri 😂
 

rauhweltx

Aktif Demleyici
Katılım
13 Şub 2023
Konum
İzmir
Kahve paketinin kendisi olarak Spada ve Grizzly'nin paketleri gerçekten çok iyi özellikle materyal ve his olarak. Kernel hep sade ve temiz tasarımlarıyla en sevdiklerimden. Ama sevdiklerimden çok sevmediklerim, özensiz bulduklarım çok fazla. Bazı kavurucular yeterince üzerine düşmüyor bence bu konuların. Mesela bi Friedhats kavanozlarına bakıyorum, sonra elimdeki başka paketlemelere bakıyorum arada cidden çok büyük bi uçurum var tasarım olarak.
 
Üst