Arçelik/Beko Espresso Makinesi Su Gelmeme Problemi!

disconnect07

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Ara 2020
Arkadaşlar kolay gelsin, Arçelik 3185 Espresso makinemi bir süredir kullanmıyordum, yaz sezonunun da gelmesi nedeniyle espressoya geri bir dönüş yapayım derken makinemin espresso vermesi için tuşa bastığımda cihazdan su akmadığını gördüm. Sonrasında portafiltreyi çıkardım belki öğütme ve tamper nedeni ile su geçmemiştir diye düşünürken cihazdan hiç su gelmiyor çok nadir 1-2 damla su akıyor. Bu arada cihazın süt köpürtme apartından su gayet iyi geliyor. Yardım ederseniz sevinirim teşekkürler.
 

disconnect07

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Ara 2020
Kirec cozucu uygulayin, ticari urun bulamiyorsaniz limon tuzu kullanabilirsiniz (1litre icin 1 ya da 2 corba kasigi limon tuzu kullanabilirsiniz)
Hocam kireç çözücü nasıl uygulayacağım zira makinenin espresso tuşuna bastığımda damla damla su geliyor ama süt köpürtme tuşuna basınca yeterince su geliyor.
 

mkorayt

Yeni Kahvesever
Katılım
27 Şub 2022
Hocam suna bir goz atin, olmadi kirec temizligi icin bir servisle gorusun derim, baska bir sikinti oldugunu dusunmuyorum... Standart espresso makinesi kirec temizligi proseduru ve asagidaki videonun faydasi olacagini dusunuyorum...
 
Üst