Gene CBR-101 ve Behmor 1600 Plus karşılaştırması

'Kavurma Makineleri' forumunda Liomc tarafından 12 Ağu 2015 tarihinde açılan konu

  1. Liomc

    Liomc Yeni Üye

    Arkadaşlar merhaba.

    Ev tipi bir kahve kavurma makinesi almak istiyorum. Bana göre en uygunları Gene CBR-101 ve Behmor 1600 Plus gibi geldi. CBR101 kapasitesi ~250 gram, 1600 Plus'ınki ~450 gram. Forumda Gene kullanan birkaç kişiyi gördüm sanırım, eğer Behmor kullananlar varsa veya daha önce bu konuda araştırma yapmış olan arkadaşlardan bilgi rica edecektim, evde kahve kavurmaya en uygun hangisidir acaba?

    Bir de ek olarak, mali sebeplerden dolayı makineyi ortak alacağız :) :) arka arkaya kahve kavurmak bu gibi ev tipi kavuruculara zarar verir mi? Profesyonel makinelerle ev tipi makineler arasındaki farkın kapasitenin yanı sıra kullanım sıklığı yönünde olduğunu duydum, bu konuda da bilgi verebilirseniz makinenin üzerine kahveler.net stickerı yapıştıracağım :D
     
  2. emedwhat

    emedwhat Yeni Üye

    Cevap: Gene CBR-101 ve Behmor 1600 Plus karşılaştırması

    Arka arkaya kavurmak Gene Cafe'ye zarar verir. Mutlaka 45 dakika 1 saat bekleyip soğutmak lazım. Aksi takdirde ısıtıcıyı yakarsanız.
     
  3. radoslav

    radoslav Yeni Üye

    Cevap: Gene CBR-101 ve Behmor 1600 Plus karşılaştırması

    Bulabılırseniz kesınlıkle behmor
     
  4. Liomc

    Liomc Yeni Üye

    Cevap: Gene CBR-101 ve Behmor 1600 Plus karşılaştırması

    Behmor'un calisma sistemiyle gene cafeninki ayni degil sanirim. Behmorda rezistanslar acikca gorunuyor ama gene cafede kavurma islemi daha farkli oluyor galiba. Yukarida bahsettigim uzun sureli kavurma islemlerinde bizi sikintiya sokar mi acaba?

    Tedarik konusunda amazon'dan faydalanacagiz, ama gumrukte sikinti yasarmiyiz onu arastiriyorum su an.
     
  5. Yirgacheffe

    Yirgacheffe Necdet Âgâh - Bonarri Coffee

    Cevap: Gene CBR-101 ve Behmor 1600 Plus karşılaştırması

    Behmor bildiğimiz fırın. :) benim ilk kendi yaptığım sonralardan da birine hediye ettiğim roast makinesinde fikren yararlandığım bir cihazdı. Probat sample ile Behmor dan fikir açısından esinlenip altta ufo/ısı rezistansı ile döner bir düzenekte soba baca borusundan yapmıştım. Biraz uğraşırsanız maksimum 200 tl ye yaparsınız. :)

    gümrük konusunda gelirsek evde kullanmak için bilgi vereceksiniz zaten gümrüğe, onlarda sizden %20 vergi ve isteyecekler. basit usulde çekim yaptığınıza dair bir evrak imzalatacaklartır en fazla.

    elektrik aksamının ve teknik kısmının türkiye elektriği ile uyuşması lazım.
    Onlara da bir göz atın teknik detaylardan.
     
  6. kbere

    kbere Paylaşımcı Üye

    Cevap: Gene CBR-101 ve Behmor 1600 Plus karşılaştırması

    bir de amazondan faydalanacaksanız gümrük ön ödemesi yapıp alın ya da dhl/ups vb. özel kurye şirketleri ile gelmemesine dikkat edin. çünkü bu şirketler ile anlaşmalarınız yok ve devamlı çalışmayan biri iseniz malınız gümrükte bekletilir, bu bekleme süresine göre sizden ardiye parası adı altında bir para isterler gümrüğe ilave olarak. siz de o parayı görünce makineyi geri yollarsınız. bir de amazondan gümrük ücretini ön ödeme yaptığınızda sonrasında o para artıyor ve size tekrar farkı ödüyorlar ama bunun prosedürüne tam hakim değilim
     
  7. Cy

    Cy Administrator Site Yetkilisi

    Cevap: Gene CBR-101 ve Behmor 1600 Plus karşılaştırması

    bir de konuyu açarken acaba "kahve kavurmak" mı yoksa "kavurma makineleri" bölümümü uygun diye dikkat etmeli :)

    konu taşınmıştır.

    bu arada şerif abi (masterbarista) behmoru denediğini ve beğendiğini söylemişti.

    kavurma sürelerini bilmiyorum ancak hangisinde uzun kavurma süresi seçeneği varsa önemli bir avantaj.

    kavururken en sık karşılaşılan olay yakmak olduğundan, gene cafe nin şeffaf olması daha gözle görülür kontrol yapmaya yarar sağlar.
     
  8. Espresso Perfetto

    Espresso Perfetto Yeni Üye

    Cevap: Gene CBR-101 ve Behmor 1600 Plus karşılaştırması

    Merhaba arkadaşlar,

    Behmor şu anda sadece Amerika standartlarında enerji sağlıyor. Üreticisi ile görüşmemizde pek yakında Avrupa'ya ve dolayısı ile bize uygun 220 V versiyonunu üreteceklerini söylediler.
    Akabinde de Avrupa'da cihaz depolama ve sevkiyat imkanları olabilecek..Şimdilik mümkün gözükmüyor..Yakında olursa bir değişiklik bilgi veririm..
    Gene ise stoklarımızda mevcut.
    Aşağıdaki link'ten inceleyebilirsiniz..Selamlar,Kağan

    Küçük ebatlı kahve kavurma makinesi | Espresso Perfetto
     
  9. emedwhat

    emedwhat Yeni Üye

    Cevap: Gene CBR-101 ve Behmor 1600 Plus karşılaştırması

    Eğer Avustralya'dan alırsanız, satan yerler var, 240 volt uyumlu bulabilirsiniz.
     
  10. erdem555

    erdem555 Yeni Üye

    Cevap: Gene CBR-101 ve Behmor 1600 Plus karşılaştırması

    Yurt dışından cihaz alacaklar için yardımcı olması açısından, şehir şebekesini (ankara) voltmetre ile ölçtüğümde 230volt çıkıyor.