Kahvenin Yanında Bir Şey Alır Mısınız?

baristasarcasti

Yeni Kahvesever
Katılım
22 Ağu 2022
Konum
istanbul
taşlanmicaksam viyana kahvesi vb kahvecilerde kullanılan callebaut çikolata sos neyin üzerine atarsanız muhteşem oluyor özellikle kapalı havalarda vazgeçilmez (tabi viyana kahvesi departmentin kahvelerini çöp reçeteyle kullandığı için bişe diyemem)
 

baristasarcasti

Yeni Kahvesever
Katılım
22 Ağu 2022
Konum
istanbul
son olarak probador collectivada rus bir mişlen yıldızlı tatlı şefi ile çalışıyordu kısa dönemmiydi bilmem ama çok iyidi
 

cnktn

Yeni Kahvesever
Katılım
22 Haz 2022
Kahvenin yanında yenilen şeyler kahveden alacağınız tadı engellemez, aksine doğru bir eşleşme ile bazı notaları patlatır. Kahve iyiyse yada kahve kötüyse gibi şeylere takılmayın. Bardağınızdaki şeyi iyi tanırsanız, ona en yakışacak eşlikçiyi de siz belirleyebilirsiniz. Lezzet, dengeden ibarettir. Eğer yediğiniz şeyler tatsal açıdan bir denge oluşturuyorsa ve bunların lezzet yakınlıkları varsa hiç yaşamadığınız bir deneyim yaşayabilirsiniz. Deneyimi daha üste çıkarmak kahvedeki ve eşlikçinizdeki potansiyele bağlı. Mesela gövdeli bir rakı ve ekşi meyvemsi bir espresso ile harika bir lezzet uyumu ve denge oluşturulabilir. Keza yoğun ve bir miktar bittersi bir filtre kahve ile tarçınlı karanfilli bir bal kabağı tatlısı size mükemmel uyumu yaşatabilir. Evet bazı şeyler tek başına gayet güzeldir. Dengeli bir kahve içerseniz hiçbir şeye ihtiyacınız yok ama o kadar fazla lezzet uyumu ve kombinasyonu var ki bu sevdiğiniz içeceği bunlara dahil etmediğiniz için bir gün çok pişman olabilirsiniz.
 

donetsk01

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Eki 2020
muhakkak iyi çekirdekle iyi kahve demleyen yerler vardır ama özellikle ankara kavaklıdere'de It's Rubber Soul'da Civan beyin demlediği kahveye bayılıyorum..Daha çok Null Coffee kullanıyor,her fincan için çekirdekleri Comandante'de çekiyor,özenle ve kendine has yöntemiyle demliyor..tamam cafe'de Ezgi hanımın kendi yaptığı tatlıları denemek de mümkün ama ben bu kadar özenle demlenmiş nitelikli bir kahvenin yanında hiçbir şey almam..
 
Üst