Hollanda'daki Kahve Kavurucuları Ve Tecrübeler

Daha once Hollanda'daki kavurucularin kahvelerinden ictiniz mi? Ictiyseniz memnun kaldiniz mi?

  • içmedim

    Kullanılan: 12 54.5%
  • içtim, çok memnun kaldım

    Kullanılan: 8 36.4%
  • içtim, genel olarak memnun kaldım

    Kullanılan: 2 9.1%
  • içtim, tecrübelerim olumsuz

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    22

gazelle

Aktif Demleyici
Katılım
25 Ocak 2022
Herkese selamlar,

@pepukkahve nin tavsiyesi uzerine bu baslik altinda Hollanda'da kahve aldigim kavuruculari ve yasadigim tecrubeleri paylasacagim. Hollanda'da yasamama ragmen kahve alimlarimin buyuk cogunlugu (Covid sebebiyle) online siparislerden olusuyor ama kahve dukkanlarinda da tecrubelerim yok degil.

Hepsini bir anda paylasmam zor fakat zaman zaman bu basligin altina yeni mesajlar giriyor olacagim. Hedefim hem kendim icin hem de Hollanda'da yasayan ya da buradaki kavuruculari merak eden arkadaslar icin bir kaynak olusturmak.

Tecrubeleri olan diger arkadaslar da bu baslik altinda paylasirsa cok sevinirim.
 

gazelle

Aktif Demleyici
Katılım
25 Ocak 2022
Bitter & Real Coffee Roasters

ilk olarak evime en yakin olan ve gunluk icecegim kahvelerimi ugrayip aldigim kavurucu olan Bitter & Real'i paylasmak istedim. Kavurucu Laura, kendi evinin altinda kucuk bir kavurma atolyesi acmis. Atolyeyi ziyaret etmek muhabbet etmek mumkun fakat burasi cafe formatinda bir yer degil. Bir Diedrich ve bir Ikawa'dan olusan kucuk bir atolye burasi. Gunes panelleriyle elektrikli hale getirdikleri bir Citroën HY ile festivallere ya da baska yerlere gidip kahve satiyorlar. Buyuk sehirlerden birinde olmadigi icin pek populer bir kavurucu degil ama kavurum profillerini cogu meshur kavurucudan daha basarili buluyorum.

Tum filtre kahvelerini denedim, en begendigim kahveleri yikanmis Kenya Mwendia oldu.

Kahve almak icin gittikce ayakustu muhabbet ettigim, tecrubelerini dinledigim hos bir insan Laura.

instagram: @bitterandreal

Konum (Google Maps): Dordrecht

Edit: Tek memnun kalmadigim tecrubem kahve paketleri. Paketler kaliteli ve kendi tasarimi ama kilitlenebilir degil, saklamakta zorlaniyorum biraz.

Kavrumhanelerinin kisa bir tanitim videosu burada.
 
Son düzenleme:

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Şu ana kadar denediklerim bunlar. (aklıma gelenler) Tabii her birinden 1 ya da 2 kahve denemişimdir :D

Manhattan ve Friedhats epey meşhur. Çoğunu Coffeevine aboneliğim sayesinde deneme fırsatı buldum.
  • Keen - Enkhuizen
  • Screaming Beans - Amsterdam
  • Manhattan - Rotterdam
  • Friedhats - Amsterdam
  • Bocca - Amsterdam
  • DAK - Amsterdam
  • Man met Bril - Rotterdam
Bu ay da Uncommon'dan bir kahve gelecek. O da Hollanda'dan :D
 

thgngr

Yeni Demleyici
Katılım
6 Kas 2022
Konum
Ankara
Selamlar bu başlık gerçekten çok iş görüyor 😄 yurtdışından ne istersin sorusu karşılığında direkt forumda Amsterdam arattım ve bu başlığı buldum. Amsterdam’dan gelen kuzenimden Friedhats tan kahve istedim. Kafede mevcutta fazla seçenek olmadığından Yıkanmış Ethiopia Kelloo Uraga getirmiş bende deneyimimi paylaşmak istedim. Öncelikle paketlemesini çok etkileyici buldum adeta bi suplement kutusu gibi, çok çekici. Tadım notlarında çay limonlu peynirli turta, çiçeksi ve sütlü çikolata vardı. 92c/ c3 te 14klik ve 3 basamak olacak şekilde demledim. Gerçekten olması gerektiği gibi bir ethiopia deneyimi yaşattı. Önce limonumsu sonra hafif çay tatları geldi bitişte ise damakta çikolata tatları bıraktı. Memnun kaldım 👍🏻95db63ae-9c7c-4d5e-9749-a71ba19225f7.jpeg
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Selamlar bu başlık gerçekten çok iş görüyor 😄 yurtdışından ne istersin sorusu karşılığında direkt forumda Amsterdam arattım ve bu başlığı buldum. Amsterdam’dan gelen kuzenimden Friedhats tan kahve istedim. Kafede mevcutta fazla seçenek olmadığından Yıkanmış Ethiopia Kelloo Uraga getirmiş bende deneyimimi paylaşmak istedim. Öncelikle paketlemesini çok etkileyici buldum adeta bi suplement kutusu gibi, çok çekici. Tadım notlarında çay limonlu peynirli turta, çiçeksi ve sütlü çikolata vardı. 92c/ c3 te 14klik ve 3 basamak olacak şekilde demledim. Gerçekten olması gerektiği gibi bir ethiopia deneyimi yaşattı. Önce limonumsu sonra hafif çay tatları geldi bitişte ise damakta çikolata tatları bıraktı. Memnun kaldım 👍🏻Ekli dosyayı görüntüle 18132
Coffeevine abonelik sistemi de Amsterdam merkezli olduğu için Hollanda merkezli bir çok kavurucunun kahvesini ekliyor.

Hollanda da çok iyi yerler var. Friedhats en bilinenlerden.
 
Üst