Bu Değirmen Alınır Mı?

fatihdkms

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Şub 2023
Genel durumu paylamak istedim. Çinden değirmen almak isteyen olursa bilgisi olsun.

Timemore chestnut c2 model değirmen
Satıcı: Leshu Coffee Store
Alış fiyatı: 608 tl
Gümrük vergisi:97tl
Sipariş tarihi: 14 şubat 2022
Teslim Tarihi: 3 mart 2022
Kargo: ptt

Çevirme kolunun plc kısmı çatlak geldi. Çinli ile görüştüm. İlk etapta ürünü iade etmemi istedi. İade kötü bir seçenek ödediğiniz vergiyi geri alamazsınız.
Ürünle alakalı anlaşmazlık açtım ve kısmı para iadesi istedim. İlk etapta iade için teklifte bulundu ama reddettim. Daha sonra yeni parça gönderme teklifinde bulundu, kabul ettim. 0.01$(16kuruş) karşılığında bana kırık olan parçanın yenisini ücretsiz kargoladı. Eğer o teklifi kabul etmeseydim aliexpress araya girecekti ve kararı o verecekti. Bu durumda eğer hem para iadesi yapılsın hem de ürün elinizde kalsın istiyorsanız paketi açarken video olması önemli. Video olursa eliniz kuvvetlenir aliexpress sizin lehinizde karar verir.

Sonuç olarak kârlı bir alışveriş oldu.
merhaba. bu değirmenden bende almayı düşünüyorum. aliexpressin ödeme sayfasında 270 lira vergi çıkıyor. hem 270 i hem de türkiyeye gelince gümrük vergisi mi ödeyecegim.
 

Muhammedbrk

Aktif Demleyici
Katılım
24 Ocak 2022
Hayır hocam daha önceleri aliexpress kargoyu ödeme anında almıyordu ve firmada genelde ürünün fiyatını düşük gösteriyordu, Bundan dolayı vergide az çıkıyordu şu anda ise aliexpress genelde vergiyi ödeme anında alıyor.
 
Üst