Williams Roastery - Colombia El Mirador Huila

sophium

Yeni Kahvesever
Katılım
29 Şub 2020
Tadım notu: Fermenty, Ananas, Olgunlaşmış Üzüm
Ülke: Colombia
Yükseklik: 1615m
Method: Acedic Natural
Bölge: Huila
Çeşit: Catiope
Çiftçi: Elkin Ferney Guzman Vargas


Williams Roastery yeni getirdiği çekirdeklerden 3'ünü alma ve ikisini tatma fırsatım oldu. Colombia Asedik Fermantasyon işleminden geçmiş Huila ve Ethiophia Guji gerçekten tadılası.

Guji'yi kavurma evinde Onur'un elinden ve Colombia Huila'yı William'ın elinden içmek nasip oldu ve reçeteleri gerçekten iyiydi. Önerilerini burada paylaşması bence iyi olur.

Huila her hafta daha iyi olacak bir çekirdek. Asedik fermantasyon da nadir bulunan ve ezber bozan ters köşe yatıran bir işlem yöntemi. Tadı hala oturuyor ve tekrar tekrar alınabilir bulunduğu sürece. İlk demlemelerimi yapıyorum, Hario Drip Switch ile öndemleme yapmadan tek seferde bütün suyu döküp 1 dakika bekletip akışı başlattım. Evde içmeye alışkın olduğum 1 kahve :16 su oranı (91°) çok iyi gelmedi bu çekirdeğin çözünürlüğü yüksek olsa da suyu az tutmakta fayda var.

93°C su ile 1:14 oranında daha ince çekerek standart öndemlemeli V60 yöntemi ile tekrar denediğimde bu çekirdeğin ince çekilmeyi daha çok sevdiğini anladım. Hem şarap hem meyve sepeti hem de biraz toprak tadı var. 1:14 oranında beklediğimden daha açık bir renk verdi. Simsiyah bir kahve için muhtemelen 1:8e kadar gitmek gerekebilir ki bunu Aeropress demleme yaptığım zaman anlarım. Aeropress'de demlemeyi heyecanla bekliyorum çünkü ince çekimin üzerine ajitasyon basınç bu çekirdeğin içindeki saklı güzellikleri açabilir.

Alışkın olduğunuzdan daha az su koyabilirsiniz veya düşük ısılarda demleme seviyorsanız biraz daha sıcak gidebilirsiniz.

Renk olarak Altını andırıyor. Çekirdek ince çekilmeyi seviyor. Chemex veya Kasuya bunu heba edebilir. Bu çekirdeğe yapılan işlemden kaynaklı olarak ters köşe durumlar var örneğin ajitasyon kaldırabilir, uzun demlemelerde acılaşmak yerine daha gizli tatları açığa çıkarabilir. Denemeler yapmak için uygun bir çekirdek.

Aeropress veya Delter'da demleme yapacaksanız Cafecleri bir makas veya compass cutter ile kesip demlemenizi öneririm. Bu çekirdek istediğiniz kupaya göre kesinlikle Cafec TH serisi veya Cafec Abaca düzeyinde filtreleri hak ediyor. Hario, Aeropress veya Delter filtreleriyle çok tadı yok edebilirsiniz.
 
Son düzenleme:

sophium

Yeni Kahvesever
Katılım
29 Şub 2020
1:14 / 93° Renk hala açık.
Untitled1.jpg

Çekirdekler
Çekirderk - Huila.jpg
 
Son düzenleme:

sicario

Aktif Demleyici
Katılım
9 Ara 2020
Daha önce başka bir kavurucudan denemiştim, kalita ile 18/288 olacak şekilde 94 derecede iyi sonuçlar almıştım.
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
williamsdan denemedim, coffee department dan denedim. instagramda çokça sorulan kahvelerden.

demlemesi biraz hassas ama doğru demlenirse kompleks tat profili olan bir kahve.
 
Üst