Fotoğraftaki Sorun Neden Olur?

smhcnr

Yeni Kahvesever
Katılım
28 May 2020
Merhaba,
Sage BES 810 Duo Temp pro Espresso makinem ve Bcg600 Sil öğütücüm var. Yaklaşık 6 aylık. Şimdiye kadar yaklaşık 5-6 kg kadar kahve tükettim. Ancak hiç temizlik yapmadım. Sın bir kaç gündür aşağıdaki fotoğraftaki görüntü ile karşılaşıyorum. Su sanki portafiltrenin içine koyduğum kahvenin sadece bir tarafından akıyor gibi geliyor. Sadece bir tarafta kahve akış gitmiş gibi. Bu neden olur acaba? Temizlik zamanı mı geldi acaba?
Teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_1383.jpg
    IMG_1383.jpg
    776.8 KB · Görüntüleme: 99

sicario

Aktif Demleyici
Katılım
9 Ara 2020
öncelikle shower screen in izi çıkmış puckta. kahve gramajını azaltmanız ve iyi tamp yapmanız gerektiğini düşünüyorum. bu kadar çok kahve koyduğunuz için kanallanma olmuş olabilir, su en kolay bulduğu yerden aşağı inmeye çalışıyor doğal olarak.
kaç gr kahve koyuyorsunuz?
 

ahmetakif

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Ara 2019
Konum
Ankara
Sicario'nun dediği gibi doz fazla gözüküyor, yamuk temp yapmış da olabilirsiniz. Bu sorunla çok alakası yok muhtemelen ama temizlik yapmanız makine ömrü ve kahve kalitesi açısından iyi olacaktır.
 

smhcnr

Yeni Kahvesever
Katılım
28 May 2020
Merhaba,
Cevaplar için teşekkür ederim. Tamperledikten sonra Sage'nin içinden çıkan ölçü metali ile kahve miktarını ayarlıyorum aslında ama yine de iz çıkmış. Belki de daha çok presslemek gerekli.
 

ahmetakif

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Ara 2019
Konum
Ankara
Bi tartı edinmeniz işleri çok kolaşlaştırır bence 50 liralık bir tartım var ve gayet güzel çalışıyor şimdilik.
 

smhcnr

Yeni Kahvesever
Katılım
28 May 2020
Tekrar merhaba,
Herkese cevapları için teşekkür ederim. Makinaları sık sık temizlemek önemliymiş. Kutudan çıkan tablet ile temizlik yaptıktan sonra da sorun devam etti. Sonrasında porta filtredeki kahve üzerine suyu eşit miktarda dağıtan metal parçayı söktüm. çok kolay oldu. yoıutube'da bir videosu da var. metal parçanın yarısı hala kahve ile kaplıydı. Temizleyip yerine taktıktan sonra sıkıntı kalmadı. Burada acemilik de var. ilk başlarda kahveyi Bcg600 ile 6-7 ayarında öğütüyordum. bu da esspresso için çok ince. Ayrıca portafiltreyi de fazla doldurunca sonuç kaçınılmaz oldu. Makinayı daha sık temizlemek gerekiyor, bunu öğrendim.
Teşekkürler.
 
Üst