Özel Yapım Mısır Patlangacı (kahve Kavurma) Ve Ocak Aparatı

Atlantikdagitim

Firma Yetkilisi
Katılım
10 Şub 2018
Konum
MERSİN
Arkadaşlar herkese merhabalar. Ben Atlantik Coffee kurucusu Muhammet. Evde kahve kavurma ilgili bende ufak bir çalışma yaptım.
Ağırlık mısır patlangacını tercih eden arkadaşlar için belki işlerini ve kahve kavurmalarını kolaylaştıracak bir fikir vermiş olurum. Öncelikle Mısır patlangacının en büyük sorunu içerisinde kahveyi anlık kontrol edilmemesiyle birlikte piyasada bulunan mısır patlangaçları tenekeden yapılma ince olduğu için içerisine ısıyı çabuk çekmesi ve son olarak el tutma yerinin ergonomik olmamasıydı.

Aklımda olan ve zaman bulamadığım için gerçekleştiremediğim operasyon işlemini bugün tamamdım. Öncelikle mısır patlangacında 0,2 mm galvaniz saç kullanılarak ısı sorunu azaltıldı, üst kısmına kahve kavurum aşamasının görünmesi ve hava çıkışının sağlanması için delikli düzenek açıldı ve son olarak el tutma aparatı daha rahat tutulacak hale getirildi
Bunun yanında direk ocakla teması azaltmak için ikinci bir aparat geliştirdim. Yine aynı saçtan huni seklinde bir aparat yaptırdım. Buradaki amacımızda ısıyı direk mısır patlangacına vermemek ve kahveleri karıştırırken kısa süreli dinlenmeleri 2-3sn gibi bu aparat ürende gerçekleştirebilmekti.

Bugün ilk kahve kavurma işlemimi yaptım. 150 gr Guatemala ile başlangıç yaptım. 1. crack 16.dk ortalama 18 dk sürdü kavurma işlemi. Resimlerde biraz farklı görünse de ışık kaynaklı %90 homojen kavrumu sağladım. https://www.atlantikcoffee.com/


mısır patlangacı.jpegocak aparatı.jpeg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Like
Tepkiler: Cy

Atlantikdagitim

Firma Yetkilisi
Katılım
10 Şub 2018
Konum
MERSİN
100gr guatemala yeşil kahve ocak üzerinde direk temas kavurma 9.dk 1. crack 11 dk. kavurum tamamlama. Saç kalınlığı yeterli olmasından dolayı homojen kavurmayı farklı yöntemlerde de yaklaşıyoruz.
 
Üst