Beko 2170 Ile Sözen Başlangıç Için Iyi Sonuç Verir Mi?

ozanberkkovanci

Yeni Kahvesever
Katılım
16 Kas 2020
Merhabalar.

Kısmetse haftaya Beko 2170 espresso makinesi alacağım. Başlangıç için Sözen el değirmeni işimi görür mü?
 

ozanberkkovanci

Yeni Kahvesever
Katılım
16 Kas 2020
Sonrasında Graef CM 702 düşünüyorum. Bu değirmen hakkında görüşlerinizi de almak isterim.
 

brst

Yeni Kahvesever
Katılım
27 Şub 2020
Konum
İzmir
Hayırlı olsun. Beko 2170' i nereden bulacaksınız? Bende Arçelik versiyonu var, bir zamanların efsane makinelerindendir bunlar. Gaggia evolution' un bire bir kopyası makinelerdir. Çok güzel espresso yapar ama tabi ki güzel bir değirmenle.
Sözen değirmeni çok uzun süre kullandım, artısı sadece fiyatı. Onun dışında ayarı iyi tutmaz, dişli sağa sola oynadığından farklı tanecik yapısı alabilirsiniz, tam dik pozisyonda öğüttüğü ile sağa-sola yatık öğüttüğü tanecik boyutu değişebilir. Ama en önemlisi, öğütme süresi çok uzundur. Timemore C2 ile 55 turda öğüttüğüm 20 g V60 boyutunda çekirdeği, Sözen ile 285 turda öğütüyorum mesela. Sözen yerine çelik burrlu bir değirmen almanızı öneririm. Ama Sözen de olur tabi, yazdıklarım sadece handikapları, yoksa espresso yapar Sözen de.
 

ozanberkkovanci

Yeni Kahvesever
Katılım
16 Kas 2020
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. İkinci el buldum kutulu faturalı sahibi ofisine almış, 4-5 kez kullanmış. Latte art ile de ilgileniyorum şu zamana kadar Mokapot kullandım Frenchpress ile de sütü köpürttüm. Ama makina artık lazım oldu gerçek bir Espresso içmek için.
 

brst

Yeni Kahvesever
Katılım
27 Şub 2020
Konum
İzmir
Rica ederim. Uygun fiyata bulduysanız kaçırmayın, eşdeğeri makineler 2000 TL üzeri şu an. Orjinal haliyle kullanıyorum ben, sadece kendi portafiltresini yurt dışından getirttiğim naked portafiltre ile değiştirdim. Bir de yeni double sepet aldım. Naked portafiltre ile öğütme, tamping gibi hatalarınızı da görüp geliştiriyorsunuz. Bu açıdan tavsiye ederim. Ben kahvede süt sevmediğimden, süt köpürtme çubuğunu çok kullanmadım ama amatör seviyede güzel sonuçlar veriyor. Makine modifiye de edilebiliyor bildiğim kadarıyla, basınç ayarı yapılabiliyor. Bununla ilgili vidolar var.
Sonuç olarak sade ve güzel makinedir. Diğer tüm demleme yöntemlerindeki gibi, bunda da ön koşul olarak güzel bir değirmen almak gerekiyor.
 

ozanberkkovanci

Yeni Kahvesever
Katılım
16 Kas 2020
Çok teşekkür ederim değerli cevaplarınız için aldıktan sonra bir sorum olursa size danışacağım :D
 
Üst