Bu Nasıl Bir Kahvedir (lavazza Siyah Paket)

Levcho

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Mar 2020
Dostlar merhaba;
Bir kaç ay önce bir arkadaşın Vienna'dan aldığı öğütülmüş vakumlı siyah paketten espresso olarak Lavazza içtim.
Paketin üstünde %Arabica-Intensity 5/10 yazıyordu.
Son beş ay içerisinde bir çok değişik arabica kahve aldım (columbia, costa rica, tanzanya, kenya, nikaragua) ancak hiç birinde Lavazza'daki yoğun tad, hafif acılık (robusta gibi) ve yoğun aromayı alamadım. (french press ve espresso olarak)
Acaba bu Lavazza'nın kullandığı kahve hangi bölgenin kahvesidir? Bir fikri olan var mı bu tarz marka üreticilerin kullandığı kahve hangi bölgelerdendir? Veya birden fazla bölgeden blend mı yapılmıştır.
 

Conqueror44

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Eyl 2020
Pre-ground kahve mi? beğenmenize şaşırdım aslında, psikolojik olabilirmi? :D) ya da buna en fazla robusto affect derim.
 

Levcho

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Mar 2020
Psikolojok değil. :D lezzet alışkanlığı.
Preground kahve hakkında da, "kör satıcının kör alıcısı" vardır misali, ben beğendim. Çünkü 4 yıl boyunca hep preground içtim. Bu yıl aldım öğütücü.
 

KaraSinek

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Nis 2020
Konum
Ankara
kahveyi beğenebilirsiniz ona değil de aynı preground kahve ile hem espressodan hem de frenchpressden memnun kalmanıza şaşırdım.
 

atoprak

Yeni Kahvesever
Katılım
27 Kas 2012
Pre ground kısmı dışında yazdığınız mesajı görünce bir gülümsedim lakin çok ilginçtir ama bende bu kahveden oldukça iyi bir verim aldım/alıyorum.

Muhtemelen kullandığınız kahve bu
cw101804_lavazza_caffe_espresso_bonen_1kg-1-nw.png


Çok ilginçtir ki bu kahve, klasik "market" kahvelerine göre oldukça açık (zaten paketin yanında da bu şekilde kavrulduğu belirtilmiş) ve homojen kavrulmuş, yağlanması vs si olmayan, estek köstek, kırık veya kötü çekirdek miktarı da oldukça az olan bir kahve. Ben çekirdek alıp, öğütüp öyle kulanıyorum. Filtre kahve içinde verim almakla beraber, espresso için de gayet iyi sonuç alıyorum. Özellikle ekşilik istemeyen ama "çok ta acı ve yanık olmasın" diyenler için marketten alınabilecek gayet iyi bir alternatif (market kralı bence İlly dir ama bu kahvenin fiyatını İlly lerin yarısı). öyle çok özel, çok derin, meyve bahçelerinde gezen tadım notaları pek yok tabi (hoş aslında ben de çok gezmedim o bahçeler de ;) )

Türkiyede marketlerde bulmak zor olabilir.. belki internetten sipariş edilebilir... fiyatına göre, eğer 3ncü dalga kahvelerden pahallı değilse (ki sanırım öyle Türkiyede) denenmeli...
 
Üst