Kahve Öğütümüyle Alakalı Bir Soru

Yesjet

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Eki 2020
https://www.kahveler.net/kahve/24-en-en-onemlisi.html/

arkadaşlar yukarıdaki konuya istinaden bir sorum olacaktı. örnek veriyorum sanalbaharat gibi bir siteden kavrulmuş bir kahve sipariş ettik ve öğütülmemiş çekirdek halinde aldık.

birinci sorum, bu gibi işletmeler biz kahveyi sipariş eder etmez mi kavuruyorlar? örnek verdim sipariş ettik, sipariş alınıyor. kahve seceneğimize göre kavruluyor hemen ardından kargoya mı veriliyor. ortalama kargo ile birlikte 3 günde elimize ulaştığın varsayarsak kahve elimize ulaşır ulaşmaz mı öğütmeliyiz yoksa konuda bahsedildiği gibi o 5-6 günlük ideal sürecine ulaşması için 3 gün bekleyip öyle mi öğütmeliyiz? anladığım kadarıyla kahve kavrulduğu andan itibaren tazeliğini kaybediyor. ben çok amatörüm bu konuda ve kahve öğütüldüğü andan itibaren tazeliğini kaybediyor sanıyordum.
 

cofprof

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Tem 2020
Konum
Ankara
Şöyle ki kahve çekirdekleri kavrulduktan sonra gazdan arındırma (degassing) için belirli bir süre beklenmesi gerekiyor. Dolayısıyla zaten taze kavrulup gönderilmiş kahveyi bir süre (espresso için 7-14 gün) bekletmeniz gerekiyor.

Butik kavurucular genelde siparişleri toplayıp haftanın belirli günü kavurma işlemini yapıyorlar ve ertesi günü kargoya veriyorlar diye biliyorum. Çekirdekleri temin edeceğiniz yeri arayıp daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz. Bazı kavurucular kahvenin yanında detaylı bilgi içeren sertifika da gönderebiliyorlar. O sertifikada kahve ile ilgili detaylar (yetiştiği yükseklik, işlem türü, kavrulma tarihi vs.) yazıyor.
 
Üst