Kahve Içtiğim Günün Gecesi Uyuyamıyorum

Veracocha

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Mar 2020
Selam arkadaşlar sabah saat 10 gibi içtiğim filtre kahve geceleri uyutmuyor beni sabahtan akşama kadar etkisini sürdürmesi garip geldi gerçi büyük bir bardak içiyorum ama bu kadar etki eder mi ?
 

huckky

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Eyl 2020
Mrb. Uzun zamandır düzenli kahve tüketiyorsanız bu zamana kadar az da olsa kafein toleransı gelişrtirmiş olmanız beklenir. Bu durumda uykusuzluğun sebebini başka bir yerde de arayabilirsiniz.
 

Conqueror44

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Eyl 2020
kardeşim sana günde 2 bardak filtre kahve+egzersiz yazıyorum. Akşam 5 den sonra çay kahve vb şeyler tüketme. 1 haftaya toparlanman beklenir bu durumda
 

C8H10N4O2

Yeni Kahvesever
Katılım
23 Ağu 2019
Konum
İstanbul
Ben yaklaşık 5 seneden beri günde 1 litreye yakın kahve tüketiyorum. Hatta gece içtiğim kahve okursa sabah daha dinç uyanıyorum. Sabah içilen bir kahvenin geceye kadar etki etmemesi lazım. Başka bir etken olabilir. Kahveyle ilgisinin olduğunu sanmıyorum pek.
 

kahve724

Yeni Demleyici
Katılım
2 Eyl 2020
Vücutta kahve etkisi birikiyor. Sonrasında az içilse bile etkisi oluyor. 2..3 gün ara vererek rahat uyumak mümkün.
 

kahve724

Yeni Demleyici
Katılım
2 Eyl 2020
Tıbbi olarak maalesef bilgim yok. Belki biriken sadece kafein değildir. Uyku kalitesiz olunca bu bir eksiklik olarak birikmiş oluyor? Kendi edindiğim tecrübe budur. Denemesi bedava. 3 gün kahveden uzak durun. Mışıl mışıl uyuyun.

Bugün az içtim rahat uyurum diye düşünmeyin. Uyku kalitesi de bozuk oluyor. Özellikle sabah kalkarken belli oluyor. Kahveye 2..3 gün ara versem sabah uyanırken müthiş oluyor. Tavsiye ederim. İlk gün zor geçiyor. 2.si daha az zor.
 

atakanserifoglu

Yeni Kahvesever
Katılım
3 Eyl 2020
Konum
Ankara
Sınırlı bilgimle yardımcı olmaya çalışıyım. İçtiğiniz kahvedeki kafeinin 3 boyutlu yapısı vücuttaki adını hatırlayamadığım bi hormona çok benziyo ve vücut gece 10'dan sonra bu hormonla bizim uyumamızı sağlıyo. Biyolojik saat böyle işliyo. Ama vücutta kafein varsa vücut bu hormonu salgılama gereği duymuyo ve o hormon yerine kafein reseptörlere bağlanıp bize daha uzun süre dinç bi zihin sağlıyo. Ama yapılan araştırmalara göre öğlen 2'den önce içtiğiniz bi kahvenin sizin uykunuza etki etme gibi bir şansı olamaz. Belki yeşil çay ya da çay içiyosanız o etki ediyodur.
 

sur81

Yeni Demleyici
Katılım
17 Nis 2020
Selamlar,
Sabah içilen kahve akşama etki etmez. O saate kafein mi kalır vücutta :D başka bir sebebi olmalı. Midenizi filan bozuyorsa ondan olabilir.
 
Üst