Her Yörenin Kahvesi Tek Çeşit Midir?

kahve724

Yeni Demleyici
Katılım
2 Eyl 2020
Merhaba arkadaşlar, Kahveyle tüketici düzeyinde ilgiliyim.
Çiğ kahve temini esnasında fazla detay bulamıyorum. Mesela Colombia, Honduras vs. türler var. Bu kelimeler ve çekirdek boyutunu bildiren sayılar, rakım? kahveyi seçmek için yetersiz gibi geldi. Ya da tüketici olduğumuz için fazla detaylı bilgiye ulaşıyoruz. Karanlık işler dönüyor:D

Beğendiğimiz kahveyi tekrar bulmak çok zor olmaz mı? Deneyip aynısından istesek bile farklı gelebilir. Kesin sayılar olması gerek.

Acaba detaylı seçim nasıl yapılır. Orijin, muhit vb. Yeterli midir? Toprağa göre kahve tadı aynı mı oluyor?

Mesela Amerika'da "Türkiye zeytini" gibi bir ifade var mıdır? Büyük ihtimalle yoktur. Çünkü bu coğrafyada çeşit çeşit zeytin var. Gemlik zeytini, yağ zeytini vs..

Colombia da tek tip mi çekirdek var? Honduras, Etiyopya?
 
Son düzenleme:

selcuk

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Tem 2019
benim bildiğim kadarı ile her ülkede bir çok çiftlik var ve bu çiftliklerin kahveleri farklı olabiliyor işlenme ve yetiştirmeye göre.
 

neosinan

Yeni Kahvesever
Katılım
23 Nis 2020
Her ülkede çeşitli kahve varyetaları/çeşitleri yetiştirliyor. SL28, Catura gibi isimler ile belirtilmesi lazım. Aşağıdaki siteden bu varyeteler hakkında bilgi alabilirseniz, Benim bildiğim Ne yazık ki bu konudaki tek türkçe kaynak "Kahve Topraktan Fincana" Kitabı.

Aromalarını tadabileceğiniz, nitelikli kahve için yeşil çekirdek almak isterseniz, Bu konuda tecrübeli değilim. Aldığınız yeşil kahve varsa tecrübenizi paylaşırsanız hepimiz, faydalanalım.

https://varieties.worldcoffeeresearch.org/varieties
 
Üst