Öğütücünün Isınıp Yanık Kokusu Vermesi

arandur

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Haz 2017
Konum
Zonguldak
Severin KM 3873 öğütücüm var. Performansından memnunum. Sıkıntı ise iş ortamı için 250 gr ambalajlı çekirdek kahveyi tek seferde çekmemle başladı. Öğütücü bir süre sonra ısınıp yanık kokusu yapıyor. Belki motoru zorlanıyor ya da dişli kısmıyla ilgili bir durum var ama bilemiyorum. Sadece makinenin zarar görmesinden korkuyorum.

Bu tarz bir durumu öğütücüleriyle yaşayanlar var mı?
 

ytghan

Aktif Demleyici
Katılım
11 Şub 2020
Ev tipi heleki boyle kuçuk motorlu ogutuculerle ayni anda o kadae kahve çekmeyin.
 

MrHesap

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Kas 2016
Benzerini yaşadığım için iki konuya dikkat etmenizi öneririm:
1) Kesinlikle o kadar yüksek gramajda kahveyi tek seferde çekmeye çalışmayın. İçtiğiniz kadar çekmek her sefer zor oluyorsa en azından 50 gr şeklinde çekin.
2) Muhtemelen çok fazla miktarada kahve çektiğiniz için olduğunu düşünsemde, aldığınız kahve çekirdeğininde belki payı vardır. Bu konuyuda hesaba katın derim. Başka kahve çekirdeğinde yaşamıyorsanız eğer mevcuttakini bir kahveciden çekmesini rica edebilirsiniz.
 

ATALANTE

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Eyl 2019
Değirmeninizin kullanım klavuzuna göz attım. Ürünün kısa süreli kullanım için tasarlandığı, sürekli olarak 2 dakikadan fazla çalıştırılmaması gerektiği ve 2 dakika sonunda cihazın 10 dakika kadar soğutulması gerektiği yazmakta. Ayrıca bu uzun süreli çalıştırmama kuralı sadece değirmenler için değil süreleri değişmekle beraber her türlü küçük mutfak aleti için de geçerli. Değirmeni çalıştırdığınızda hala yanık kokusu geliyorsa motora hasar vermiş olabilirsiniz.
 

Levcho

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Mar 2020
Kg79 ile peş peşe 120+120 çekiyorum ve hiç öyle sorun yaşamadım. Kahveniz çok kavrulmuş/yanık olabilir mi?
 
Üst