V60 Için Bu Ürünü Tavsiye Eder Misiniz?

gugukabi

Yeni Demleyici
Katılım
12 Mar 2019

Smhylmaaz

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Şub 2020
Selamlar, hem plastik hemde porselen var bende, porselenin yüzüne bakmıyorum :D yıkaması zor , ısıtması zor , ağır ve kırılgan son olarakta gereksiz pahalı. 2 siyle de aynı parametrelerde demleme yaptım hiç bir fark yok bence tavsiyem kesinlikle plastik.
 

murataydin

Yeni Kahvesever
Katılım
7 Haz 2020
Metal filtreden memnun olana rastlamadım. Bildiğim kadarıyla V60 filtresi standart kağıt filtrelerden biraz daha büyük gözenekli, böylelikle kahvedeki yağ moleküllerinin bir kısmının geçişine olanak sağlayıp aromayı daha belirgin kılıyor, bu yüzden standart ürünlerle aynı tadı almanız pek olası değil.

Seramik dripper arayışı içerisindeyseniz piyasada en kolay erişilen iki ürünü de kullandığım için özet geçeyim.

Epinox seramik dripper: Hario V02 filtresine tam uyumlu değil, biraz alçak kalıyor. Seramiği kalın, ısınma süresi ideal değil fakat 350-400 ml ve üzeri miktarlarda demleme yapıyorsanız tam dolduğu için sıcaklığı demleme süresince muhafaza ediyor. Hario'nun yarı fiyatı.

Hario V02 seramik dripper: Epinox'a göre daha ince, boyu da daha uzun filtre tam oturuyor. İnce olduğu için hemen ısınıyor, tek fincan demlemede bile sıcaklıktan kaynaklı olumsuzluk yaşamıyorsunuz. Ama fiyatı Epinox'un iki katı.
 
Üst