Kronotrop – Peru Huabal

neosinan

Yeni Kahvesever
Katılım
23 Nis 2020
Paketteki Tadım Notları: Fıstık, Siyah Çay, Nane , Pekmez

Kavurma Tarihi: 06.04.2020

Tadım Tarihi: 22.04.2020 – 23.04.2020 (16-17. gün)

Nitelikli kahve tadımı için bu 3 bilgini olmazsa olmaz olduğunu düşünüyorum ve Bilgiler pakette olduğu sürece her zaman paylaşacağım, Yoksada olmadığını da Paylaşacağım. Çünkü buda değerli bir bilgi. Öncelikle belirteyim, Bu bir cupping değildir, Sadece içim/tadım notlarımdır.

Daha önce çok çeşit kahvesini deneme fırsatım olduğu Kronotropun daha önce denediğim her kahvesini beğendiğimi söyleyemesemde Peru Huabal kahvesini beğendimi ilk önce belirtiyim.

Gövdesi yüksek bir kahve diyemeceğim bir kahve olduğunu söyleyebilirim, Belkide Bu kahveyi çok iyi bir kahve değil de sadece iyi, günlük içilebilir yapan en önemli eksiği, Daha yoğun bir gövdesi olmaması.

Asiditesi hoş, hafif ekşiliği olan diyebileceğim, benim gibi hassas midesi olanların midesini yakmayan bir asiditeli bir aeropress içtim.

Çay aromasını bu kadar yoğun tattığım bir kahve hatırlamıyorum, Çay ve kahveyi yanlışlıkla karıştırdığımda bile bu kadar yoğun bir çay tadı almamıştım. Ancak dilinizin ucunda aldığınız çay tadında sonra bu yerini Hafif hafif Nane, yer yer kekik ve pekmez tadlarına bıraksada çay tadı baskınlığını koruyor.

Sonuç olarak nitelikli kahve sevenlere tavsiye edenlere edebileceğim, Zevkle içilebilecek, Ancak Şekersiz çayı ve sevmeyenlerin uzak durmasını not düşmem gereken bir deneyim oldu.

Kronotropun kendi sitesindek Bu kahveye ulaşmak için;

https://www.kronotrop.com.tr/tr/kahve-hakkinda/peru-huabal

Kaynak

https://turkiyedekahve.wordpress.com/2020/04/23/kronotrop-peru-huabal/
 
Üst