Kahvelerin Tadlarını Listeleyen Liste/platform/site Var Mı?

Levcho

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Mar 2020
Merhabalar;
Dünya çapındaki yöresel kahvelerin bölge ve tiplerine göre, tad, aroma, ekşilik, asidite gibi özelliklerin listelendiği bir platform var mı?
Çekirdek kahve işine yeni başlayanların seçim yapabilmesi için bence böyle bir listeye ihtiyaç var.
Veya....
Yöresel çekirdek kahve alınabilecek en tutarlı kavurucular hangileridir? (Türkiyede)
Zira aynı çekirdek de olsa tadlar ve aroma yoğunluğu değişiyor. Tabii bunlar benim kısa tecrübelerimdir. Hatalı yorum yaptıysam affola.
Yorumlar için Teşekkürler.

En basit örnek-1; Bir ay önce bir firmadan Columbia medelin supremo aldım, french press öğütülmüş, çok yoğun bir aroma ve gövdesi vardı. (haftalık sipariş alıp kahve kavuranlardan)
1 hafta önce yine aynı kavurucudan, bu defa çekirdek aldım. KG79 ile 3 değişik incelikte öğüttüm, malesef tad ve aroma hiç yoğun değildi.

Bir diğer örnek-2; İki ay önce başka kavurucudan Kenya naturel french press öğütüm aldım, oldukça iyiydi. Aynı kahveden 3 gün önce aldım, bu defa çekirdek ve KG79 ile öğütümde aynı aromayı ve gövde tadını alabildim.
Aynı bu kavurucudan Columbia medelin supremo çekirdek aldım, kahve yanık geldi, öğütme esnasında da yanık koku var, içim esnasında da yanık koku/tad alınıyor.

Tüm bu tutarsız deneyimler varken, çekirdek kahve satın almak gerçekten zor, dürüst esnaf bulmak da bir o kadar zor. Bulunduğumuz durum itibariyle hiç bir kavurucu iade de kabul etmiyor, bu da işin cabası.
 
Üst