Lelit Marax E61 Grup Espresso Makinesi

Gelbura

Firma Yetkilisi
Katılım
10 Şub 2018
Merhaba,

Lelit MaraX'i Geçen yıl duyurmuştu seri üretimler başladı ve önümüzdeki ay ilk parti stoklara girecek.

resmi ürün linki : https://marax.lelit.com/index-eng.html

https://www.gelbura.com/urun/lelit-mara-x-pl62x-ticari-espresso-makinesi


MaraX

Size baristanin süper güçlerini verir

Üç Önemli Özellik

Yenilikçi: Lelit yeni çift prob sisteminin patentine sahibtir her bir espresso’da demleme sıcaklığını ve enerji performansını aynı verimlilikte verir


Kullanıcı Dostu: Mara X E 61 grup herkesin iyi bir espresso almasına imkan sağlamak için tasarlandı


Sessiz: Yeni patentli pompa, sessizliğiyle bir pompa olma özelliğinin ötesine geçiyor. Ayrıca farklı kahve türlerine ve kavurmalara uyum sağlayan bir kahve akışı sağlar.


E61 sadelik ve profesyonellik sağlayarak herkes için mükemmel uyum sağlar, herkes evinde barista gibi daima kusursuz bir espresso yapabilir


MaraX, E61 tipi gruplar için tipik olan uzun bekleme süresini ortadan kaldırır. MaraX diğer E61 gruplardan daha hızlı ısınır.

Yeni paslanmaz çelik kazan AISI316L

Makineyi Özelleştirme

MaraX’i kullanırken demleme sıcaklığı ile ilgili endişe duymanıza gerek olmayacak. Tahliye tepsisinin arkasına yerleştirilmiş yeni düğme ile arzu ettiğiniz sıcaklığı ılık, sıcak ve ekstra sıcak dereceleri ile ayarlayabilirsiniz.

Daha fazlası test videoları:


 
Son düzenleme:

myso

Aktif Demleyici
Katılım
6 Kas 2014
Rocket sahibi ve satıcısı arkadaslar kızmayacak ise bu makinayı "rocket killer" olarak betimlemeye karar verdim. :D

Dave Corbey incelemesi: Ben henüz okumadim ama Dave Corbey genelde teknik inceleme yapıyor. Satın almayı düşünen varsa mutlaka okumalı.
https://coffeeequipmentreviews.wordpress.com/2020/03/10/lelit-marax-review-in-progress/
YouTube kanalı: MaraX videoları mevcut.
https://m.youtube.com/user/davecorbey/videos

Home-Barista bench review: makinanin Jim Schulman tarafindan incelenmesi sürüyor. Jim Schulman genelde daha gastronomik inceleme yapıyor. Lelit Bianca dahil başka makinalarla karşılaştırması da gelecektir.
https://www.home-barista.com/reviews/lelit-marax-review-t63863.html



Home-Barista başlığı:
https://www.home-barista.com/espresso-machines/lelit-marax-t61215.html

Kaffee-netz başlığı:
https://www.kaffee-netz.de/threads/lelit-marax-pl62x.125870/

Benim dikkatimi çekenler espresso makinası kullanıcıları arasinda en iyisi diye görülen (single ya da dual) boilerdan sensörlü PID'nin ne kadar primitif bir kontrol olduğunu açıkça göstermesi. Termosifon çıkış kanalına eklenen feedback ile grup sıcaklığı yani dolaylı olarak shot sıcaklığı sanıyorum Dual Boiler E61 seviyesinde bir kararlılığa erisiyor. Özetle grup sıcaklığı çevrimsel olarak 2 derece aralığında tutuluyor. Atıyorum 91 - 93 aralığını sectiyseniz grup sıcaklığı siz shota başlar iken 93 de olabilir 91 de. Bu değer başlangıç sıcaklığı, fakat shot alirken başlangıç sıcaklığından sapma çok fazla yapmıyor ve stabil kaliyor. Genel kullanıcı için bu hassaslık yeterli olacaktır. Bu sıcaklık aralığındaki farkı (zaten çoğunlukla latte/cappuccino'da) anlamak zaten genel olarak onlar icin pek mümkün değil. Gelişmiş kullanicilar ise çevrim içerisinde başlangıç zamanını değişken olarak seçerek shot sıcaklığını değişken olarak kontrol edebilirler. Örneğin grup sıcaklığı tepe noktasında shota başlamak vs grup sıcaklığı tepe noktasından 1 dakika sonra shota başlamak.

İkincisi basıncı yavaş yavaş arttıran pompa ve hidrolik tasarımı. Bu da E61 pre-infusion'u ile birleşince güzel bir özelliğe dönüşüyor. Özellikle daha açık kavrum kahvelerde doz/kalınlık/shot süresi yelpazesini genişleterek bu kavrumlardan daha iyi sonuç almaya yardımcı. Aynı pompa tasarımı vibrasyon pompa gürültüsünün azaltılmasını da sağlamış. Rotary ve ULKA ile karşılaştırması varsa ben de merak ediyorum. Örneğin rocket appartemento ile. :p

Tahminim bu makina da Bianca gibi başarılı olacak ve başarısıyla birlikte Lelit BiancaX'i de ileride göreceğiz. Belki de bu çift sensörlü kontrol mekanizması E61 sıcaklık stabilite düzeyini saturated grup seviyesine yakinlastiracaktir (bu Jim Schulman'in yorumu).
 

KaraSinek

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Nis 2020
Konum
Ankara
prosumer makinalar arasında mara ve bianca gerçekten tercih edilesi 2 cihaz. ödediğiniz paranın karşılığını çok net aldığınız 2 cihaz. ben yol haritama şimdiden ekledim. biancadan önce ahşap aksesuarlı bir mara tercih ederim.
 

Lautreamont

Yeni Demleyici
Katılım
20 Nis 2012
Çift kazanlı Elizabeth'ten daha pahalı olmuş ama Appartemento kullanıcısı olarak makine benim de ilgimi çekti.
 

emretoros

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Haz 2018
Merhaba,
MaraX bugün geldi, ilk izlenimlerim gayet olumlu: İnanılmaz sessiz, hızlı ve kullanışlı.
Fakat ben makineden daha ziyade başka bir konuya dikkat çekmek istiyorum, umarım karar aşamasındaki arkadaşlara yardımım dokunur.
Bundan önceki makinem Mara'nın (PL62T) PID'li versiyonu idi ve 1 yıla yakındır kullanıyordum. Çok minör bir sıkıntı çıktı @Gelbura Yiğit bey ile temasa geçtim, hemen makineyi evden (ki Ankara'dayım) aldırdı, parçalar ücretsiz olarak değiştirildi. Tam "ne kadar nefis bir müşteri deneyimi bu" diye memnuniyetimi sağa sola anlatırken, kargo firması makine bana geri gelirken paketin barkodunu kaybetti. Yaklaşık bir hafta sonra kapıma bırakıp kaçtıklarında da koli su içindeydi (inanılmaz yağmurlu geçen bir hafta idi), tahminen koliyi yağmur altında bıraktıkları için makine de su içindeydi ve bazı aksamları (vida vb) paslanmıştı. Paketi bırakıp kaçtıklarından tutanak vb de tutamadım. Durumu gene Yiğit beye aktardım, fotoğrafları paylaştım. Ben tek bir kelime etmeden, böyle bir şey olmaması gerektiğini söyledi ve mağduriyetin giderilmesi için makinemi MaraX ile değiştirmeyi önerdi.
Hepimiz online (veya offline) alışveriş yapıyoruz, böyle bir muameleye şu ahir ömrümde ilk kez denk geliyorum. Bence lafı çok uzatmaya da gerek yok hikayenin özü şu: Espresso ile ilgili bir seçim yapacaksanız @Gelbura ve Lelit'i seçin, pişman olmazsınız.
 

Lautreamont

Yeni Demleyici
Katılım
20 Nis 2012
Yiğit Bey'i tebrik ederim, gerçekten örnek bir müşteri deneyimi yaşamışsınız. Makineyi güle güle kullanın.

Makineyi ciddi bir şekilde değerlendiren biri olarak başka paylaşabileceğiniz şeyler var mı? Kullanım kolaylıkları / zorlukları, avantajları / dezavantajları, espressolardan memnun musunuz?

Teşekkürler
 

emretoros

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Haz 2018
Daha sadece 4- 5 shot aldım ama Mara PL62T PID ile karşılaştırdığımda ilk izlenimler şöyle:
1. İnanılmaz sessiz. Tahminen ev kullanıcıları düşünülerek bu yola gidilmiş. PL62T sabah ilk çalıştığında evdeki herkesi uyandırırdı, aslında bir miktar alarm olarak da kullanıyordum :D
2. Flush mevzusunun ortadan kalkması büyük yenilik, üst üste 3 shot aldım, termometre ile ölçmedim ama sıcaklık neredeyse aynı idi. 3 ayrı sıcaklıktan en üst sıcaklık ayarında kullandım.
3. e61 ile driptray arası PL62T'ye göre daha açık, bu da americano gibi içecekleri doğrudan sıcak su dolu kupalara çekme olanağı sağlıyor. PL62'de kupayı sığdırmak için tepsi üstünü alıp tepsiye havlu sererek yapıyordum
4. Yukarıdaki özellik farklı ebatlardaki tartıların kullanımını da hayli kolaylaştırıyor.
5. Driptray ve bardak ısıtma alanlarında krom tepsiler yerine teller kullanılmış. Her ne kadar ilk seçenek daha şık görünse de 2-3 aylık kullanımdan sonra bu parçalarda çizikler oluşuyor. Tel aparatlar ile tahminen bunu aşmaya çalışmışlar.
6. Bardak ısıtma alanı PL62'ye göre çok daha etkin, bu alanda çok göz var, gerçekten bardaklar gayet sıcaktı.
7. PL62'de tek çıkış ve çift çıkış 2 portafiltre vardı, MaraX çift çıkışlı tek portafiltre ile geldi.
8. Gövde PL62 de parlak/krom idi MaraX'de taşlanmış versiyon (saten deniyor galiba) tercih edilmiş.
9. Frothing daha denemedim, ama PL62'de de çok tatmin ediciydi, tahminen burada da sorun olmaz. Sıcak su PL62'ye göre çok daha hızlı doluyor.

Şimdilik bu kadar... :D
 

KaraSinek

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Nis 2020
Konum
Ankara
@emretoros kaptan merhaba :D yeni makinayı güzel günlerde kullanmanı dilerim.

espresso işine girişince foruma üye oldum. ilk makina olarak aldığım dedica satış ilanları arasında dikkatimi çekip ilanı veren olarak seni gördüğümde keşke daha önce üye olsaydım demiştim. şimdiden gözüm mara da ve senin de bu yolda tercih ettiğini görüyorum önümüzdeki süreçte elinden çıkacak olursa ben aklına geleyim :D aynı yollardan geçerek devam edelim :D
 

Omega

Aktif Demleyici
Katılım
24 May 2016
Konum
Ankara
Ben de ilk espresso cihazımı ve değirmenimi online olarak satın aldığımda çok tereddüt etmiştim. Bulunduğum şehirde olmayan ürünü mecburen internetten sipariş etmiştim.
Kargo Gelene dek ecel terleri döktüm, sağolsun Espresso Perfetto her 2 alışverişimde de UPS kargoyu seçtiği için asla sorun olmadı.
Hatta 2. Cihazım mini europalet ile teslim edidi.
Son söz: asla YİK/ ARAS/sürat kargo ile espresso makinesi getirtmeyin derim.
Binlerce tl lik cihaz heba olabilir
 

Lautreamont

Yeni Demleyici
Katılım
20 Nis 2012
Appartamento'mu sattım, yarın öbür gün Mara X alacağım. Umarım doğru karar vermişimdir.

Bu kararı vermemdeki etkenler:

-Cooling flush'a harcadığım su
-5-6 sn'lik cooling flushların yeterli olmaması en az 10-15 sn yapma gereksinimi
-Aşırı sıcak espressolar, yaptıktan sonra içebilmek için bir süre soğumasını beklemeniz gerekiyor

Bunlar Appartamento'ya özgü değildir muhtemelen, bütün HX makinelerde bu durum vardır. Bakalım Mara X bunları yaşatmayacağını iddia ediyor.

Bu arada, ürünü kargo yerine eldem teslim almak istiyorum, GelBura'ya mesaj attım ama henüz yanıt alamadım. Ne dersiniz, kargo güvenilir mi?
 

emretoros

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Haz 2018
Appartamento'mu sattım, yarın öbür gün Mara X alacağım. Umarım doğru karar vermişimdir.

Bu kararı vermemdeki etkenler:

-Cooling flush'a harcadığım su
-5-6 sn'lik cooling flushların yeterli olmaması en az 10-15 sn yapma gereksinimi
-Aşırı sıcak espressolar, yaptıktan sonra içebilmek için bir süre soğumasını beklemeniz gerekiyor

Bunlar Appartamento'ya özgü değildir muhtemelen, bütün HX makinelerde bu durum vardır. Bakalım Mara X bunları yaşatmayacağını iddia ediyor.

Bu arada, ürünü kargo yerine eldem teslim almak istiyorum, GelBura'ya mesaj attım ama henüz yanıt alamadım. Ne dersiniz, kargo güvenilir mi?

Hayırlı olsun,
Yiğit bey ile konuşursanız tahminen elden almanız için gerekli ayarlamaları yapar, İstanbul'da iseniz bence en garantisi olur. Paket taşınamayacak kadar ağır vb değil, standart bir arabanın da arka koltuğuna sığacaktır.
 

Gelbura

Firma Yetkilisi
Katılım
10 Şub 2018
Merhabalar, Bir diğer önemli özelliğini alıntı yaparak buraya kopyalıyorum.

Mara x modelinde damlama tepsisinin sağ tarafında bir düğme ver ve 1 - 0 değerini seçebiliyorsunuz

Bu önemli özellik cihazın sıcaklık duyarlı (BTP) veya basınç duyarlı (STP) geleneksel HX makineler gibi çalışması arasındaki mod geçişine imkan sağlıyor.

Buhar sıcaklığı önceliği (STP)

Damlama tepsisinin yanında I ve O olarak iki konumlu bir düğme bulunur 0 konumu seçilirse Mara x Tipik bir HX gibi çalışmaya başlayacaktır ve basınç öncelikli hale gelecektir. Tam bu noktada Damlama tepsisinin arkasındaki 3 konum anahtarını kullanarak 3 farklı kazan basınç değerine geçiş yapabilirsiniz.

0---120C (yaklaşık 1.0 bar)

I--- 123C (yaklaşık 1,2 bar)

II---126C (neredeyse 1,5 bar)


Demleme sıcaklığı önceliği (BTP)

Damlama tepsisinin yanında 1 ve O olarak iki konumlu bir düğme bulunur 1 konumu seçilirse Mara x demleme sıcaklığı öncelikli hale gelecektir ve bunu korumaya programlıdır. Dijital ekran olmadan PID gibi düşünebilirsiniz.

Bu mod biraz daha açıklama gerektirir. BTP'de 3 konum anahtarı demleme sıcaklığını kontrol eder.


Damlama tepsisinin arkasındaki konum anahtarı 3 farklı Demleme Sıcaklığına imkan sağlar

Damlama tepsisinin arkasındaki konum Demleme Sıcaklığı
1st double vs 2nd double üzerindeki etkisi

0 92-91C
I 94-93C
II 96-95C

Sıcaklık farkı, çekimler arasında yaklaşık 60 saniye olduğunu varsayar; daha uzun süreler, ikinci atış sıcaklığının birinciye daha yakın veya aynı olduğu anlamına gelir.

Alıntıdır.
 

Lautreamont

Yeni Demleyici
Katılım
20 Nis 2012
Mara X elime geçti, henüz detaylı inceleyemedim ama ilk izlenimlerim

-Makine çok kaliteli, işçilik, dizayn her şey kalite kokuyor. Kutusu bile şu ana kadar gördüğüm en kaliteli kutulama diyebilirim.
-Appartamento'ya göre biraz daha küçük dolayısıyla üzerine koyabileceğiniz bardak sayısı 4-5'i geçemiyor. Rocket'da 10'a yakın bardak koyabiliyordum ama bu ev kullanıcıları için makineyi daha ideal yapıyor.
-Makine çok sessiz, olabilecek en sessiz vibrasyon pompalı espresso makinesi olabilir. Drip tray'in oturduğu yerdeki titreşimi ve sesi önleyici yumuşatıcılar bile düşünülmüş.
-Birkaç espresso alabildim ve şimdiden kesinlikle daha iyi shotlar olduğunu söyleyebilirim.

Kullandıkça deneyimlerimi paylaşırım.
 

Lautreamont

Yeni Demleyici
Katılım
20 Nis 2012
Mara X'i alalı 4 aya yakın süre oldu ve pandemiden de dolayı günde ortalama 5-6 latte, espresso vs. ile makineyi epey kullandım diyebilirim. Almayı düşünenler varsa her türlü sorusuna yardımcı olabilirim. Detaylı bir inceleme yapmama gerek yok bence çünkü forumlarda, videolarda makinenin zaten en ince detayına kadar anlatılmış durumda, ben yalnızca naçizane kullanıcı deneyimlerimi aktarabilirim.

-Appartamento'yu verip bunu aldığıma pişman mıyım? En ufak bir pişmanlığım yok, iyi ki bu hareketi yapmışım.
-Makine gerçekten demleme sıcaklığını iddia ettiği şekilde ayarlayabiliyor ve çok daha kaliteli shotlar alıyorum.
-Performans açısından en ufak bir sıkıntısı yok. Demleme öncelikli modunda kullandığınızda buhar gücünüz bir miktar azalıyor ama bunun pratikteki karşılığı 10-15 sn daha uzun süt köpürtmek oluyor. Yoksa micro foam vs. açısından en ufak bir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Üst üste latte yaptığınızda da hiçbir sorun yok, makine zaten gerektiği yerde steame güç vermek üzere programlanmış. Espresso aldıktan sonra makine otomatik olarak steam gücünü artırmaya çalışıyor.
-Evde 1 yaşında bebeğim var ve gece uyuduktan sonra kahve yapabiliyorum, makine oldukça sessiz.
-Belirli bir süre açık kaldığında kendisini otomatik bekleme moduna alıyor, gereksiz yere enerji sarfiyatı olmuyor.
-15 dk gibi kısa bir sürede makine hazır oluyor, hazır olduğunu hem ışıkla hem de sesle haber veriyor. Rocket'taki gibi ısınmıştır herhalde artık gibi tahmini olarak shot almıyorsunuz.
-Depodaki su miktarı azaldığında Rocket shotı direkt olarak kesiyor, su miktarını düzenli olarak takip etmezseniz arada bir kahveniz ziyan oluyor. Bunu takip edebileceğiniz bir yer de yok açıkçası, hatırlayıp su takviyesi yapmanız lazım. Mara X'da su azaldığında shotı yarıda kesmiyor, bittikten sonra su doldurma uyarısı veriyor ve ikinci bir shot alamıyorsunuz. Çok iyi düşünülmüş.
-Bir kez bile cooling flush yapmadım, böyle bir şeyi hayatınızdan tamamen çıkarıyorsunuz. Hatta brew modda cooling flush yapmamanız da gerekiyor çünkü makine shotı aldınız zannedip gereksiz yere steam'e güç vermeye başlıyor.
-Benim Appartamento'ya mı özgüydü, bir sorun muydu bilmiyorum ama steami kapattıktan sonra sürekli bir miktar su damlıyordu, Mara X'de steami kapattığımda bir damla su yok. Ancak steam'in kup kuru olduğunu söylemem, biraz sulu sanki. Özellikle ilk açıldığında, bu konuyu çok bilmiyorum gerçi, kup kuru buhar verebilen makine var mı?
-Makine ısınıp hazır olduğunda su akışı olmadan çok kısa süreli olarak pompa çalışıp kapanıyor, bunu bilerek mi yapmışlar bilmiyorum ama makineyi açıp diğer bir odaya gittiğinizde hazır olduğunda size haber vermiş oluyor :D

Aklıma gelen deneyimlerim bunlar. HX bir makine alacaksanız biraz iddialı olacak ama bence Mara X tek tercihiniz olmalı. Piyasada bu özelliklere sahip başka HX bir makine yok ve size neredeyse DB performansı yaşatıyor. Görünüm olarak belki tercih etmeyebilirsiniz, bir Rocket görünümü yok kabul ediyorum ama mutfakta daha az yer kaplaması, dilerseniz ahşap modifiye yapabilmeniz vs bu olumsuzluğu teselli ediyor.
 

Omega

Aktif Demleyici
Katılım
24 May 2016
Konum
Ankara
Mara X'i alalı 4 aya yakın süre oldu ve pandemiden de dolayı günde ortalama 5-6 latte, espresso vs. ile makineyi epey kullandım diyebilirim. Almayı düşünenler varsa her türlü sorusuna yardımcı olabilirim. Detaylı bir inceleme yapmama gerek yok bence çünkü forumlarda, videolarda makinenin zaten en ince detayına kadar anlatılmış durumda, ben yalnızca naçizane kullanıcı deneyimlerimi aktarabilirim.

-Appartamento'yu verip bunu aldığıma pişman mıyım? En ufak bir pişmanlığım yok, iyi ki bu hareketi yapmışım.
-Makine gerçekten demleme sıcaklığını iddia ettiği şekilde ayarlayabiliyor ve çok daha kaliteli shotlar alıyorum.
-Performans açısından en ufak bir sıkıntısı yok. Demleme öncelikli modunda kullandığınızda buhar gücünüz bir miktar azalıyor ama bunun pratikteki karşılığı 10-15 sn daha uzun süt köpürtmek oluyor. Yoksa micro foam vs. açısından en ufak bir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Üst üste latte yaptığınızda da hiçbir sorun yok, makine zaten gerektiği yerde steame güç vermek üzere programlanmış. Espresso aldıktan sonra makine otomatik olarak steam gücünü artırmaya çalışıyor.
-Evde 1 yaşında bebeğim var ve gece uyuduktan sonra kahve yapabiliyorum, makine oldukça sessiz.
-Belirli bir süre açık kaldığında kendisini otomatik bekleme moduna alıyor, gereksiz yere enerji sarfiyatı olmuyor.
-15 dk gibi kısa bir sürede makine hazır oluyor, hazır olduğunu hem ışıkla hem de sesle haber veriyor. Rocket'taki gibi ısınmıştır herhalde artık gibi tahmini olarak shot almıyorsunuz.
-Depodaki su miktarı azaldığında Rocket shotı direkt olarak kesiyor, su miktarını düzenli olarak takip etmezseniz arada bir kahveniz ziyan oluyor. Bunu takip edebileceğiniz bir yer de yok açıkçası, hatırlayıp su takviyesi yapmanız lazım. Mara X'da su azaldığında shotı yarıda kesmiyor, bittikten sonra su doldurma uyarısı veriyor ve ikinci bir shot alamıyorsunuz. Çok iyi düşünülmüş.
-Bir kez bile cooling flush yapmadım, böyle bir şeyi hayatınızdan tamamen çıkarıyorsunuz. Hatta brew modda cooling flush yapmamanız da gerekiyor çünkü makine shotı aldınız zannedip gereksiz yere steam'e güç vermeye başlıyor.
-Benim Appartamento'ya mı özgüydü, bir sorun muydu bilmiyorum ama steami kapattıktan sonra sürekli bir miktar su damlıyordu, Mara X'de steami kapattığımda bir damla su yok. Ancak steam'in kup kuru olduğunu söylemem, biraz sulu sanki. Özellikle ilk açıldığında, bu konuyu çok bilmiyorum gerçi, kup kuru buhar verebilen makine var mı?
-Makine ısınıp hazır olduğunda su akışı olmadan çok kısa süreli olarak pompa çalışıp kapanıyor, bunu bilerek mi yapmışlar bilmiyorum ama makineyi açıp diğer bir odaya gittiğinizde hazır olduğunda size haber vermiş oluyor :D

Aklıma gelen deneyimlerim bunlar. HX bir makine alacaksanız biraz iddialı olacak ama bence Mara X tek tercihiniz olmalı. Piyasada bu özelliklere sahip başka HX bir makine yok ve size neredeyse DB performansı yaşatıyor. Görünüm olarak belki tercih etmeyebilirsiniz, bir Rocket görünümü yok kabul ediyorum ama mutfakta daha az yer kaplaması, dilerseniz ahşap modifiye yapabilmeniz vs bu olumsuzluğu teselli ediyor.
Selam
Yani hx satıp hx almışsınız
Rockette en buyuk sorun neydi merak ettim
Kuru buhar sorunuzun yanıtı bende var db sync :D)
Depoda su bittiğinde son shot u da verip uyarı veriyor
Ben doğrusu hx yerine db geçişi yaptınız sandım
İlginç geldi
Db seçmemedi neden bütçe miydi
 

Lautreamont

Yeni Demleyici
Katılım
20 Nis 2012
Rocket'ta en büyük sorun demleme sıcaklığını ayarlamadaki zorluk, suyun aşırı sıcak olması, her shottan önce 10-15 sn boşa su akıtmaktı. Gerçi bu durum bütün HX'lerde geçerlidir muhtemelen. HX yerine DB'ye geçmem için minimum 10 bin lira daha hatta ECM sync için daha da fazla koymam gerekirdi, ben Rocket'ı satıp üzerine bin lira koyup yukarıda saydığım Rocket'ta olmayan özelliklere kavuştum. Dolayısıyla DB yerine bunu tercih etmemin başlıca sebebi tabii ki bütçe. Bu makine şu an 10 bin, Lelit harici DB'ler 20 binden başlıyor.

Şu anda üzerine 10 bin lira verip DB'ye geçmem için de bir neden kalmadı aslında, tatmin edici düzeyde demleme stabilitesine kavuştum.
 

Yirgacheffe

Necdet Âgâh
Katılım
8 Kas 2014
Konum
İstanbul
Merhaba
@emretoros @Lautreamont
Mara X hakkında ikinizin de altını çizdiği unsurlardan biri cihazın sessiz oluşu. Ancak ses konusunda, YouTube'da izlediğim videolar sessiz olduğu yönünde bir etki bırakmadı bende.

Cihaz o kadar sessiz ise, evdeki Simonelli Musica'yı ofise koyup onun yerine evde Mara X kullanabilirim.
 
Üst