Aeropress Ve Aromalandırma

sophium

Yeni Kahvesever
Katılım
29 Şub 2020
Aeropress ile kahve yaparken hazneye bazen başka şeyler koyarak deneme yapmayı severim. Aeropress içindeki basınç baharatlara uygulandığı zaman oldukça güzel sonuç verdiğini gördüm.

Güzel sonuçlar aldığım bazı eklemeleri belirteyim.
  • Hindistan Cevizi Yağı - Demleme esnasında kullanıldığında demlemede bir modifikasyon oluyor; sanki yağın asitleri ile kahvenin asitleri yer değiştiriyor, genellikle demleme sonrasında eklemeyi tercih ederdim ancak demleme esnasında yapılınca da oldukça güzel bir sonuç alınabiliyor. Hindistan Cevizi Yağı kahvenin canlandırıcı etkisine yumuşatıcı ve bütüne yayıcı bir özellik katıyor.
  • Tarçın - Bir çay kaşığının ucu kadar, demleme sonrası atılsa o kadar iyi sonuç vermeyecekken sıvı haliyle havuçlu keke çok yakın bir tat yakalayabiliyoruz.
  • Kişniş - İlginç uçucu ve kalıcı tatlar katıyor. Kahve stres hormonu olan kortizol salınımını tetiklediği için Kişniş antidepresan özelliği ile stresin yumuşatılmasını sağlayabilir.
  • Cascara - Biraz boğuk gelebiliyor ama uygun bir teknik bulunursa ve belki biraz da süt eklemeyi seviyorsanız ilginç olabilir. Cascara kahveye tattan ziyade şifa katıyor bence.
  • Dar'ül Fülfül - Karabibere benzer bir tadı vardır, içinizi daha içten ısıtabilir, kilo vermeye yardımcı, çok az miktarda koymak icap eder çünkü tadı keskindir.

Denemek istediğim de bazı şeyler var. Onları da denedikçe belirtirim. (Turunçgiller Kabukları, Ebegümeci, Hayıt, Gingko Biloba, Muskat, Bİtkisel Ekstreler vd.)
 

umutk19

Yeni Demleyici
Katılım
19 Nis 2019
Konum
istanbul
Aeropress değilde portafiltreye böyle şeyler denesemde aynı şey olur sanırım değil mi ? Tarçın gibi
 

sophium

Yeni Kahvesever
Katılım
29 Şub 2020
Aeropress değilde portafiltreye böyle şeyler denesemde aynı şey olur sanırım değil mi ? Tarçın gibi

Aynı sonuç olmasa da benzerlikler olabilir. 1 bar basınç oluşan aeropressten farklı olarak portafiltrenin basıncı 9 bar o yüzden baharatlar Aeropressten daha acı ve yoğun çıkabilir espresso makinelerinde denemedim. Denemekte tabi fayda var.
 
Son düzenleme:
Üst